torstai 3. elokuuta 2017

Retki Kroatian Sibenikiin


Eilen otettiin laiva läheiseen Sibenikin kaupunkiin. Keli oli kuuma, ja olo oli kuin hikisellä possulla koko päivän ajan. Noin neljänkymmenen asteen helle ja kilometrien kävely oli aikamoinen koettelemus, mutta selvittiin. Tulipahan ainakin hikoiltua parin treenin verran. Laivamatka Vodicesta Sibenikiin kesti noin 1h 15min kolmella välipysähdyksellä muilla lähisaarilla. Edestakainen lippu maksoi aikuiselta 36 kunaa, eli noin 5 euroa. Laiva oli paljon mukavampi vaihtoehto, kuin bussi, koska laivalla näki kauniita maisemia ja ilmastointi toimi 😉

Pyörittiin ristiin rastiin Sibenikin niin kaunista vanhaa kaupunkia, pysähdyttiin välillä jätskille tai juomalle, ja jatkettiin taas. Tuolla on kuvattu myös Game of Thrones kohtauksia, enkä ihmettele, sillä paikka on äärimmäisen upea. Yksi vaikuttavimpia vanhoja kaupunkeja, joissa olen käynyt.

Laskettiin leikkiä, että tuolla varmasti asuu oikeasti Voltureita, ja molemmilla taisi naama venähtää, kun yhtäkkiä korkealla paikalla, pienellä kujalla kaunis, vaalea nainen pukeutuneena siniseen mekkoon tarjosi meille museokierrosta... Kiitettiin ja kieltäydyttiin kohteliaasti. 😂 (Twilightit katsoneet ymmärtää)

Jos olisin tiennyt, kuinka kaunis paikka tuo Sibenikin vanha kaupunki on, olisin ehdottomasti ottanut kunnon kameran mukaan kännykän sijaan. Mutta kyllä ne näkymät jäivät hyvin muistoihin ihan katselemallakin ja puhelimen kamera tallensi myös onneksi muutaman hyvän otoksen.

Meillä oli vain muutama tunti aikaa olla maissa, eli muutoin Sibenikin tutkiminen jäi toiseen kertaan, tänne suunnalle haluamme nimittäin ehdottomasti tulla uudelleenkin.

Nyt alkaa koneesta loppua akku, ja maha kurnia, eli läppäri kiinni ja ravintolan metsästykseen. Kyselkää jos tulee jotain mieleen liittyen näihin kohteisiin, joissa ollaan aikaa vietetty. Palaillaan taas! 💋

2 kommenttia :

  1. Kroatia alkaa kiinnostaa kohteena kyllä yhä enemmän ja enemmän :). Muutama vuosi sitten en olisi ajatellutkaan Kroatiaa yhtenä matkakohteena, mutta jotenkin sitä on nyt niin paljon kehuttu, että se on väkisinkin alkanut kiinnostamaan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! On hypännyt kärkeen heittämällä 👌🏻☀️😎

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.