torstai 5. tammikuuta 2017

Juuri nyt haluaisin...

current mood


...ison kupin kaakaota kermavaahdolla ja suklaahippusilla ja nauttia sitä vällyjen alla sohvannurkassa

...istuskella vuorenrinteellä katsellen alas avautuvaa rantamaisemaa

...herätä kauniiseen auringonnousuun ja avata terassin ovet, ottaa vastaan eksoottisen ilmaston mukava aamunhenkäys

...vaellella jonkin kiinnostavan maan vanhassa kaupungissa kuvaten kauniita yksityiskohtia

Näistä ajatuksista huomaa, että en ole talvi-ihminen, en sitten ollenkaan. Ajatuksissani olen jossain kaukana, trooppisen ilmaston valtaamassa paikassa, hiekkaa varpaiden välissä ja ympärillä leijuisi meren, aurinkovoiteen sekä tuoreiden hedelmien tuoksu. Ajatuksissani olen meren äärellä, ympärilläni on vaaleita ja raikkaita sävyjä, onnellisia ihmisiä ja taustalla soi letkeä musiikki. Reilu kaksi kuukautta lomaan, sitten nautin tuosta kaikesta.

...haluaisin, että ihmisillä olisi rauha ja tasapaino sisällään

...että ihmiset pääsisivät omista estoistaan yli ja oppisivat katsomaan maailmaa avarammin

...keskustella maailmaa ja elämää nähneiden henkilöiden kanssa, oppia uutta

...olla niin lahjakas, että voisin kirjoittaa kirjan elämänkatsomuksestani

Ajatuksistani huokuu oppimisen tahto, sekä se, että toivoisin myös toisille uusia näkökantoja elämään. Ne ovat antaneet itselleni niin paljon, että haluaisin jakaa samaa kokemusta toisillekin. Suuret muutokset eivät aina näy ulospäin, pidän itse tällaisia muutoksia tärkeimpinä. Ulkokuori on tärkeä, mutta suurimmat asiat tapahtuvat sisäpuolella. Kutkuttavaa on se, että näitä asioita ei tarvitse näyttää kenellekään, jos ei niin halua. Omaa sisintään voi jakaa ja avata sellaisille, joiden uskomme sen ansaitsevan. Sellaisille, jotka koemme hyviksi ja luotettaviksi. Yksi hienoimpia asioita on se, että ihminen pystyy mukautumaan seuransa mukaan - ja vain harvoille näytämme todellisen minämme. Vain harva tuntee toisen läpikotaisin, usein vain pieniä osia suuresta kokonaisuudesta. Tänä vuonna pyrin löytämään keinon, jolla saan toteutettua itseäni entistä paremmin.

Joskus tuntuu siltä, että nykymaailma keskittyy niin kovin ulkoiseen "kauneuteen" ja ulkoisiin ominaisuuksiin, että on unohdettu kokonaan sisäinen kauneus. Mitä tuo sisäinen kauneus sitten on? Mielestäni se on...

...hyviä käytöstapoja ja kohteliaisuutta

...toisten huomioimista ja kuuntelutaitoa

...tilannetajua ja oikeudenmukaisuutta

...avarakatseisuutta; toisten tapojen ymmärtämistä

...anteeksiantoa ja sen pyytämistä

...nöyryyttä ja uskallusta olla avoin

Tänä vuonna toivoisin, että me kaikki keskittyisimme enemmän sen sisäisen minän huoltoon ja priorisoisimme oman itsemme ominaisuuksia; minkälainen todella haluan olla.

Tällaisia ajatuksia pian alkavaan loppiaisviikonloppuun. Ihanaa loppuviikkoa, pysykää lämpiminä!

Seuraa Bloglovin'ssa
Follow

6 kommenttia :

 1. Eikä miten ihana postaus <3 Hauskaa, että nuo viimeiset mainitsemasi asiat ovat juuri niitä, mitä haluan elämässäni vaalia, mutta kuitenkin tuntuu, että mun pitäisi olla jotenkin tylympi ja kovempi maailmaa kohtaan. Tämä varmaan viittaa tuohon edellä mainittuun, että omaa sisintään ei kannatakaan näyttää kaikille, vaan kannattaa piettää sopivan kovaa kuorta päällä. Oon oppinu, ettei liian kiltti saa olla ja että puoliaan täytyy pitää!

  Voih itsellä myös kova halu toteuttaa itseään. Mulla on järjetön luomisen vimma. Rakastan askartelua, käsitöitä, kirjoittamista, valokuvaamista, maalaamista, laulamista.. Luovuus on sekä rasite että rikkaus. Näin lomalla se on rikkaus, kun saa tehdä mitä haluaa. Toki siitä on arjessakin hyötyä, elämä on luovia tilanteita täynnä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Noora! 😊❤️ Näinhän se juurikin on, että puoliaan täytyy pitää - ei niistä kukaan muukaan huolta nimittäin pidä meidän puolesta! Mä täällä malttamattomana odotan aamua että pääsen järvelle kuvaamaan.. kamalaa kun joutuu odottamaan valoa 😅 Niin kovasti tahtoisi kuvata NYT. Kiitos paljon kommentistasi ja kivaa viikonloppua! ☺️

   Poista
 2. Todella hyviä ajatuksia.
  Minäkin haluaisin olla vaikka aina jossain rantamaisemissa palmujen lähellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! :) Mukavaa päivää!

   Poista
 3. Olipa ihana ja inspiroiva teksti taas kerran, kiitos siitä <3 Sinä olet kyllä selvästi sisäisesti kaunis ihminen ja aivan varmasti lahjakas jakamaan ajatuksiasi myös kirjan muodossa, kunhan vain itse uskot itseesi! Mukavaa ja rentouttavaa sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos paljon itsellesi Anette <3 Leppoisaa päivää sinullekin ja kiitos kun kommentoit! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.