torstai 19. tammikuuta 2017

3 vinkkiä helpompaan elämäänTuntuuko joskus siltä, että kaikki on niin vaikeaa eikä mikään meinaa koskaan onnistua suunnitellusti? Huomaatko usein, että yleismielentilasi on negatiivissävytteinen? Ajaudutko sanaharkkoihin? Näillä opeilla olen saanut helpotettua omaa elämääni ja se onkin nykyään paljon kevyempää sekä helpompaa, kuin muutamia vuosia sitten.


1. Älä käytä aikaasi turhaan tai sellaiseen, josta et saa hyvää..tai järkevää lopputulemaa

Jos joudut tilanteeseen, jossa koet joutuvasi selittämään itseäsi toistamiseen ilman, että sinua kuullaan tai otetaan vakavasti - lopeta se. Jos tunnet, että et pääse järkevään ratkaisuun jossain asiassa toisen ihmisen suppean ajattelutavan tai kielteisen asenteen takia - "luovuta". Joskus asian jättäminen sikseen on itselle helpotus.

Asia erikseen ovat tärkeät asiat, jotka pitää saada kuntoon. Mutta pienemmät, merkityksettömämmät asiat voidaan unohtaa ja jättää omilleen. Tällaisia pieniä asioita tulee vastaan elämässä usein, ja jos vaan oppii lopettamaan asian käsittelyn oikeassa vaiheessa, välttyy vaivalta ja aikaakin säästyy. Meillä on aikaa rajoitetusti, älä käytä sitä turhiin tai turhauttaviin asioihin, jos ei ole pakko. Mieti onko asian käsittely ajan ja vaivan arvoista, voisiko sen jättää käsittelemättä?


2. Ennakoi ja valmistele

Meneekö aamut aina plörinäksi, kun parillisia sukkia ei meinaa löytyä, et tiedä mitä laittaa päälle tai pitää vääntää eväitä töihin? Ennakoi. Valmista illalla eväsleivät aamuksi, nosta tuolin päälle vaatteet, joita todennäköisesti haluat käyttää huomenna ja tee aamustasi näin esteettömämpi.

Ennakointi on myös muissa tilanteissa hyväksi. Odottaako aamulla ärsyttävä excel, joka pitäisi puurtaa valmiiksi? Tee päivästäsi mukavampi ja osta edellisenä päivänä työpöydällesi lemppari suklaata tai lataa Spotifyyn tsemppaava biisilista. Jos tiedät, että isotöinen asia pitäisi olla tehtynä X-päivään mennessä, jaottele työmäärä usealle päivälle ja näin et joudu kärsimään koko päivää sormet verillä konetta hakaten.


3. Opettele olemaan välittämättä

Tekisikö mielesi ottaa osaa keskusteluun ja esittää eriävä kantasi? Joudutko usein sanaharkkoihin? Opettele jättämään asiat sikseen. Kaikkeen ei tarvitse puuttua, hillitse tempperamenttisi ja anna asian olla. Jos koet, että kärsit ainaisista kinasteluista, opettele olemaan ottamatta osaa niihin. Sysää aihe pois mielestäsi, poistu tilanteesta ja jatka huolettomampaa elämääsi.

Puutu asioihin vain, jos koet että se on tarpeen. Jos näet jo heti alkuun konfliktin, joka on turha, jätä asia omaan arvoonsa. Jos asia on vakava, puutu siihen oikeilla otteilla: rakentavasti ja hyvää ratkaisua etsien. Älä mene henkilökohtaisuuksiin, muista, että eri mielipide ei tee toisesta ihmisestä pahaa tai väärää. Maailma ei pyöri meidän ympärillämme - aina.

Näiden oppien avulla olen oppinut jättämään turhia asioita pois ja kiinnittämään huomiota ja käyttämään aikaani tärkeisiin ja mukaviin asioihin. Joskus ikävät asiat pitää vain käsitellä, mutta turhan negatiivisuuden ja ongelmien jättäminen taka-alalle helpottaa elämää kokonaisvaltaisesti ja sitä huomaa äkkiä, kuinka helppo ja mukava olo onkaan. Vapaus kaikesta turhasta.

Close your eyes, breathe in, let it go. Continue your good day and be happy.

Harrastetaanko siellä vastaavaa itsensä kehittämistä?

2 kommenttia :

  1. Hyviä neuvoja! Itsekin onneksi tässä parin vuoden sisään vihdoin oppinut sen, ettei jaksa murehtia turhia asioita ja ottaa painetta sellaisista, joille ei mitään voi. Paljon rennompi elämä näin😊

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.