lauantai 14. tammikuuta 2017

Tipaton tammikuu, outo juttu sittenkin?

Olen ollut siinä käsityksessä, että todella moni viettää tammikuussa tipatonta, mutta nyt kun minä itse vietän sitä ensimmäistä kertaa, tuntuu, että moni ihmettelee sitä. Lähdin eilen kuskiksi ystävälleni ja hänen israelilaisille vieraille baariin. Oli kiva käydä istuskelemassa ja höpöttelemässä. Varsinkin näiden israelilaisten tyttöjen kanssa oli todella mielenkiintoista keskustella, tiesittekö, että israelissa armeija on kaikille (myös naisille) pakollinen, ja se kestää 2,5 vuotta?

Olin aivan kauhuissani, mutta molemmat naiset (18 -vuotias, joka aloittaa helmikuussa armeijan) ja 34 -vuotias, joka on siis itse käynyt armeijan 16 vuotta sitten ihmettelivät kauhun hetkiäni. He kuvailivat armeijaa sanoilla "but it's fun!!", joka ei kyllä suomalaiseen järkeen käynyt mitenkään. Siitä pääsimmekin keskustelemaan mm. sääeroista ja siitä, mitä kaikkea heillä ja meillä armeijassa tehdään. Mutta kyllä se vaan niin on, että sielläkin opetellaan ihan samoja sotilastaitoja, kun täällä Suomessakin.

Ai että nautin siitä, kun saa keskustella aivan erilaisten ihmisten kanssa, heidän kulttuurista ja tavoistaan on niin mukava oppia. Näiden naisten kanssa pystyi keskustelemaan avoimesti myös uskonnosta, ja se vasta olikin kiinnostavaa. Tämä vahvistaa sitä, että ulkomaille matkatessa pitäisi vaan useammin heittäytyä keskusteluun toisten ihmisten kanssa, ja näin oppia eri kulttuureista enemmän.

Palatakseni takaisin postauksen otsikkoon, niin sain eilen monelta suunnalta ihmettelyä tipattomasta - ehkä se ei sitten olekaan enää nykyään niin yleistä. Onneksi yksi ystäväni viettää sitä myös, ja oli eilenkin mukana baarissa. Huomaan, että minulla on kyllä ihan yhtä kivaa siellä ilman alkoholiakin - ja mikä parasta, seuraava päivä ei mene harakoille.

Heräsin yöllä käymään vessassa ja muistan unenpöpperössä pelänneeni, että päänsärky iskee, mutta sitten siinä samassa muistin, että ainiin, enhän edes juonut muuta kuin kaakaota ja fantaa - hymähdin ääneen ja lällättelin mielessäni niille "känniläisille", jotka joutuvat tänään potemaan krapulaa.

Tälle viikonlopulle ei ole mitään suunnitelmia, eilinen baariin lähtökin oli aika extempore, parin tunnin varoitusajalla. On kyllä ihanaa ja rentouttavaa, että ei ole aikataulua, vaan saa soljua ihan fiiliksen mukaan minne huvittaa.

Täällä jatketaan siis rentoa päivää, toivottavasti sielläkin on edessä mukava lauantai!

8 kommenttia :

 1. Eniten mua ärsyttää tipattomassa se, että siitä pitää tehdä joku ihme numero. Kaveri kuvasi tätä hyvin eilen: "jeejee oli kiva viikonloppu" vs. "jeejee oli kiva viikonloppu ilman alkoholia".

  Ei minulla mitään tipatonta vastaan ole, jos joku haluaa olla kuukauden ilman alkoholia ja kokee siitä jotain saavansa niin hienoa! Itse juon niin harvoin, että "tipattomia" tulee vietettyä vuodessa useampi, sillä erolla etten päätä pitää tipatonta; juon jos huvittaa, jos ei niin sitten vaan olen juomatta. Mutta se numeron tekeminen, ja jotenkin itsensä jalustalle nostaminen on jotain mitä en tipattomassa ymmärrä. Miksei voi vaan olla juomatta & tuomatta asiaa esille :D

  Noniin se avautumisesta :) pitäisi kommentoida useammin, tulee kommentoitua yleensä vain silloin kun on eri mieltä jostain. Joka tapauksessa sulla on ihana blogi! Tykkään näistä vähän "diipeimmistä" postauksista kovasti :) ihanaa kevättalvea, ja koirille rapsuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Laura! :) Itse ajattelen sen niin, että jokainen meistä päivittää someen oman elämänsä ajankohtaisia asioita; jos on urheilukausi päällä, niin siitä päivittelee usein, samoin jos viettää tipatonta, saattaa siitä mainita myös. Eli kaikki me päivittelemme niitä omia ajankohtaisia asioita ja mielestäni on tärkeää ymmärtää myös erilaisuutta. Eikä sellaisesta mielestäni kannata ärsyyntyä - turhaa käyttää omaa aikaa muiden juttuihin :) Kaikki olemme omanlaisia ja se suotakoon.

   Kiitos Laura, mukava kuulla että tykkäät :) Kiitos paljon ja rapsut menee varmasti perille! <3

   Poista
 2. Muistan kun vietin 2 vuotta sitten syksyllä herkutonta ja alkoholitonta syys-marraskuun ajan. Sain todella paljon ihmettelyä ja bileissä piti vakuutella et ei, en ole raskaana "no juo sitten toi yks siideri ja todista" siis wtf?! Todella paljon sai selittää syitä miksi en juo herkkulakon lomassa. Phuuuh. Ja miksi raskaus tuntuu naisella olevan ainoa syy, olettamus ettei hän juo alkoholia. Itse en vietä nyt tipatonta, en varmaan ikinä ole nimenomaan tammikuussa viettäny tipatonta. Oma alkoholikulutukseni on sillä tasolla, että koen sen olevan ns turhaa :) enkä mitenkään väheksy tms jos joku muu pitää :)! Nuorempana kun täytin 18v (10v sitten!!!) oli alkoholinkulutus paljon suurempaa ja humalahakuista, ehkä silloin tuli rälläteltyä niin paljon ettei nykyään ole mikään pakko juoda edes juhlissa :) juon jos haluan, en juo jos en halua :D lähipiirissäni on myös alkoholismia, ehkä sekin vaikuttaa suhteeseeni alkoholin kanssa. Inhoan miten ihmiset juo sitä niin paljon, että oksentavat ja menettävät kontrollin. Toki itsellänikin on kertoja (tosin harvemmin) kun olen humalassa mutta pidän huolen, että kontrolli säilyy, etenkin jos olen ilman miestä liikenteessä.

  Kivaa (krapulatonta 😉) päivää ja viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :) Samaa mieltä, kontrollin täytyy pysyä oli tilanne mikä tahansa - en myöskään ymmärrä kaatokännejä. Itsellä jotenkin sellainen rooli, että haluan pitää huolen että kaikki on kunnossa; itsellä ja muilla. Kiitos, sinne myös kivaa päivää! :)

   Poista
 3. Välillä on mennyt vahingossa 3-4 kuukautta juomatta ilman päätöstä siitä. Nyt päätin, että olen herkuttomalla ja holittomalla 6kk ja sen jälkeen lähdetään Italiaan ja Kroatiaan melkein kuukaudeksi reissaamaan 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta! Mahtavaa reissun odotusta 😊👌🏻

   Poista
 4. Sukulaistyttö asuu Israelissa, ja hän vasta lopetteli armeijan. On kyllä todella pitkä asevelvollisuus, huh,olisi todella vaikeaa kuvitella vastaavaa Suomeen! Seuraavaksi hän lähtee ystävineen puoleksi vuodeksi Etelä-Amerikkaan reissaamaan, monet kuulemma ottavat tällaisen irtioton monen vuoden armeijassa kiinniolon jälkeen.

  Itse en vielä tipatonta, koska juominen on niin harvinaista muutenkin. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen irtiotto tulee varmasti tarpeen! 😊 Kiitos sinne myös!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.