torstai 14. syyskuuta 2017

Onko meikkaamattomuus laiskuutta?
Vielä muutama vuosi sitten tein päivittäin tummahkon silmämeikin myös arkisin. En tuntenut oloani lainkaan omakseni, saatika hyväksi jos lähdin vaikkapa töihin ilman silmämeikkiä. Kuvien ottaminen ilman silmämeikkiä ei tullut kuuloonkaan, eikä varsinkaan vaikkapa syömään tai ostoksille lähteminen.

Tänäpäivänä tilanne on toinen. Arkisin teen kevyen meikkipohjan ja kulmat, mutta silmiin en koske lainkaan. Joinain aamuina, jos olen oikein reipas, saatan laittaa alaripsiin ripsiväriä - ripsienpidennys on pelastus arkisin. Olen pohtinut, onko kyse siitä, että en enää pelkää kulkea vähällä meikillä, vai olenko ehkä laiskistunut? Olen tullut siihen tulokseen, että molemmat syyt taitavat painaa vaakakupissa saman verran.

Se, että pärjään arkisin vähemmällä meikillä, antaa minulle 10-15 minuuttia lisää aikaa nukkua aamuisin. Oli tähän sitten syy mikä tahansa, otan oikein mielelläni ne pienet extra-unet.

Nykyään koen meikkaamisen jopa tietyllä tapaa rasittavana - tämä ilmiö tulee esiin varsinkin matkoilla, kun "pitää" meikata päivittäin. Se jokapäiväinen laittautuminen on todella rasittavaa, ja joskus kiukuttelen reissuissa, kun en jaksa enää laittautua, taas viidettä tai kuudetta päivää putkeen. Onneksi arkielämässä saa olla keskimäärin kuusi päivää viikosta ilman vahvaa meikkiä.

Vaikka meikkaaminen aiheuttaa ärsytystä ja vie aikaa, teen sitä mielelläni noin kerran viikossa - viikonloppuisin on useinkin menoja, ja tuolloin on kiva vähän pynttäytyä. Niinkuin viime viikonloppuna, kun juhlimme kaverin kolmekymppisiä. Tämä kuva onkin viime viikonlopulta.

On samalla myös hyvin, hyvin helpottavaa, että ei enää jaksa välittää niin kovin siitä, minkä näköisenä tuolla arkirutiineissa pyörii. Minulle henkilökohtaisesti oli hyvin silmiä avaavaa se, että aloin katsella muita ihmisiä: Ruokakaupassa, lenkkipolulla, töissä, bussissa, kaupungilla.. Suurin osa naisista kulkee vähällä meikillä, tai jopa ilman meikkiä - miksi minun pitäisi tuskailla asian kanssa ja läntätä pandan silmät naamaan päivittäin? Niinpä.

Vaikka meikkaaminen on vähentynyt huimasti, ei se tarkoita sitä, että voisi kulkea ihan minkälaisena rönttäliisana tahansa ulkona. Tykkään silti siitä, että jonkinlainen siisteys on olemassa, siistit vaatteet ja edes vähän laitettu tukka. Hiukset ovatkin sitten ongelma ihan erikseen, nimittäin mulla ne on varmasti maailman vaikeimmat. (Niinkuin jokaisella naisella) 🙊

Mitenkäs siellä meikkaillaan?

27 kommenttia :

 1. Mulle on alkanu pikkuhiljaa tulla itsevarmuutta, ettei joka paikkaan tarvitse väsätä koko meikkiä. Nyt pystyn helposti lähtemään kauppaan ilman mitään tai kevyellä meikkipohjalla, tai jättämään ripsivärin aamuvuorossa pois (lisää aikaa nukkua...) kun ei tarvitse muuta kuin laittaa nuoret kouluun ja sitten tehdä kotitöitä. Lisäksi olen kyllä onnentyttö, kun poikaystävä vuositolkulla jankuttanut että olen kaunis ilman meikkiäkin :) Toisaalta taas tykkään meikata jos vaikka ollaan menossa syömään ym, vaikkei kovin kummoisiin luomivärivirityksiin löydykään taitoa :D
  -Kepa

  VastaaPoista
 2. Tuollainen vahva silmämeikki sopii parhaiten iltabileisiin, arkena se voi näyttää tunkkaiselle, paksulle ja ns. ylimääräiselle - liian laitetulle. Olet muutenkin kauniimpi ilman moista :) Meillä on aikakautemme ja meikit voivat olla suojaa, mutta vähempi parempi. En liputa täysin meikittömyyden puolesta, koska kasvot näyttävät sitten helposti rasvaisille ym. Siisti ehostautuminen riittää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siisti ehostautuminen todellakin riittää arkena! :)

   Poista
 3. Meikkaan silloin kun siltä tuntuu arkena ja jos on jotain menoa tai muuta ohjelmaa, toki haluan laittautua. Meikittömänä julkisille paikoille lähteminen ei ole koskaan ollut mikään ongelma itselleni ehkä olen aina ollut vähän laiska. Nuorempana kärsin huonosta ihosta aknen takia ja silloin en todellakaan tuntenut itseäni itsevarmaksi ilman meikkiä. Aamuvuoroihin töihin en jaksa meikata vaikka olenkin näkyvässä työssä, mutta arvostan vaan lisäunia niin paljon enemmän. Joskus meikkaan ihan vaan siksi, koska se on kivaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kia! Iho-ongelmat tosiaan monesti aiheuttavat itsevarmuuden heikkenemistä, silloin kevyt meikki voi auttaa :) Kivaa päivää!

   Poista
 4. Mullakin on ripsipidennykset ja ne on kyllä arjen pelastus, itsekin laitan yleensä vaan kevyen meikkipohjan ja kulmat. Juhliinkaan en välttämättä jaksa alkaa taiteilemaan mitään sen kummempaa, juhlissa panostan enemmän hiuksiin 🙂 Mutta siis samaa mieltä, ei lähikauppareissulle tai koiran ulkoilutuslenkille tarvitse välttämättä mitään meikkiä ja dramaattisemmat meikit sopivat parhaiten juhlatilanteisiin 🙂

  VastaaPoista
 5. Aika kevyesti tulee meikkailtua, töihin meikkaan aina mutta en kovin paljoa vaan teen kevyen meikkipohjan ja ripset + kulmat. Joskus jos on jotain spesiaalimpaa menoa niin mielellään meikkaan enemmänkin :) Nykyään pystyn kyllä iisisti olla täysin ilmankin meikkiä, esim. kauppareissua varten harvemmin jaksan vaivautua meikkaamaan!

  Ihanat nuo hiuksesi!

  VastaaPoista
 6. Itse meikkaan tavallisesti arjessa todella harvoin. Pidän itsestäni ilman meikkiäkin enkä koe olevani rönttäliisan näköinen :D Lähinnä meikkaan kun on jotain erityisempää menoa. Nyt tosin olen meikannut 3,5viikkoa putkeen ulkomailla ja alkaa jo riittää😂 Täällä ulkomailla on siis ollut niin paljon juhlintaa yms erikoisempaa ja siksi kokenut, että pieni pynttäytyminen on tarpeen :)

  Hiukset mulla on aivan syvältä. Muutama takaraivopyörre joita hankala peittää itse. Siinä se minun ongelmakohta joka välillä ahdistaa kovasti. Välillä tekisi mieli vaan vetäistä kaljuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, 3,5 viikkoa kuulostaa tältä kantilta tuskalta! :D Hiukset..murheen kryyni! Kiitos kommentista!

   Poista
  2. Tuskaa se todella on ollutkin normaalisti arjessa näin vähän meikkaavalle :D Huomenna kotiin niin saa palata normaaliin arkeen!

   Poista
  3. Jotain hyvää kotiin paluussa 🙈

   Poista
 7. Kahden alle kolmevuotiaan äitinä meikkaan ... hmm.. hyvin harvoin :) Mutta se hetki, kun saa laittautua, onkin sitten harvinaista juhlaa. Elämässä ennen lapsia meikkasin päivittäin, ja olenkin sitä mieltä, että aika aikaa kutakin. Nyt ei ole aikaa edes harjata tukkaa, mutta joskus sitten taas on, kun lapset kasvavat. -Mimosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiat tärkeysjärjestykseen 😊👍🏻 Kova kun kommentoit! Mukavaa loppuviikkoa teidän perheelle :)

   Poista
 8. Mä meikkaan nykyisin lähinnä silloin, kun on esim. juhlat tai muu edustustilaisuus, jossa haluan näyttää myös edustavalta, tai jos silmänaluset ovat erityisen tummat tai naama kukkii ja haluan niitä peittää kotoa pois lähtiessä. Muutoin arkisin aamurutiineihini kuuluu naaman ja hampaiden pesu, kosteusvoide, ripsien taivutus ja vähän kulmageeliä. Onni on luonnostaan mustat ja tuuheat ripset ja kulmat ja ainakin minusta tuntuu, että mitä vähemmän käytän naamaani tököttejä, sitä paremmin se voi. :) Nuorempana käytin tälläytymiseen enemmän aikaa, mutta en ole koskaan meikannut kovinkaan vahvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, että iho voi paremmin kun ei käytä meikkiä :) Kiitos kommentista ja hyvää viikonloppua sinne!

   Poista
 9. Hassua! Meikkaan joka päivä täyden pakkelin ja nautin siitä. Josku toki väsyttää/kiukuttaa se ajanmeno. Ainoastaan matkoilla en meikkaa juuri ollenkaan, joka tavallaan myös ahdistaa. Aurinkoisessa kohteessa haluan kasvoihinkin väriä, toki kaupunkilomalla esim pariisi, nyc jne meikkaisin koko paketin. Jännä että meikkaat matkoilla aina. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai etelässä ollaan päivät ilman meikkiä, siksihän sinne mennään, ruskettumaan! :) Iltaisin sitten pakkelin vuoro. Kivaa viikonloppua!

   Poista
 10. Hyvä aihe tämäkin, minä tykkään meikata koska näytän mielestäni ilman meikkiä paljon nuoremmalta eli todella nuorelta. Tosin en tykkää kovin tummasta silmämeikistä ja alasilmien rajaukset ei sovi minulle ollenkaan. Ruskean sävyt sopii. Hiukseni ovat todella sähköiset ja niihin tarvitsen hiusöljyä

  VastaaPoista
 11. Mulla on aika samanlainen "meikkimaku" kuin sulla eli pidän tummemmasta, mutta silti siististä, silmämeikistä. Itselleni mielestäni sopiikin parhaiten sellainen smokey eyes -silmämeikki. Herään vähän klo 5 jälkeen aamuisin, joten nykyään olen laiskistunut meikkaamaan. :D Mutta silti perus meikki täytyy aina väsätä aamuisin, koska tuntuu jotenkin kauhean "kaljulta" ilman meikkiä, etenkin ilman kulmia ja ripsaria, koska mulla on tosi vaaleat ripset. Pystyn silti lähtemään ulos ilman meikkiä (toki esim. jumppaan menen ilman meikkiä, kun sehän hikoo kuitenkin pois) ja pari kertaa olen jopa haastanut itseni töihin ilman ripsiväriä! :D Silloinkin on tosin ollut muuta meikkiä. Mutta ulos lähtiessä tai jos tietää, että on valokuvia tiedossa, niin pidän enemmän tummasta silmämeikistä. :) Sulla on mun mielestä aivan ihanasti tehty silmä- ja kulmameikki aina! Osaisipa itsekin meikkaa noin nätisti. :)
  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Johanna! Kiitos viestistä ja kehusta 😊❤️ Jos itse heräisin viideltä, jäisi meikit vielä vähemmälle 😴😅 Kivaa päivää!

   Poista
 12. En useinkaan meikkaa arkena. Työskentelen opettajana alakoulun puolella. Kerran meikkasin kesken työpäivän, koska olin menossa suoraan töistä treffeille. Lapset oppitunnilla vaan sano: "Heidi, sä näytät vähän oudolta! Sulla on meikkiii!! 😮" Tää jäänyt vaan mieleen. Että tarkkoja ne lapset on! 😄😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa hauska! 😊 Kyllä, tarkkoja ovat 🙈 Kiva kun kommentoit!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.