torstai 6. heinäkuuta 2017

Kylpyhuone ennen ja jälkeen


Taisin mainita tästä kylpyhuoneemme projektista jo ensimmäisen kerran viime lokakuussa, kun päätettiin kotimaisen suihkutilakalusteiden valmistajan Sanka:n kanssa laittaa meidän 2000 -luvun alkuun jumahtaneen kylpyhuoneen visuaalinen ilme uusiksi. Tehtiin mittaukset ja valittiin meidän (minimaaliseen) tilaan sopivat kalusteet. Ykkösjuttu oli saada uusi suihkunurkka, mutta päädyttiin laittamaan uusiksi myös allaskaappi, käsienpesuallas sekä peilikaappi.

En tiedä kuka oli tehnyt vanhojen kalusteiden valinnan, mutta rehellisesti sanottuna hänellä ei tainnut olla kovin hyvä silmä, saatika maalaisjärkeä. Vanha suihkukaappi oli varmasti tuolloin ihan passeli ja "moderni" (lähes 20 vuotta sitten), mutta allaskaapin ja peilikaapin suhteen oltiin tehty todella omituisia ratkaisuja. Allaskaappi oli nimittäin aivan kiinni WC-istuimessamme, ja se oli halvin mahdollinen (löytyi IKEAsta 20 eurolla). Eikä edullisuudessa ole mitään pahaa, mutta siinä mentiin pieleen, että kaappi oli 5-10 cm liian leveä. Tätä on vaikea selittää sanoin täällä blogissa, mutta ehkä se kuvaa asiaa parhaiten, että kun istui pöntölle, piti varoa ettei allaskaapin kulma puhkaise kankkuun reikää. 😁 Harmikseni olin juuri asennusten aikaan kuumeessa, enkä kuumehouruissa tajunnut ottaa kuvaa vanhasta allaskaapistamme.

Ennen kuin päästään allaskalusteiden kimppuun, haluan näyttää meidän vanhasta suihkunurkastamme kuvan. Se kertonee paljon, mm. sen, että tuollaista materiaalia on _todella_ vaikea pitää puhtaana.

Kas tässä, vanha suihkunurkkamme:

Kohokuvioinen muovipinta on tosiaan haastava pitää puhtaana, ja siihen kertyi kyllä kaikki mahdollinen lika, mitä vaan voi kertyä. Tämän rakkineen kanssa jaksettiin kuitenkin elää 2,5 vuotta, mutta nyt ei ole kyllä enää paluuta, kun uusi ja modernimpi suihkunurkka on paikoillaan.

Syy siihen, miksi tässä projektissa on kestänyt, on se, että odottelimme monta kuukautta yhtä suihkunurkan osaa. Odotus on nyt palkittu, ja ai että miten mukava suihkuun on nykyään mennä. Kyllä siisteys ja ilmavuus vaan on tärkeää, varsinkin kun meidän kylpyhuone on ihan laittoman pieni. Mutta onneksi Sanka:n valikoimasta löytyi sopiva nurkka meille - eikä muuten edes ollut pienin koko!

Kylpyhuoneen uusi suihkunurkka (Sanka Slide 82) näyttää tältä:
Tähän suihkunurkkamalliin sai valita valkoisen tai mattahopean profiilin ja kirkkaan tai savunsävyisen lasin. Halusimme ehdottomasti kirkkaan lasin, sillä läpinäkyvyys tuo lisää tilantuntua pieneen kylpyhuoneeseen. Profiilin otimme mattahopeisena, sillä valkoinen on niin arka väri. Varsinkin lattiatason sokkeli värjääntyisi valkoisena varmasti aika nopeasti harmahtavaksi, vaikka kuinka puhdistaisi. Sanka:n tuotekuvastoa pääset selaamaan tästä.

Suihkunurkan lisäksi halusimme tosiaan laittaa myös muut kalusteet uusiksi, ja päivitimme altaan, allaskaapin sekä peilikaapin. Vanhat kalusteet olivat liian leveät, kuten ylempänä mainitsinkin, ja nyt halusimme saada tilaan sopivat kalusteet.

Kalusteet hankimme Sanka:n kautta INR:lta (Iconic Nordic Rooms, entinen Aspen) ja päädyimme pieniin tiloihin sopivaan Lysan sarjaan. Meille paras leveys oli 550 mm (55 cm) kalusteet. Ihastuin Lysan -sarjan huullettuun etuosaan - kun laatikon sulkee, niin etuosa piiloutuu kaapin runkoon. Yksinkertainen muotoilu oli meidän molempien mieleen. Lisäksi Lysan -sarjaan kuuluva pesuallas oli kivan mallinen, neliskanttinen muotoilu sopii mielestäni meille hyvin.


Lysan -sarjan allaskaappia löytyy yhdellä tai kahdella vetolaatikolla. Halusin meille mallin, jossa molemmat osat avautuvat omalla vetolaatikollaan. Näin alemmassa on kiva säilyttää vaikkapa WC-paperirullia tai pesuaineita ja ylemmässä enemmän käytössä olevia tuotteita, kuten meikkejä tai muuta kosmetiikkaa. Allaskaapin laatikon pohja on käsitelty kivan tekstuuriseksi, siinä on kuin jarrumainen pinta, eli purnukat ja pullot pysyvät pystyssä eivätkä liukastu kun laatikon avaa tai sulkee. Hana ja venttiili eivät kuuluneet sarjaan, ne hankimme erikseen. (Sieltä IKEAsta 😅)

Peilikaappi on myös 55 cm leveä, ja siinä on erillinen led-valo. Valo on superhyvä meikkaukseen, oli ihana meikata ensimmäisen kerran kunnon valossa - entinen kun oli kellertävä loisteputkivalo. Muutenkin valaistus tekee todella paljon tilassa kuin tilassa, ja tällä kirkkaalla valaistuksella meidän kylppärikin näyttää paljon fiinimmältä, kuin ennen. Se mistä myös pidän, niin peilikaapin alareuna on mattainen, jotta sormenjäljet eivät jäisi reunaan, kun kaapin avaa.Peilikaapissa on sisäpuolella kaksi lasihyllyä ja se on juuri niin syvä, että sinne mahtuu tärkeimmät, mutta tässäkin on ajateltu kompaktiutta. Yhtään turhaa senttiä ei ole laitettu kaapin syvyyteen. Ainoa asia, jota en huomannut ajatella kaappia valitessa on se, että nyt ei voi peilata esim. kampausta takaapäin avaamalla molemmat peiliovet - nyt tarvitsen erillisen käsipeilin tätä tarkoitusta varten. Mutta se on pieni "miinus" siinä, että nyt on uudet ja siistit, ja mikä tärkeintä - tilaan sopivat kalusteet kylpyhuoneessa. Tämä on ihana asia meille, ja myös hyvin tärkeä asia jos miettii mahdollista asunnon jälleenmyyntiä jossain vaiheessa elämää. Nyt tosin en halua täältä vielä pitkään aikaan pois, sillä kotimme on jälleen entistä viihtyisämpi, kun on kylppärikin kunnossa. INR:n tuotekuvastoa pääset selailemaan tästä.Sanka -jälleenmyyjiä löytyy lähes koko Suomen kattavasti ja kaikki jälleenmyyjät näet Sanka:n nettisivuilta. Sankaa myy mm. K-Rauta ja Starkki ja Sanka:n kalusteita löytyy varmasti monen suomalaisen kodista.

Kodin toimivuus ja viihtyvyys ovat itselle sydämen asioita, sillä olen aikamoinen kotihiiri. Koti on tukikohta ja oma turvapaikka, siellä täytyy voida viihtyä. Lisäksi kodin tulee olla siinä asuvan ihmisen elämään sopiva paikka, ja pienillä asioilla sitä voi muuttaa itselleen toimivammaksi. Ollaan oltu Tuukan kanssa hymyt korvissa siitä lähtien, kun saatiin vihdoin uudet kalusteet paikoilleen - miten onnelliseksi voikaan tulla näinkin "pienellä" panostuksella ja muutoksella. Vaikkakin kyllähän tällainen muutos on toisaalta aika suuri, nimittäin se vaikuttaa viihtyvyyteen aivan hurjan paljon.

Onkos teillä tiedossa lähiaikoina kylppäri- tai muuta uudistusta kotona? 😊


Yhteistyössä Sanka

7 kommenttia :

 1. Jeeiii näyttää paremmalle nyt ehdottomasti!! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Olen samaa mieltä, kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 2. Täytyy sanoa että muutoksesta tuli tosi raikas ja moderni :)

  Oon niin samaa mieltä, että koti on tärkeä paikka jossa täytyy voida rentoutua ja tuntea turvallisuutta. Tällä hetkellä kun on vaikea ja raskas elämäntilanne menossa, oon kuitenkin huomannut että koti on se paikka jossa voin ladata akkuja, hetkeksi unohtaa kaiken muun ja nollata päätä. Nuorempana kun asuin huonokuntosissa kauheissa vanhoissa rotiskoissa niin tunne oli ihan erilainen, ei oikein mikään aiemmista tuntunut kodilta paitsi tämä nykyinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa em :) Kiitos, samoilla linjoilla olen! Paljon voimia ja lämpöä sinulle, toivon että tilanne helpottaa pian <3 Yritä puuhailla kaikkea mukavaa ja "pakottaa" ajatukset positiiviseksi. Tsemppiä!

   Poista
 3. Tulipa ihana kylppäri! Niin valoisa ja kutsuva! Jos niin voi sanoa kylppäristä 😄 Mä niin odotan että me päästään muuttamaan meiän uuteen kotiin niin päästään eroon tästä nykyisen kämpän kamalasta kylppäristä 😄

  -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Kyllä siellä nyt paremmin viihtyy ❤️ Oii milloin muutto on? Onnea! 😊

   Poista
  2. Kiitos ❤️ Tässä kuussa olis vielä tarkoitus muuttaa! ☺️

   -Sanna

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.