perjantai 8. syyskuuta 2017

Matka Salzburgiin - päivä 2: vanhakaupunkiToisen päivän aamu koitti aurinkoisissa tunnelmissa, ja minä puolestaan olin valvonut lähes koko yön kuumissani - asunto oli todella kuuma, sillä siellä ei ollut kunnon viilentävää ilmastointia. Heti herättyä oli pakko hypätä kylmään suihkuun, jotta päivä pääsi kunnolla käyntiin. Koko muu porukka suuntasi aamupalan jälkeen vaijerihissillä ylös vuoristoon, ja minä kammojeni takia jäin maan kamaralle.

Kuvat on ottanut Tuukka


Kuvien perusteella aivan mahtava paikka ja harmittaa, että olen niin pelkuri, etten uskaltanut vaijerihissin kyytiin. Pakko varmaan ryhdistäytyä ja seuraavalla vastaavalla reissulla rohkaistua. Olin suunnitellut käyttäväni aurinkoisen aamupäivän tepastelemalla vanhaan kaupunkiin ja kuvailemalla kauniita maisemia. Ja näin teinkin. Muut olivat vuorilla, ja itse suuntasin kaupungille kamera kaulassa.

Salzburgin vanhakaupunki on kaunis, mutta pakko sanoa, että se ei tehnyt samanlaista vaikutusta, kuin monen muun maan vanhat kaupungit. Salzburg on tavallaan kuin kuori vain - palvelu ei sattunut ainakaan meidän kohdalla olemaan kovin kehuttavaam ja muutenkaan en saanut ehkä sitä parasta kuvaa paikallisista. Luonnollisestikaan yhden kaupungin ja sen osien koluaminen ei riitä koko maan arvioimiseen, tämä on selvää. Mutta meidän kohdalle ei tällä kertaa osunut aidosti ystävällisiä tai palvelualttiita ihmisiä. Lisäksi minulle tuli yllätyksenä, kuinka huonosti paikalliset puhuvat englantia.Vietin tosiaan aamupäivän kaupungilla, ja kolusin pikkukatuja ja kirkkoja. Löysin kuin sattumalta todella upealle hautausmaalle, jossa oli hautoja ja katakombeja. Hautausmaa oli täynnä toinen toistaan upeampia hautakiviä ja ristejä sekä kukka-asetelmia. Satuin paikalle juuri kello 12:00 ja viereisen kirkon kellot alkoivat kajahtelemaan kumeasti - tämä hetki tuntui samaan aikaan hienolta ja pelottavalta.Aamupäivän käppäilyn ja muiden vuoristoreissun jälkeen otettiin pikkulepo asunnolla, ja sen jälkeen suunnattiin Tripadvisorista katsomaamme  ravintolaan syömään. Otin goulashia, eli pitkään kypsytettyä lihaa tummassa kastikkeessa, ja pakko sanoa, että ei ollut lemppariani. Palvelun lisäksi ruokakulttuuri ei ollut omaan mieleeni, ainakaan niiltä osin mitä itse ehdin maistella. Hyvää perinteistä pihviä ja raikkaita salaatteja oli vaikea löytää. Kanasalaattien kanatkin oli leivitetty tai friteerattu - kertomattakin selvää, että neljässä päivässä ehti tulla ähky ja inho rasvaa kohtaan. Onneksi löysimme kuitenkin parina päivänä myös kivat paikat, joista sai vähän muutakin kuin schnitzelia tai goulashia.

Vanhastakaupungista muuten vielä sen verran, että siellä oli helppo kulkea ja tykkäsin siitä, että kahviloita ja kauppoja oli kivasti katujen varrella. Näin ollen pystyi välillä pysähtymään hetkeksi ilmastoituun kauppaan tai kahvilaan ja ottamaan hetken rennosti kävelyn ohella.

Salzburg on kaunis paikka, ja ehdimme nähdä monia paikkoja kaupungista myös reissun muina päivinä. Kerron näistä lisää seuraavissa postauksissa. Tulossa ainakin juttua RedBull museosta, vanhankaupungin yllä kohoavasta linnasta sekä mielenkiintoisesta olutkaupasta.

6 kommenttia :

 1. Näitä matkapostauksiasi on kyllä tosi mukava lukea :) Tykkään siitä, miten aitoja ne ovat. Innolla odotan seuraavia! Varsinkin tuo RB-museo kiinnostelee, ihastelin sitä jo snäpissäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tosi kiva kuulla, että tykkäät 😊 Se museo oli todella upea! Siitä seuraavaksi sitten :) Kivaa viikonloppua!

   Poista
 2. Haha, tuo huono tarjoilu ei ole mitään uutta täällä keskustassa :D Salzburgissa riittää turisteja ja monesti palvelussa säästetään. Itse olen vältellyt jo vuosia keskustan rafloja koska palvelu on juuri tuollaista kuin kuvailet. Paikallisena tiedän oikeat paikat mennä, tosi valitettavaa että teille kävi huono tuuri. Ja perinneruoka on täällä tosi raskasta, välillä ihan hyvää mutta ei useammin kuin ehkä kerran kuukaudessa ;)
  Salzburgin keskusta on turistirysä ja paikalliset kyllä välttelevät sitä varsinkin kesäisin. Heti keskustan ulkopuolella fiilis on ihan eri ja Salzburg on kaupunkina tosi kiva paikka. Turistina helposti tietty keskittyy keskustan kulmiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on joka paikassa että keskustoissa ollaan turisteihin kyllästyneitä. Harmi, sillä turistit tuo suuren osan tuloista moneen maahan ja kaupunkiin. :)

   Poista
  2. Joo, tuo on kyllä niin totta. Täällä on vain se ongelma tai hyvä puoli, että turisteja tulee joka vuosi lisää ja lisää. Ja niin kauan kuin näin on, niin laadussa säästetään. Jos eksytte Itävaltaan uudestaan, kannattaa ottaa auto alle ja lähteä pois kaupungista :) Wien on myös todella mahtava kaupunki.

   Poista
  3. Näin on. 9hlö porukalla oli hieman haastavaa miettiä reissuja kauemmas :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.