keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Arabiemiraattien valloitus jatkuu talvella: Abu Dhabi

Kuva: Apollomatkat


Muutamia vuosia sitten Abu Dhabi vaikutti niin kaukaiselta, niin tavoittamattomalta. Siitä oli kuullut lähinnä Sinkkuelämää 2 -elokuvassa (joka muuten kuvattiin Marokossa eikä UAE:ssa, vaikka tapahtumat sijoittuivat Abu Dhabiin) ja nähnyt joitain upeita moskeijakuvia matkailulehtien sivuilla. En ajatellut, että voisin ikinä matkustaa sinne. Nyt jälkeenpäin ajateltuna tuo tuntuu ihan hassulta, mutta enpä osannut vielä pari kuukautta sittenkään arvata, että ensi talven matkakohde olisi Abu Dhabi.

Olimme katselleet Tuukan kanssa Kap Verden reissuja talven mittaan ja olimme jo lähes päättäneet, että sinne kävisi suuntamme talvella 2019. Jollain tapaa kuitenkin minua häiritsi se, että siellä ei tosissaan ole _mitään_ hotellialueen ulkopuolella. Noh, tuo on ehkä hieman kärjistetysti sanottu, mutta tietänette mitä tarkoitan. Meillä on kuitenkin mahdollisuus vain viikon lomaan talvella, joten matkakohde tulisi löytyä suht läheltä, mielellään alle 10 tunnin lentomatkan päässä ja pienellä aikaerolla, jotta lomaviikosta saa kaiken irti. Tämä tosissaankin vetää lomavaihtikset tietyllä tapaa pieneksi, kun lämpöäkin haluaisi kovasti.

Kuva: Apollomatkat

Olemme juuri olleet Ajmanissa ja Dubaissa viime keväänä, eli sinne ei haluaisi ihan heti lähteä uudelleen. Eräänä iltana löysin itseni surffaamasta matkanjärjestäjien sivuilta, ja jäin jotenkin jumiin Abu Dhabiin. En ollut ajatellut, että sinne päin voisi löytyä samalla hinnalla hotelleja, kuin Kap Verdelle. Mutta näin tosiaankin oli, ja olin yllättynyt kuinka paljon sinne sai järkevän hintaisia matkoja.

Teimme päätöksen, valkkasimme hotellin ja jäimme odottamaan hetkeksi. Tässä välissä kerroin ystävälleni, että aiomme varailla reissun ensi talveksi Abu Dhabiin ja hän innostui aiheesta. Nyt meitä onkin sitten lähdössä kaksi pariskuntaa tutkimaan Abu Dhabin mystisiä kujia ja ihailemaan upeita moskeijoita ja muita rakennelmia. Matkat varattiin eilen, ja nyt on taas mitä odottaa. Ja ai että miten mukava on lähteä reissuun ystäväpariskunnan kanssa. Saadaan samalla lomalla vähän tyttöjen ja poikien aikaa.Matkalta odotan mukavaa rentoutumista kauniissa puitteissa, upeita nähtävyyksiä, kulttuuria ja hyvää seuraa. Olen alkanut jo kerätä listaa siitä, missä kaikkialla haluaisin käydä ja millaiset kohteet sopisi meidän porukalle. Listalla ovat ehdottomasti ainakin Seikh Zayed moskeija, Emirates Palace ja olisi huippua käydä jossain eläintarhassa tai jopa Ferrari Worldissa. Aavikkosafaria mietin myös, mutta olen kuullut niistä niin monenlaista palautetta, että pitäisi etsiä kunnon retkijärjestäjä, että retki varmasti onnistuisi ja olisi hintansa arvoinen.

Jep, aikaahan tuohon reissuun on vielä paljon, ja tässä välillä muitakin matkoja, mutta ai että miten fiiliksissä olen siitä, että vihdoin pääsen tuonne upeaan emiraattiin. Ja vieläpä oikein hyvässä seurassa!


Oletko käynyt Abu Dhabissa? Kuulisin todella mielelläni kokemuksia, vinkkejä yms! :)

2 kommenttia :

  1. Kommentoin ehkä jo aiemmin, että olimme pari vuotta sitten yhdistelmäreissulla Dubai 5 yötä ja Abu Dhabi 5 yötä. Ostimme lennot ja hotellit erikseen sekä meillä oli vuokra-auto reissun ajan, mikä oli hyvä valinta. Inhoan olla taksin armoilla jostain syystä. Abu Dhabissa kannattaa käydä Shangri La hotellissa. Kävelimme ulkona sekä katselimme ja kiertelimme hulppeita aulatiloja -upea paikka! Saadiyat beach oli meidän suosikki ranta Abu Dhabissa. Missä kuussa matkustatte ja missäpäin hotellinne on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiitos vinkistä! 😊 Tammikuussa mennään ja hotelli on siinä Abu Dhabi mallin lähellä ☺️ Saadiyat beachia olen itsekin tiiraillut.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.