keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Hienot sporttivaatteet & motivaatio

Moni meistä varmasti tietää sen tunteen, kun saa käsiinsä vaikkapa uudet juoksutrikoot tai sporttiliivit? "Näitä on pakko päästä testaamaan heti!". Uudet, nätit sporttivaatteet tuovat jännästi motivaatiota liikuntaan - tokihan sitä haluaa näyttää kivalta lenkillä ja salillakin.

Täällä päässä ollaan podettu ensimmäistä kertaa elämässäni huonoutta siitä, että en harrasta mitään liikuntaan liittyvää. Toki lenkkeily ym. ovat elämässä mukana - jos ei aktiivisesti niin kausittain. Mutta se, että en käy missään harrastuksessa kodin ja lähialueen ulkopuolella, on alkanut vaivaamaan. Eikä siksi, että niin kuuluisi tehdä - vaan siksi, että se olisi varmasti hauskaa ja toisi kivaa lisäsisältöä elämään.

Suurimmat ongelmat itselleni ovat se, että en haluaisi käydä missään yksin ja toinen on se, että en ole löytänyt itselleni sopivaa lajia - sellaista joka oikeasti kiinnostaisi ja olisi hauskaa. En ole lainkaan perus sali-ihminen, vaikka sielläkin osaan nykyään onneksi käydä selätettyäni pahan salikammon vuosi sitten. Salille kaipaan vähintään kaverin mukaan, että sali jaksaisi motivoida.

Odottelen jo kovasti teiden sulamista, että pääsen taas vetämään vakkarilenkkiäni, käymään järvenrannassa ym. Sitä odotellessa, tilasin itselleni Bubbleroomin Sport -mallistosta muutaman nätin vaatteen, nyt aluksi sisäjumppaan ja myöhemmin keväällä lenkkeilyyn. Alla omia lemppareitani.Treenitrikoot täältä  ❤  Toppi täältä  ❤  Shortsit täältäToppi täältä  ❤  Trikoot täältä (tilasin nämä itselleni)  ❤  Urheiluliivit täältä

Koodilla NEWWEB saat uutena asiakkaana 10% alennuksen tilauksestasi.
Katso kaikki Bubbleroom Sport vaatteet täältä


Tilailin tosiaan itselleni nuo alemmassa kuvassa olevat trikoot ja lisäksi tämän heijastinpuseron, joka on varmasti hyvä vaikka toppaliivin kaverina, kun alkaa plussakelit. Tuossa heijastinpaidassa oli vain aika tuju tuoksu, kun sen pakkauksesta avasin. Nyt se on tuulettumassa parvekkeella ja katson lähteekö tuoksu pois. Kyseessä on ilmeisesti jokin kiinnitysaine, olen joskus haistanut saman sellaisissa vaatteissa, jossa on painettu printtikuosi.

Löysin eilen illalla ihan sattumalta erään mielenkiintoisen harrastuksen, ja laitoinkin tänään ko. paikkaan sähköpostia, jossa kyselen lisätietoja lajista ja että ehtiikö vielä kevätkaudelle mukaan. Jos laji vastaa mielikuvaani ja ryhmään pääsee vielä ilmoittautumaan, saattaa olla että kokeilen tänä keväänä jotain ihan itselleni uutta harrastusta. Jännää!

Tämä alkuvuosi on ollut muutenkin uuden kaipuuta, olen jopa haaveillut eräästä soitinharrastuksesta, mutta se on niin himskatin kallista, että juuri nyt ei ole varaa laittaa niin paljoa rahaa siihen - varsinkaan kun ei ole edes takeita siitä, tulisiko siitä mitään.

Oletko sinä miettinyt näin aikuisiällä jonkin uuden harrastuksen aloittamista? Entä saatko sinä motivaatiota uusista treenivaatteista?


Sisältää mainoslinkkejä

21 kommenttia :

 1. Olen ihan samanlainen siinä, etten tykkää perussalista, jotenkin ajatuskin sinne menemisestä ahdistaa :/ Sama ryhmäliikuntatuntien kanssa.. Jotain uuttakin olisi kiva kokeilla! Sulkkis ja uinti on mun juttu ja ehkä vois ruveta taas jumppaamaan kotona myös päivittäisten vaunulenkkien lisäksi :) Uudet treenivaatteet piristää kyllä heti, pitäisikin varmaan käydä päivittämässä niitä :) T. Eveliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös sama isoissa ryhmäliikunnoissa, että ei nappaa :( Kotijumppa on kivaa ja samoin kotitanssi :D Sitä harrastan välillä niin että hiki lentää. Kivaa päivää ja kiitos kommentistasi!

   Poista
  2. Millaista "kotitanssia" harrastat? :) teetkö jonkun videon mukaan? itse en ole onnistunut löytämään netistä tanssivideoita, joita tehdessä tulisi oikeasti hiki.

   Poista
  3. Musat kaakkoon / napit korville ja täysillä bailausta 😅 Keskittyen mm vatsalihaksiin ja milloin mihinkin lihasryhmään. Dupstep on tosi hyvä genre tähän, pysyy tahti kovana 😊

   Poista
 2. Mä alotin jääkiekon uudestaan aikuisiällä, oon siis tosiaan lapsena ja nuorena pelannut ja harrastanut jääkiekkoa ja toiminut luistelukouluopena sit vähän vanhemmalla iällä :) Sitten jostain syystä liikunta lopahti kokonaan ja tuli lihottua. Aloitin jääkiekon ja kas kummaa, kaikenlainen muu liikunta tuli mukana kun halusi saada peruskuntoa ja muita osa-alueita paremmaksi :) Toivottavasti löydät harrastuksen, joka vie sut mukanaan!

  Saliharrastuksen löysin viime syksynä ja mulla ei ollu hajuakaan laitteista tms mitä kuuluisi tehdä siellä 😅 Mulla oli myös jäänyt pelko kun joskus ylipainoisena kävin suositulla salilla tampereen keskustassa ja olin juoksumatolla ja kuulin kuinka selän takana mulle naurettiin et "mikä läski, mitä toi yrittää". Siihen jäi sali ja iski hirvee kammo saleja kohtaan. Viime syksynä aloin kuitenkin miettimään, että haluisin saada voimaa ja räjähtävyyttä jääkiekkoharrastusta ajatellen. Niinpä kysyin työkaveriltani voisinko tulla hänen mukaansa tähän lähelle yhdelle salille. Sovittiin ilta ja mua jännitti ja vatsa oli ihan sekasin. Olin ihan paniikissa. Mentiin salille ja mun toiveesta tyyliin pimeimpään nurkkaan polkemaan pyörää alkulämmöks. Muistan miettineeni siinä, että älä hikoile 😃 En pystynyt olemaan siinä kun 5min ja hirvee paniikki iski ja oli pakko päästä pois, ajattelin et kaikki vaan tuijottaa et tuolla toi läski polkee. Siellä salin yläkerrassa on toinen tila missä voi ite laittaa nauhalta vaikka bodypumpin pääöle niin mun ihana kaveri ehdotti et mennään sinne kokeileen kahdestaan. Toinen salikerta oli myös aika tuskanen, koitin olla tosi hiljanen ja hajuton ja mauton 😳😃 mutta mun työkaverin tuella ja sen tekemällä kaksjakosella ohjelmalla oon alkanu selättää ton salikammon! Niin ihana tyyppi kun jakso kannistaa ja tsempata 💕 Nykyään uskallan mennä salille jo yksin vaikken ihan mestari ookaan ja en kaikista laitteista tiedä varmaksi miten toimii mutta kysyn muilta apua.. ja toivon, että salikonkarit ottaa huomioon meitä ei niin salikonkareita ja viittii käyttää ajastaan muutaman sekunnin auttaakseen :) tokikaan en ketään häiritse kesken sarjojen tms. Mutta tälläinen tarina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että löysit lajin uudelleen! :) Ja aivan uskomattoman lapsellista ja tyylitöntä touhua tuo salilla mollaaminen - heillä ei varmasti ole kaikki ihan hyvin, kun täytyy noin kiusata. Mahtava tyyppi tuo sinun työkaveri - sydän on kultaa! :) Kiva kun jaksoit kommentoida näin pitkästi ja mukavaa päivää sinne! =) PS. ilmottauduin äsken siihen ryhmään josta tässä postauksessa puhun! <3

   Poista
  2. Kyllä, ihan mielettömän kaunis tyyppi ulkoa ja sisältä tää mun työkaveri, entinen sellainen kun hän lähti opiskelemaan :)

   Voi jee, kiva! Koska tää sun harrastus alkaa?

   Poista
  3. Ensi viikolla alkaa ☺️👍🏻

   Poista
 3. Ettekö voisi Tuukan kanssa aloittaa jotakin yhteistä harrastusta? Tai ovatko sun kaikki kaverit yhtä fyysisesti inaktiivisia kuin sä, ettet saisi ketään heistä mukaan harrastamaan jotakin? Jos et, niin sitten vaihtoehtoina ovat varmaankin, että otat itseäsi niskasta kiinni ja menet rohkeasti yksin testaamaan jotain lajia, harrastuksista kun ihme kyllä on mahdollista löytää myös uusia tuttavia ja kavereita, tai sitten sun varmaan täytyy vaan jatkaa nykyistä harrastamatonta elämääsi. :) Omista harrastuksistani mm. crossfit ja tanssi ovat sosiaalisia, kun taas jooga on sellainen, että eihän siellä tunneilla muutenkaan juuri keskustella kun jokainen keskittyy omaan tekemiseensä, joten mikset vaikka sitä menisi testaamaan? :) Joogalajeista moni sopii hyvin myös aloittejalle ja sellaiselle, jolla ei juurikaan ole liikunnallista taustaa, miksei siis myös sulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kuten varmasti ymmärrät, on myös muita syitä minkä vuoksi en ole saanut kaveria mukaan, mainittakoon nyt esimerkiksi vaikkapa erilaiset työajat, lapset, sairaus, ajanpuute, tai vaikkapa juuri tuo ettei halua harrastaa. Meitä on niin moneen junaan ja monessa eri elämäntilanteessa olevia :)

   Hyvin kiteytetty: joko harrastaa tai jatkaa harrastamattomuutta. Elämä on valintoja täynnä. Tänään päätin itse alkaa harrastaa ja ilmottauduin mukaan tuohon ryhmään, josta mainitsin postauksessa.

   Kivaa että olet löytänyt itselle sopivat lajit! Hauskaa viikon jatkoa ja kiitos kommentista! :)

   Poista
  2. Haha, ei ollut tarkoitus pahoittaa sun mieltäsi. :D Kavereista kyselemisellä tarkoitin vain sitä, että kun usein kuitenkin kerrot teidän yhteisistä puuhista (tyttöjen illoista jne.), että eikö näitä treffailuja voisi joskus käyttää johonkin liikunnalliseenkin tekemiseen, menee vaikka yhdessä uimaan/kiipeilemään/luistelemaan/hiihtämään/lenkille tms. Jos on koiria/lapsia, niin ne mukaan vaan, tietysti lajista riippuen. Mutta jos sun kavereita ei tällaiset aktiviteetit kiinnosta, niin eihän sille mitään voi. :)

   Poista
  3. Ei mitään hätää, mieli ei lainkaan pahoitu tämänkaltaisista asioista, halusin vain avartaa ajatusmaailmaasi perustuen kommenttiisi ja tämän vuoksi listasin asioita, joista tuo voi myös johtua. ☺️👍🏻

   Poista
  4. Haha, hauskaa, ettet pahoittanut mieltäsi, mutta koit kuitenkin tarpeelliseksi avartaa ajatusmaailmaani. :) Kiitos, kiitos avartavista kommenteistasi!

   Poista
  5. Mikä sun tekosyysi mukaälykkäälle kuittailullesi? Jo ensimmäinen viestisi fyysisesti inaktiivisista ystävistä oli varsin ruman sävyinen.

   Sitten kun saat ihan asiallisen vastauksen, aloitat oman vastineesi haha, ei ollut tarkoitus pahoittaa mieltäsi?! No sehän sulla ihan selvästi on ollut tarkoituksena.

   En usko alkuukaan, että sinä olisit saanut mitään uusia tuttavuuksia omista harrastuksistasi. Olet yksinkertaisen ja ilkeän oloinen ihminen.

   T. Tuohtunut täti, jolla on käytöstapoja myös anonyyminä netissä

   Poista
  6. Käytöstavat ja hyvät tavat kunniaan :) Mukavaa viikonloppua ja kiitos kommentistasi!

   Poista
 4. Vähän samoja ajatuksia täälläkin, minäkään en ole sali-ihminen. Ylä-aste aikana oli ihan kiva käydä salilla, mutta siinä se. Useita harrastuksia voi käydä vaikkapa yhden kerran kokeilemassa ja sitten jatkaa jos vaikuttaa ns.omalta lajilta kokeilun jälkeen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jos löytyy joku kiinnostava niin testaamaan vaan 😊👌🏻 Kiitos kommentista Susanna!

   Poista
 5. Kyllä uudet treenivaatteet motivoi täälläkin! Itsekin teen vaan kotitreeniä ja niitä parempia lenkkisäitä odotellessa. Monesti kyllä miettinyt, että olisi tosi kiva aloittaa joku ns. oikea harrastus, mutta toistaiseksi en kyllä ole vielä löytänyt mitään, mitä olisi sitten lähtenyt tekemään. Ehkä tänä vuonna voisi ottaa jonkinlaiseksi tavoitteeksi sen. Muutenkin sellainen olo, että tämä voisi olla se muutosten vuosi monellakin elämän osa-alueella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta! Muutos on usein hyvästä 🙏🏻☺️ Kiva kun kommentoit ja mukavaa päivää 😊

   Poista
 6. Tykkäsikkö noista trikoista? :) tilasin samat itseasiassa,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vyötärönauha tuli vähän hassuun paikkaan mun kropassa, mutta pidin ne kuitenkin, koska uskon että ne on muuhun ihan hyvät, kuin juoksuun 😊👍🏻

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.