maanantai 21. elokuuta 2017

Työpäivä kanssaniTyöaiheiset jutut ovat selvästi kiinnostaneet niin täällä blogin, kuin Snapchatinkin puolella. Snappiin en ole ehtinyt / jaksanut höpötellä työjuttuja pitkään aikaan, mutta alkukesästä kun työpaikan vaihdos oli ajankohtainen, juttelin siellä puolella aiheesta paljon, ihan kuin täällä blogissakin. Oli mahtava päästä kertomaan omia ajatuksia ja tunnelmia työpaikan vaihdoksesta ja oli mukava lueskella teidän kuulumisia. Osalla oli sama tilanne päällä samaan aikaan, ja vertaistuki on aina hyväksi.

Nyt kun olen ollut kolme kuukautta uudessa työssä, alkaa yritys, uudet ihmiset ja järjestelmät olla tuttuja. Työrutiini on löytynyt, ja olen varmempi työssäni. Uutta on tullut opittua, sellaisia taitoja käytettyä joita en aiemmin voinut ja on ollut ihana päästä kehittymään. Mikä parasta, on ollut hienoa huomata, että teen juuri nyt sellaista työtä, jota olen kaivannut pitkään.

Tässä postauksessa ajattelin jakaa teidän kanssa yhden työpäiväni. Joskus myöhemmin saatan tehdä toisenkin vastaavan postauksen, sillä yhteen työpäivään ei saa mahdutettua kaikkea sitä, mitä työnkuva sisältää. Se on oikeastaan hyvä, sillä pidän vaihtelevista päivistä. Mutta nyt mennään..


AAMU

Klo 08:00 olen autossa matkalla töihin, ja lähettelen pari meiliä kännykällä (istun pelkääjän paikalla, ei huolta, en sentään meilaile ratin takaa)

Klo 8:35 saavun toimistolle ja salaa hypähdän ilosta - kukaan muu ei ole vielä tullut töihin. Vaikka rakastan työkavereitani, rakastan myös niitä rauhallisia aamuja, kun saan lueskella sähköpostit ja syödä aamupalan rauhassa.

Klo 09:00 meidän markkinoinnin harjoittelijat tulevat töihin, vaihdan heidän kanssa kuulumiset pikaisesti ja uppoan järjestelmämme uumeniin hetkeksi. Muutama lisäys- ja muutostyö ja teknisyydet on hoidettu. Tekniset asiat eivät ole niitä lempparihommia, mutta pakollisia tehdä jotta hommat pyörii kuin pitääkin.

Klo 09:30 saan digipuoleltamme luettavaksi tehtävän, jonka he ovat suunnitelleet harjoittelijoillemme tehtäväksi. Hyväksyn tehtävän, mietin aikataulua ja teen hetken loppuvuodelle budjettisuunnittelua.

Klo 10:00 vastailen parille yhteistyökumppanille sähköposteihin ja ideoin tulevaa kampanjaa. Viestittelen Skypessä toisen maan toimistomme designerin kanssa ja teen design orderin materiaaleista tulevaa kampanjaa varten.

Klo 10:30 pidetään pieni palaveri harjoittelijoiden kanssa heidän tämänhetkisistä keskeneräisistä työtehtävistä, annan digipuolelta tulleen uuden tehtävän ja tehdään aikataulu sekä työnjako tälle viikolle.

Klo 11:00 vaihdan sähköposteja mahdollisesta uudesta mainoskanavasta ja pyydän tarjousta. Varailen jouluksi tilan promootiolle ja kyselen vapaista mainospaikoista. Hoidan käytännönasioita sähköpostitse yhteistyökumppanin tiloissa järjestettävästä tapahtumasta. Sovin yksityiskohdista liittyen erääseen syksyllä alkavaan TV -ohjelmaan, jossa olemme mukana.

LOUNASAIKA

Klo 11:30 käyn lämmittämässä eilistä muussia ja jauhelihakastiketta toimistomme keittiössä, ja palaan koneen äärelle ruoan kanssa. Selaan Iltasanomat ja henkilökohtaiset some-kanavat, ja jatkan töitä.

ILTAPÄIVÄ

Klo 12:00 vastailen yhteistyöpyyntöihin, suunnittelen yhteistyökampanjaa ja välillä vastailen puhelimeen eri tahoille. Hoidan erinäisiä sähköposteja, juttelen ja opastan harjoittelijoita, pidän yhteyttä meidän muihin pisteisiin ja teen pieniä taskeja. Teen to do listan loppuviikolle. Jep, olen listaihminen! 😄

Klo 14:00 Katson videotuotantoyrityksen meille lähettämän videon, annan korjausehdotukset ja palautteen videosta. Täyttelen loppuvuoden markkinointikalenteria, suunnittelen harjoittelijalle uuden tehtävän, joka tällä kertaa liittyy radiomainontaan ja suunnittelen Facebookiin minikampanjan.

Tässä välissä tappelin joidenkin ennenaikaisten vaihdevuosien ja pöytätuulettimeni kanssa, ei ole hyvä olla ilman tuuletinta eikä sen kanssa, hikeä puskee ja välillä on kylmä.. Valitan asiasta harkkareille ja jutellaan hetki milloin kenenkin fyysisistä vaivoista..

Klo 15:30 luen pari sähköpostia ja sen myötä jatkan juttuja, jotka jäivät aamulla kesken, kirjoitan yhden äänimainoksen ja vastaan parille mahdolliselle yhteistyökumppanille. Vastaan yhteen tarjoukseen myöntävästi ja yhteen kieltävästi.

Klo 16:20 saan Tuukalta WhatsApp viestin, että hän odottaa ovella. Pakkaan tavarat ja lähden kotiin. Avaan kännykällä meilit ja merkkaan tähdillä ne viestit, mihin täytyy vielä reagoida ja hurautetaan ruokakaupan kautta kotiin. Kotona vastaan vielä pariin sähköpostiin ja sitten onkin työpäivä ohi.


Teen monia juttuja samaan aikaan, joten kellonaikoja on välillä haastava laittaa minuutilleen, mutta tässä ne ajat nyt ovat suurinpiirtein niin, kuin tämä päivä realistisesti meni. Ja kuten moni tietääkin, toimistossa saa harvoin tehtyä alusta loppuun keskeytyksettä yhtäkään hommaa, kun joku nykii hihasta, puhelin soi tai jotain muuta hälinää on ympärillä. Niin myös meillä.

Viime viikolla juoksin yhden päivän tapaamisissa, joiden välissä istuin hetken lounasravintolassa kone nenän edessä sähköposteja läpikäyden, enkä ehtinyt toimistolle lainkaan. Toisena päivänä tein ajatusta vaativaa kirjoitustyötä kotitoimistolla ja palaveerasin parin ihmisen kanssa Skypen kautta. Tällä viikolla on vielä edessä muutama palaveri mm. artistiyhteistyöhön sekä suurempaan kampanjaan liittyen. Lisäksi tapaan yhteyshenkilön liittyen loppuvuoden messuihin. Eli kuten sanottu, erilaisia päiviä riittää ja hyvä niin. Minua ei ole veistetty toistamaan päivittäin samaa kaavaa. Siksi olen todella iloinen nykyisestä työnkuvastani, sen tuomista vapauksista ja vastuista, ja monipuolisista tehtävistä.

Tällaista mm. on minun työ - jollekin varmasti pahin painajainen, mutta itselleni juuri nyt sitä mitä haluan.

Hei, mitä tai minkälaista työtä te teette? Olisi tosi kiva tietää! 😊

26 kommenttia :

 1. Olipa kiva postaus! Itse teen tällä hetkellä aula- ja toimistohommia sisältävää työtä (tavallaan assistenttihommaa), muuten ihan mukavaa mutta toisinaan kaipaisin lisää vastuuta. Tuntuu, ettei sitä minulle kuitenkaan anneta, koska olen "liian nuori"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Suvi! Kiva kun kommentoit :) Hei jos et ole vielä tehnyt tätä, niin kerro esimiehellesi että olisit valmis kehittymään ja ottamaan lisää vastuuta - saattaa tullakin kun suoraan kysäisee! Toivon että sinun taitosi huomataan ja ikää ei katsota ratkaisevasti :) Kiitos vielä ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Mä oon se, joka tulee ensimmäisenä vastaan, jos lähtee Turun alueella kysymään pakettinsa perään ihan henkilökohtaisesti logistiikkakeskuksesta. Istun siis rahtiterminaalin asiakaspalvelutiskillä ja palvelen ihmisiä tehden myös sihteerin töitä siinä samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiakaspalveluduunille 💪🏻 (Jos hymiö ei näy, siinä on haba) Tosi kovaa ja tärkeää työtä jos multa kysytään. Kiva kun kommentoit! 😊

   Poista
 3. Olen vastaava sairaanhoitaja akuuttiyksikössä. Nautin todennäköisesti samankokoista palkkaa kuin sinä, mutta työ on hieman eri luonteista. Hyvästit voi heittää katkeamattomalle kahvi-tai ruokatauolle eikä kyllä työpäivän aikana jää muille kuin työasioille aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvokasta ja kovaa duunia - pitää varmasti nöyränä ja kiitollisena! Kiitos paljon kommentistasi :)

   Poista
 4. Olen pankissa henkilöasiakkaiden rahoitusneuvoja. Pääasiassa hoidan asuntolainahankkeita. Töitä on enemmän kuin ehtii tehdä, mutta toisaalta tykkään haasteista ja minulle on annettu kivasti mahdollisuuksia edetä. Kuitenkaan palkka ei ole mielestäni ok suhteessa vastuuseen ja työmäärään ja senkin vuoksi jatkan työn ohella opintoja, jotta tulevaisuudessa olisi enemmmän varaa valita.

  Sun päivät ja viikot kuulostaa ihanan monipuolisilta. Ei varmasti ehdi tylsistymään kun projektit ja työympäristökin välillä vaihtuu. :) Sitä kaipaisin itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Onnea opintoihin ja kiitos kommentista :)

   Poista
 5. Tilitoimistossa, kirjanpitäjänä! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ala jolla en ikinä pärjäisi! 😅 Kiva kun kommentoit!

   Poista
 6. Keskisuuressa ruokakaupassa "joka paikan höylä" mut useinmiten ihan vaan kassalla :) ei todellakaan unelmaduuni, se odottaa vielä jossain! Sun duuni kuulostaa haastavalta mut palkitsevalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se unelmaduuni sieltä tulee, usko pois :)

   Poista
 7. Kylläpä kuulostaa kivalta työltä! :) Itse olen juuri aloittanut Alkossa myyjänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Alko on varmasti mielenkiintoinen paikka olla töissä! Onnea uudesta työstä 😊👏🏻

   Poista
 8. Omat päiväni menevät eräässä pankissa back officessa. Eli ei loppuasiakkaiden palvelua, mutta pankkien työntekijöiden palvelua kuitenkin :) Töitä myös enemmän kuin ehtii tehdä, vastuu kasvanut hurjaa tahtia viimeisen vuoden aikana. Mutta se on toisaalta minulle mieluinen asia :) työpäivät ovat todella vaihtelevia ja sisältävät monia erilaisia tehtäviä. Onneksi on maailman paras tiimi ympärillä, joiden kanssa jaksaa viettää aikaa vielä töiden ulkopuolellakin :) tsemppiä työviikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva kuulla että viihdyt :) kiitos sinne myös!

   Poista
 9. Lastentarhanopettaja täällä hei! Olen siis alalla jota varten opiskelin ja pidän työstäni. En tosin usko, että loppuelämäni tulen olemaan LTO. Jos omia lapsia siunaantuu niin varmaan siinä vaiheessa tulee alanvaihto 😄 Työskentelen pk-seudulla, joten töitä kyllä riittää välillä liiaksikin. Lisäksi ryhmäni on suuri ja melko haastava. Tiimini on kuitenkin aivan huippu ja lapset yleensä ihania 🙈☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teet tosi hienoa työtä! Mahtava tuo "yleensä ihania" 🙈😂

   Poista
 10. Heippa! Tää ei liity tähän postaukseen, mutta olisin kysynyt onkohan se Sudion kuuloke-alekoodi vielä voimassa? 😊
  T. Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Mun tietojen mukaan kyllä :)
   https://cavablogi2.blogspot.fi/2017/05/bluetooth-kuulokkeet-sarjojen-ja.html?

   Poista
 11. Työskentelen leikkaussalisairaanhoitajana sydän-neuro-verisuoniyksikössä. Joko mukana leikkauksessa ojentelemassa instrumentteja tai "passarina", joka tekee kirjaukset, pesee leikkausalueen, hakee tarvittaessa lisää tavaraa ym. Työskentelen päivystävässä leikkurissa, eli meillä tehdään kaikki trauma/hätäpotilaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhuh, hatunnosto täältä! Kovaa hommaa 😌

   Poista
 12. Olen etelä-euroopassa, suomalaisomisteisessa incoming-matkatoimistossa töissä. T:Bella

  VastaaPoista
 13. Mä oon hostellin respassa tai hienommin sanottuna vastaanottovirkailijana. Plussaa työssä on arkivapaat ja mielenkiintoinen työ; aika menee nopeasti joka päivä eikä ikinä ole tylsää. Päinvastoin välillä tuntuu, että sillon kun vähiten odottaa niin jotain hullua tapahtuu. 😁 Kaikenlaista porukkaa mahtuu respan elämään. 😄 Miinuspuolet on huono palkka ja ilta- & yövuorot, koska tykkään tehdä aamuja. Mutta työporukka on aivan mahtava ja sen takia oonkin viihtynyt työssäni jo 5 vuotta. Ja just tosiaan se on ihanaa, ettei tarvii töissä tuijotella kelloa. :)

  T. Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kuulostaa hauskalta! :) Kiva että töissä on mukava ilmapiiri, se on tärkeää!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.