keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Ensi fiilikset uudesta harrastuksesta

Kengät Ilse Jacobsen / takki H&M Sport / laukku Louis Vuitton
Heippa hei! Täällä kirjoittelee aika innostunut leidi..

Viime viikolla mainitsin, että ilmoittauduin erääseen harrasteryhmään ja eilen tuo uusi harrastukseni sitten alkoi. Alustuksena vielä, että en ole koko aikuisiälläni harrastanut mitään ohjattua toimintaa. Olen vain lenkkeillyt, jumpannut kotona ja käynyt silloin tällöin salilla. Ohjattu liikuntaharrastus siis on todella ollut kaivattua minun elämääni. Kaikille se ei sovi, ja tähän asti en ole itsekään löytänyt kiinnostavaa lajia. En innostu ollenkaan perinteisistä ryhmäliikuntatunneista tai vaikkapa tanssitunneista.

Viime viikon tiistaina silmieni eteen lävähti eräs Facebook-ilmoitus, jossa kerrottiin että erääseen ryhmään olisi vielä kevätkaudelle vapaita paikkoja. Mietin asiaa sen päivän, ja seuraavana aamuna laitoin sähköpostia ohjaajalle. Ryhmässä oli vielä tilaa ja jätin heti ilmoittautumiseni.

Kyseessä on aikuisten trampoliinivoimistelu -tunti ja voi että se oli hauskaa! Todella tehokas laji ja löytyi heti niitä "kadotettuja" lihaksia. Tunti koostuu alkulämmittelystä / lihaskunnosta ja itse trampoliiniajasta. Lopuksi tietenkin vielä loppuvenyttelyt. Tykkäsin todella paljon tunnista ja lajista. Laji on samalla hauska, tehokas ja jännittävä. Eikä todellakaan niin helppoa, kuin miltä näyttää ammattilaisen toimesta. Tunneilla käytetään ammattilaistrampoliineja, jotka heittävät kyllä todella korkealle hyppijän niin halutessaan. Jo "pelkkä" vartalon hallinta on asia, johon täytyy kiinnittää paljon huomiota - temppujen harjoittelu onkin sitten jo taas astetta vaikeampaa.

Aikuisryhmässä ei tähdätä ammattimaisuuteen, vaan se on perustettu ryhmäksi, jossa kaikki saa edetä oman tahtinsa mukaan ja on puhtaasti tarkoitettu vapaa-ajan liikuntaharrastukseksi. Aivan ihanaa, että tällaisia "tule sellaisia kun olet" -ryhmiä on. Meidän ryhmä on pieni ja ryhmässämme on kivoja tyyppejä. Tekee todella hyvää käydä viikottain tekemässä jotain täysin muusta elämästä poikkeavaa - aivot kyllä tyhjentyy kaikesta muusta tunnin ajaksi. Ja ensi viikosta lähtien pidämme 1,5h pituiset treenit, enkä malta odottaa. Nyt on onnellinen fiilis 😇

Muuten tänne ei oikeastaan kuulu mitään sen kummempaa, talviloma lähenee ja Ajmanin reissua odotellaan. Viikonlopusta on tulossa kiva, vietetään meidän ystäväpariskunnan kanssa iltaa. Meillä on ollut aika vähän hyviä pariskuntaystäviä, joten tällaiset illat on tosi kivoja. Ystäväporukka on yhteinen, mutta joskus on kiva viettää ihan pieniäkin illanistujaisia juurikin vaikka toisen pariskunnan kanssa.

Viikonloppua odotellessa siis, kiva kun on jotain mukavaa tekemistä mitä odottaa.

Mitä teille kuuluu? Onko uusi vuosi tuonut uusia tuulia elämään?

10 kommenttia :

 1. Ei vitsi, kuulostaa ihan mahtavalta harrastukselta. Itse olen haaveillut pitkään aloittavani aikuisten temppu-/sirkuskoulun, ehkä vielä joku päivä :) Mukavaa loppuviikkoa! T. Eveliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Eveliina! :) Mulla on tuttu joka harrastaa sirkusta aikuisten ryhmässä, ja on kuulemma super kiva harrastus - eikun temppuilemaan vaan! :) Kiitos, sinne myös ja kiva kun kävit kommentoimassa!

   Poista
 2. Kuulostaapa hauskalta, en tiennytkään, että tuollaisiakin kursseja/harrasteryhmiä onkaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista sitä löytyy :) Ja kyllä, hauskaa oli! Kiva kun kommentoit Laura, mukavaa iltaa :)

   Poista
 3. Kuulostaapa hauskalta :) kiva kun (jos) löysit uuden harrastuksen ja innostuit! Onko se kerran viikossa vai kuinka?

  VastaaPoista
 4. Oi kuulostaapa hauskalta ja hyvä vinkki! :) Oon itsekin suunnitellut meneväni kokeilemaan jotakin trampoliinipuistoa :) tiedä vaikka innostuisi enemmänkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ja moneen paikkaan saa mennä testaamaan ihan ilmaiseksi kerran, pari :) Suosittelen!

   Poista
 5. Eii pitkä kommentti meni häviöön! Mutta tosiaan jännä et kirjotit tästä. Koska mä oonnviimesen puolen vuoden ajan ajatellu vähän samantyylisiä asioita, mut eri kannalta. Oon miettiny sitä, että mitä elämä oikeesti on ja mitä sen pitäis sit olla. Eli onko tää vaan sitä, että käyt töissä, suoriudut kaikesta päivittäisestä, käyt ehkä salilla ja oot koneella. Vai mitä elämä niinku on. Oon saman ikänen kun sä, seurustelen mut en oo naimisissa. Tietyl taval odotan noita asioita, mut nekää ei oo mikää ratkasu. Tuntuu, et tässä odottaa koko ajan jotain, mutta tavallaan ei mitään ja ei edes tiedä mitä sit odottais. Välillä tottakai on reissuja ulkomaille, spessumpaa juhlaa jne, mut jotenki sellanen viel syvempi merkitys elämälle puuttuu tai sellanen vastaus kysymykseen että mitä elämä on. Vai onko kyse siitä etten osaa nauttia niistä arkisista asioista, eli että elämä vaan on sitä arkee ja velvollisuuksia ja sit murto osa spessumpaa? Mitä oot mieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa hei, ja kiitos tosi kiinnostavasta kommentistasi :) Itse olen sitä mieltä, että jokaisen tulee tehdä tuo ajatustyö oman pään sisällä - juuri kuten oletkin tehnyt. Ja samalla unohtaa muut, keskittyä siihen, mitä tosiaan itse elämältään haluaa. Jos kokoajan on tunne, että jotain puuttuu, tulee mielestäni alkaa tehdä töitä sen eteen, että saa selvitettyä mitä se jokin on. Onko se ehkä koko omaisuuden myyminen ja ulkomaille muutto? Voisiko se olla vaikka perheen perustaminen? Hyväntekeväisyystyön tekeminen?

   Oma henkilökohtainen kantani on, että yritän elää mahdollisimman onnellista elämää, ja tehdä sellaisia asioita joista nautin. Tiedostan sen, että minun tarvitsee tehdä töitä, jotta voin pyörittää sellaista arkea, jota haluan elää. Mutta en koe, että elämäni olisi vain velvollisuuksia, sillä pyrin aina hakeutumaan sellaiseen työhön, josta pidän, jossa viihdyn. Minun luonteelleni ei sopisi kaiken taakse jättäminen ja vaikka reppureissuun lähteminen. Haluan, että minulla on rakas tukikohta täällä Suomessa, oma pieni perheeni ja läheiset. Haluan tehdä työtä ympäristössä, josta pidän ja olla joka päivä parempi minä.

   Itse olen siis juurikin opetellut nauttimaan elämän pienistä hetkistä ja tullut siihen tulokseen, että tällä hetkellä elämäni tarkoitus on olla sellainen henkilö, joka haluan olla. Itsensä kehittäminen on juuri nyt omalla kohdalla se juttu, ja saan siitä kiksejä. Mutta jos jollain on sellainen olo, että jokin syvempi tarkoitus elämälle puuttuu, niin kannustan etsimään sitä - kyllä ihminen sitten tuntee, kun on onnellinen ja tyytyväinen silloiseen elämäänsä. Koskaan ei saa luovuttaa omien unelmiensa suhteen :)

   Tässä nyt tällaista sekalaista sepustusta, toivottavasti sait jotain irti. Kiitos vielä kommentistasi ja ihanaa alkavaa viikonloppua!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.