lauantai 9. syyskuuta 2017

Salzburg päivä 3: Red Bull museo

Kolmantena päivänä keli oli harmaatakin harmaampi, ja olimme jo illalla päättäneet, että tänä päivänä suuntaisimme Salzburgissa sijaitsevaan Red Bull museoon. Noh, näin olivat päättäneet muutama muukin. Parkkipaikan löytymisen jälkeen käppäilimme sadesäässä kohti museota, ja jo itsessään museorakennus oli upea. Se toimii samalla Red Bullilaisten toimistona. Museon sisäänpääsy oli maksuton, jota ihmettelin kovasti - hyvä niin!

Museoon astuttuamme loksahti leuka melkeinpä ensiaskeleelta alas - miten siistejä lentokoneita, autoja ja muita vempeleitä halli olikaan täynnä. Ja btw: tuo alla olevan kuvan katossa oleva pyöreä alue on NEUKKARI 😂😱 Ihan jees. Kuvasta ei näy, mutta sinne kulki paikan aulasta tuonne neukkariin asti kulkutunneli. Scary as hell!

Viimeistään Red Bull museossa sitä alkaa salaa lentokone-faniksi, eikä tuo alla näkyvä helikopterikaan ole hullumpi; siitä muodostui oma lempparini kierroksen aikana. Todella mahtipontisia vekottimia, ei voi muuta sanoa.

Hallin pihalla oli vielä muutamia koneita, ja niitä ilmeisesti myös lennätetään aika-ajoin. Meidän kohdalle ei osunut lentonäytöstä, joka harmitti hieman, mutta kyllä näissä koneissa oli ihailemista ihan sisätiloissakin.
Yllä näkyy toinen lempparini; lähes kokonaan peilipintainen lentokone, joka oli muuten sisältä todella upea. Lentokoneeseen ei päässyt sisään, mutta aivan kärjestä näkyi lasin läpi hyvin myös aikamoinen luksussisustus.

Itse museon halli oli upea, kokonaan lasinen ja katossa näytti killuvan aika mahtavat äänentoisto- ja valolaitteetkin. Tuo halli voi olla myös aika upea ilta-aikaan, kun on pimeää ja sinne sytytetään valot. Kesäaikaan aurinkokelillä halli saattaa olla tukalan kuuma, eli tuonne ehkä kannattaakin suunnata pilvisenä päivänä tai talvikaudella.
Hallin reunalla meitä moikkasi myös Predator - en tiedä miten se liittyy Red Bulliin, mutta oli todella vaikuttava kapistus - ja suuri, vaikkei kuva ehkä annakaan niin ymmärtää. Tuollaisen patsaan kun saisi oman kodin ovelle vartioimaan. 😁 Museo oli mielestäni todella kiva paikka ja ehdottomasti käymisen arvoinen. Museossa oli lisäksi kahvila ja ravintola, jos haluaa samalla ottaa vaikka lounasta.
Museokierroksen jälkeen suunnattiin kaatosateessa läheiseen kauppakeskukseen Europarkiin, jossa käytiin vähän ostoksilla ja lounastamassa. Tämä päivä oli perjantai, ja perjantai-iltana juhlimme meidän asunnolla Tuukan isän 60 -vuotis synttäreitä ja yllätimme hänet. Tästä illasta en valitettavasti voi tehdä postausta, sillä kaikissa kuvissa näkyy niin paljon perheenjäseniä, mutta sanotaanko näin, että ilta oli täynnä onnen kyyneleitä, naurua, beer pongia, ilmapalloja ja Sacherkakkua.

Viimeinen Salzburg postaus tulee ulos ensi viikolla, ja siellä onkin sitten kuvia meidän retkestä Salzburgin vanhankaupungin linnaan, joka oli myös vaikuttava paikka kokea ja nähdä.

Hyvää viikonloppua muruset! :)

2 kommenttia :

  1. Onpa upean näköinen paikka! Uskomatonta, ettei tuollaisessa museossa peritä lainkaan sisäänpääsymaksua :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.