tiistai 3. tammikuuta 2017

Vuoden ensimmäinen postaus

Heippa kaikki, ja ihanaa alkanutta vuotta 2017! :)

Kuten blogista on huomannut, on vuoden ensimmäiset päivät olleet jokseenkin kiireisiä - en ole ehtinyt tulla tänne blogin puolelle kuin käymään nopeasti ja vastaamaan kommentteihin. Mutta nyt oli hetken hengähdystauko ja päätin, että nyt on avattava editori, tai tauko kasvaa kasvamistaan.

Vietimme tosiaan uutta vuotta kaveriporukalla, olimme vuokranneet juhlatilan ystäväni kanssa, johon kokoonnuimme noin 30 ystävän voimin. Uutta vuotta edeltävänä päivänä sekä aattona puhalsin kymmenittäin ilmapalloja ja valmistelimme juhlia. Ystäväni poikaystävä oli mahtava ja raahasi DJ-kamat sekä discovalot paikan päälle ja viihdytti meitä hyvällä musiikilla. Tilailtiin juhlapaikalle pizzaa ja rupateltiin porukalla. Vuoden vaihtuessa käytiin ulkona ampumassa raketteja, itse tähyilin sivummalta kun muut paukuttelivat menemään. Loppuillan jammailin niin että hiukset meni märäksi ja kahden maissa olikin aika alkaa siivoilla juhlapaikkaa. Siivoilu meni yllättävän kevyesti, kun meitä jäi auttamaan muutama kaveri - oli kyllä suuri pelastus, kiitos heille siitä. Mutta pakko kyllä sanoa, että tuollaisessa järkkäilyssä on hommaa - ja tokihan se myös maksaa. En ehkä ihan lähivuosina järjestä enää vastaavaa, mutta tulipahan kerran kokeiltua.Nyt eletään tosiaan jo vuotta 2017. Toisaalta minun on helppo sisäistää vuosiluku, sillä olen tehnyt töitä vuoteen 2017 liittyen jo melkein kesästä asti. Luku 2017 on siis helppo muistaa, enkä usko kirjoittavani vahingossa vanhaa vuosilukua mihinkään - sen sijaan olen kirjoitellut koko loppuvuoden ajan aina silloin tällöin tätä vuotta joka paikkaan, niin hyvin olen jo sisällä tässä vuodessa ollut.

En tehnyt lainkaan uudenvuodenlupauksia, mutta sen sijaan vietän ensimmäistä kertaa elämässäni tipatonta tammikuuta. Pikkujoulukausi ei tehnyt hyvää keholle ja nyt yritän korvata sitä kropalleni tällä tipattomalla kuukaudella. Lisäksi pyrin pitämään alkoholin käytön muutenkin vähän vähemmällä tänä vuonna, pari edellistä vuotta on mennyt suoraan sanottuna aika penkin alle sen suhteen - kun vertaa muutaman vuoden takaiseen elämääni, kun join vain hyvin, hyvin harvoin alkoholijuomia. Aion vähentää alkoholin käyttöä etenkin niinä iltoina, kun olen juhlimassa - pari riittää ja sen jälkeen voi siirtyä vesilinjalle. Tänä vuonna niitä juhlia nimittäin tulee, sillä suurin osa ystävistäni täyttää 30 -vuotta - ja niitähän kyllä juhlitaan.

Enkä sano sillä, että olisin vetänyt lähiaikoina mitenkään yli - minulle on ehdottoman tärkeää olla aina kontrollissa ja pysyä toimintavalmiudessa jos jotain sattuu. Mutta omaan rajaani nähden lähiaikoina on tullut juotua enemmän kuin tarvitsisi - suhteellisen hyvä "viinapää" (inhoan ko. sanaa) ei ole hyvä juttu, ei kehon eikä lompakonkaan kannalta. Ja koska pystyn olemaan vähemmälläkin, aion niin tehdä ja pyrkiä terveellisempään elämään sitä kautta. Alkoholi nimittäin on ihan kamala myrkky kropalle, sehän me kaikki jo tiedetäänkin.

Vietelläänkös siellä tipatonta-, herkutonta- tai muuta vastaavaa tammikuuta? :)

Seuraa Bloglovin'ssa
Follow

8 kommenttia :

 1. Täälläkin pyrkimys yhä kohtuullisempaan käyttöön, eipä sillä, ei tule juotua muutenkaan enää shotteja tai muita väkeviä, niin miedoilla on pysyny alkoholinkäyttö järkevänä. Ei tee edes mieli juhlia joka vloppu, niinkuin vielä 2kymppisenä. :D Absolutistiksi en ala, mutta huomaan miettiväni yhä enemmän kehon ja mielen hyvinvointia. Niin se on, että kultainen keskitie on tässäkin hyvä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Noora! Voin allekirjoittaa tämän täysin :) Kivaa uutta vuotta!

   Poista
 2. Täällä myös alkoholittomalla mennään ja aloitin myös suunnitellun ruokavalion joka rytmittää päivää ja saa toivottavasti aineenvaihdunnan liikkeelle(6krt päivässä ruokailua). Ens ma alkaa uudet työt ja pikkasen jännittää kuinka saa ylläpidettyä tätä usean ruokailun rytmiä sitten, mutta ei kai se oo kun suunnittelusta ja asenteesta kiinni.. :D Ihanaa Uutta Vuotta, tätä blogia on aina ilo lueskella!

  -Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! 😊👌🏻 Pystyt varmasti toteuttamaan tuon kun keksit kivoja välipaloja mitä on helppo syödä töissä ☺️ Ja onnea uudesta työpaikasta! Kiitos hyvästä palautteesta, tulin tosi iloiseksi! ❤️ Hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 3. Hyvää uutta vuotta!
  joo aion vähentää ainakin suklaan syömistä, ennen söin mysliä mutta se jotenkin jäi matkaillessa ja aloin ostaa lähes joka päivä suklaata. Karkkia en juurikaan syö, tai tulee paha olo jos syön samaan aikaan suklaata+karkkia koska sokeria on silloin niin runsaasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä, kroppa varmasti kiittää kun saa vähemmän sokeria ☺️

   Poista
 4. Tammikuussa on kiva alottaa ns puhtaalta pöydältä ja yritän vähentää herkkuja ja muitakin moska juttuja ja panostaa hyvään ruokaan ja liikuntaan :) en varsinaisesti pidä mitään tipatonta tai herkutonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! :) Kultainen keskitie..

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.