tiistai 5. joulukuuta 2017

VeroyllätysTiedättekö sen tunteen, kun rahaa tuntuu menevän mielin määrin, yllättäviä menoja tulee ja loppukuusta pitää jo vähän "kituuttaa", että selviää seuraavaan palkkapäivään? Oma syksyni on ollut osittain tällainen, kun mm. taloyhtiö unohti kolmen vuoden ajan laskuttaa autopaikkavuokran ja tuon koko ajan lasku mätkäistiin mukavasti joulun alle, muutama suurempi lasku osui samalle kuulle jne.. Joskus työssäkäyvälläkin on tällaisia hetkiä, joskus taas on löysempää.

Tänään kuitenkin kävi hassu juttu, nimittäin jokainenhan tietää, että tänään on päivä, jolloin veronpalautukset tulevat heidän tilille, jotka niitä saavat. Olin koko syksyn pitänyt tiettyä summaa mielessäni, ja odottanut, että tänään kun avaan mobiilipankin, näen Verohallinnolta tietyn luvun tiliotteellani. Mutta eipä se mennytkään niin, vaan summa olikin yli kaksinkertainen.

Päässäni alkoi heti pyörimään sanat "virhe!" ja "tarkista!", en voinut uskoa silmiäni ja aloin vimmatusti penkomaan paperia, jossa tuo summa näkyisi. Ja kyllä, siinä se sama luku möllötti, joka näkyi myös tiliotteellani. Olin vai yksinkertaisesti muuttanut summan aivan erilaiseksi mielessäni. Rehellisesti sanottuna tämä pelastaa tietyllä tapaa jouluni ja yllätys ei voinut osua oikeampaan aikaan.

Tänään on edessä firman pikkujoulut, joiden kulusta en ole ihan perillä. Rakas pomoni tykkää pitää salaisuuksia, ja tällaiselle "haluan kaikki heti nyt" -tyypille se ei todellakaan ole ihan ookoo. Onneksi sain selville pikkujoulujen ensimmäisen osuuden, joten nyt ei ole niin kova paniikki kun en ole kontrollissa. 😉 Joku mekko pitäisi kai pukea päälle, täytyy kaivella vaatekaappeja - ei ole nimittäin vielä mitään hajua siitä, mitä puen tänään ylleni.

Huomenna juhlitaankin sitten koko Suomen voimin 100 -vuotis Itsenäisyyspäivää. En ole lähtenyt jo alkuvuonna alkaneeseen Suomi100 -villitykseen, mutta lähipäivinä on tullut ajateltua asiaa syvällisemminkin. On upeaa asua maassa, jossa on rauha. On upeaa, kuinka suomalaiset ovat sen eteen taistelleet ja uhranneet. Huomenna on nöyrä fiilis ja juhlistetaan 100 -vuotiasta, itsenäistä Suomea kilistelemällä kuohuvaa ja katsellen Linnanjuhlia.

Juhlistatteko te jollain tapaa Itsenäisyyspäivää? 🎉

2 kommenttia :

  1. Mulla kävi ihan sama, sainkin useita satasia enemmän kuin luulin, iloinen yllätys! :-) Huomenna aiomme syödä hyvin: graavilohta ja kalkkunaa, mennä käymään lasten joulutapahtumassa katsomassa alpakoita ja myöhemmin varmaan tulee katsottua linnan juhlia. Miten itse aiot viettää huomista päivää? :) Mukavaa itsenäisyyspäivää! Ps. olisi kiva nähdä vilaus pikkujouluasustasi vaikka instassa. T. Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syödään hyvin ja katsellaan juhlia porukalla :) hyvää Itsenäisyyspäivää! 😇

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.