keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Aivosolmu

Olipa kerran väsynyt maanantaiaamu, väsynyt nainen ja huono tuuri. Suoritan aamut usein ihan sumussa, enkä ajattele sen kummempia, pesut, meikit ja tukka hoidan rutiinilla ja usein kaikki menee ihan nappiin. Mutta joskus sattuu ja tapahtuu, kuten tämän viikon maanantaina.

Mikään ei pysynyt käsissä, unohdin asioita ja sitten kävi se, mitä kukaan nainen ei toivoisi ;) Ei, puuterini ei tippunut kivilattialle ja hajonnut tuhannen päreiksi, vaan ripsivärini harja lensi kaaressa suoraan wc-pöntön taakse ja jäi pöntön ja seinän väliin jumiin. Yritin nätisti napata harjaa seinän välistä pois, mutta onnistuin tiputtamaan sen syvemmälle ja se tippuikin oitis pöntön ja seinän välistä pöntön taakse lattialle ja kieri sieltä vielä allaskaapin alle.

Kumarruin jo valmiiksi ärsyyntyneenä allaskaapille ja hamuilin kädelläni lattiaa. Löysin hetken kaivelun jälkeen harjan, mutta mitä sitten tapahtuikaan.. Työnsin pölyisen ja likaisen harjan TAKAISIN RIPSIVÄRITUUBIIN. Miksi?! Aamu-aivoni eivät todellakaan olleet ihan skarppina. Miten olisi, jos olisin vaikka pessyt harjan kaikesta moskasta ja vasta sitten laittanut takaisin tuubiin? Siinä meni nyt sitten juuri avattu ripsiväri, että kiitos vaan.

Aina ei mene ihan putkeen, mutta onneksi kyseessä oli vain ripsiväri. Muutoin viikko on sujunut suhteellisen onnistuneesti tähän asti, perjantaita odotellessa... Yleensä onneksi 13. päivä perjantait menee kuten muutkin päivät, mutta kyllä se aina on mielessä, että olisi "epäonnen päivä".

Tällä hetkellä olen aikamoisissa matkapöhinöissä, vaikka Ajmanin reissuun on vielä pari kuukautta. Olen googlaillut kivoja ruokapaikkoja ja muuta infoa. On kyllä hauskaa mennä uuteen kohteeseen, lähiaikoina kun on tullut reissattua paljon jo tutuissa paikoissa. Myös kesäreissu on kovasti mielessä, mutta ensin keskitän ajatukset tulevaan talvilomaan. Tuohon ravintoloiden etsimiseen on muuten tosi hyvä palvelu: Zomato, joka oli itselleni uusi tuttavuus. Tuo palvelu ei ole vielä laajentunut kaikkiin maihin, mutta sieltä löytyy esim. UAE, Italia, USA ja 20 muuta maata. Tykkään kovasti Zomatosta, Tripadvisorista ja tämän kaltaisista palveluista. On kiva, kun tarjolla on asiakkaiden kokemuksia, kuvia, hintoja yms. eri paikoista.

Noh, eipä tänne tavallista arkea kummempaa. Tietyllä tapaa ihan hassu olo, kun koko joulua edeltävän ajan oli joka viikonloppu jotain hässäkkää, juhlia tai vastaavaa ja nyt kalenterissa on seuraava ilta-tapahtuma vasta helmikuulle, kun on omat syntymäpäiväni. Tyhjä kalenteri on kyllä toisaalta ihanan vapauttava, kun voi sopia asioita ihan extemporeekin, mutta toisaalta ihan outoa kun on tottunut vilkkaaseen menoon monen kuukauden ajan.

Myös sen vuoksi tämä tammikuu on hyvä kuukausi kiinnittää huomiota mm. syömiseen ja juomiseen ja siihen hyvään oloon. Tipaton on päällä ja päätin myös testata jännää tapaa keventää ruokavaliota: olen joka toinen päivä tavallisella, totutulla ruokavaliolla ja joka toinen päivä kevyemmällä. Näin ei tule paniikkia ns. totaalikieltäytymisestä, kun tietää että huomenna saa taas syödä ns. normaalisti ja samalla silti ruokavalio kevenee kuin huomaamatta viikko- ja kuukausitasolla. Katsotaan miten lähtee menemään. Kohtuus kaikessa on kyllä paras sääntö - noh, ihan kaikessa.

Tässäpä tällainen sekalainen pläjäys kuulumisia.. Mitä teille kuuluu? Onko talvilomaa tiedossa? Oletteko lähteneet mukaan johonkin kevennysprojektiin tai vastaavaan alkuvuoden aikana?

6 kommenttia :

 1. Paljon täytät? :) muistelisin että oot -88?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! 29 vuotta tulee mittariin, eli vielä vuosi armon aikaa ennen kolmekymppisiä :-)

   Poista
 2. Oliko kalliskin ripsiväri? sellaista sattuu, hyvä ettei ollut puhelin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parin kympin ripsari. Sepä se, puhelin meni pari viikkoa sitten 😅✌🏻

   Poista
 3. Voi eijjj!!!! Kai loppuviikko on menny paremmin 🙂

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.