sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Hiusprojekti: mustasta siniseksiTies kuinka kauan olen halunnut hiusteni latvoihin kylmän sävyn. Joko sinisen tai harmaan. Mutta se ei ole ihan helppo juttu, kun on kyseessä hius, jota on värjätty mustalla hiusvärillä usean vuoden ajan. Värin purkaminen hiuksesta on pitkä ja rasittava projekti, ja siihen lähteminen tietää aina tuntien työtä ja peppulihasten kuluttamista. Siihen kuitenkin lähdettiin, ja kolme sessiota, yli seitsemän tuntia ja reilu viikko siinä meni, että päästiin lähes täydelliseen tulokseen.

En muista ihan tarkkaan, mitä teimme milläkin kerralla, mutta ihan ensin lähdettiin purkamaan väriä hiuksista erilaisten värinpoistojen ja vaalennusten avulla. Ensimmäisen kerran jälkeen tulos oli  sellainen kuin osattiin odottaakin, eli oranssi, ja aivan hiusten latvoista hieman vaaleamman sävyinen.

Toisella kerralla tehtiin jälleen jonkinlainen vaalennus ja hiukset lähtivät vaalenemaan vielä jonkin verran ensimmäisen session jälkeisestä tuloksesta. Ensimmäisen ja toisen kerran välillä oli viikon pituinen väli. Jokaiseen mahdolliseen väliin paras ystäväni ja hovikampaajani Noora laittoi hoitavia aineita - hiukset kärsii vaalennuksista, joten kaikki hoitokonstit ovat tarpeen. Kakkoskerran lopuksi testattiin, miten hius ottaa sinistä väriä vastaan. Osa hiuksista värjääntyi hyvin, ja osa ei imenyt väriä lainkaan, tuloksen näkee hyvin kollaasin pikkukuvien alimmasta kuvasta.Kolmannella kerralla laitettiin jälleen sininen hiusväri vaikuttamaan, ja iloksemme huomasimme, että hius alkoi ottaa vastaan hyvin väriä. Lopputulos oli se, että paria lämpimämpää kohtaa lukuunottamatta hiusteni latvat olivat siniset. Emme korjanneet enää tässä vaiheessa noita paria väärän sävyistä kohtaa, vaan teemme sen seuraavan tyvivärjäyksen yhteydessä. Nyt hiukset saavat levätä ja hemmottelen niitä öljyillä ja hyvillä hoitoaineilla.

Sininen väri on ylläpidettävä väri, eli joudumme varmasti tehostevärjäämään hiuksiani, jotta ne pysyvät kauniin värisenä. Lisäksi minun täytyy alkaa käyttää Color Maskia pesujen yhteydessä. Latvat säilyivät yllättävän hyvässä kunnossa, eikä niistä tullut purkkamaiset haperot - tätä nimittäin pelkäsin ja otin tietoisen riskin siinä, kun lähdettiin projektiin. Mutta hitsi vieköön miten ihana oli saada pitkään haaveiltu tulos ja sävy hiuksiin.

Jos etsit uutta kampaajaa Espoon alueelta, niin suosittelen lämpimästi ystäväni perheen kampaamoa Hius ja Kauneus Lähdettä. Se sijaitsee Lähderannassa, Lähdekeskuksessa. Kampaamon lisäksi saman katon alta saa mm. kosmetologin ja hierojan palveluita. Erikoisuutena haluan sanoa, että Nooran äiti, Riitta on erikoistunut ekokampaajaksi ja hiusten kasviväreihin, eli luonnonmukaisempiin hiusväreihin, jotka sopivat mm. allergikoille hyvin.

Hius ja Kauneus Lähde on myös Hiusakatemian yhteistyökampaamo, ja heiltä saa apua erilaisiin hiuspohjan ongelmiin. Eli kattava ja ammattitaitoinen paikka on kyseessä, jossa on vakituinen ja tyytyväinen asiakaskunta.

Katso hinnasto ja lisätietoja täältä: www.hiusjakauneuslahde.fi


Tällainen projekti tällä kertaa. Eikös näytäkin hurjalta nuo välivaiheen kuvat? 😅

Minua voi seurailla myös näissä kanavissa:
Instagram & Snapchat: @kristiinamu

2 kommenttia :

  1. Muistan kun mulla kans alettiin värjään täysin mustasta (varmaan 15vuotta oli ollu musta) ja siitä punaseksi :) en oo katunu hetkeäkään. Kyllä tää punanen on niin mun väri ja pehmentää kasvoja :) kivalta näyttää toi sun sininen myös 😍

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.