torstai 10. marraskuuta 2016

30 kysymystä ja vastausta parisuhteesta


Noniin, nyt olisi aika vastailla teidän esittämiin parisuhdeaiheisiin kysymyksiin. Teen vastauspostauksen kahdessa osassa. Toisessa postauksessa tulee sitten meille yhteisesti esitettyjä kysymyksiä ja vastaukset molemmilta erikseen. Kuvituksena kuvia meidän ihanista häistä vuodelta 2014.

HÄÄT

Mihin asioihin hääjuhlassa halusitte panostaa? Entä missä pihistitte?
- Haluttiin panostaa ruokaan ja siitä tulikin paljon hyvää palautetta vierailta, ja tykättiin itsekin. Otettiin ruoat Fazer Amicalta. Haluttiin panostaa myös rentoon tunnelmaan sen suurempia pönöttämättä. En koe että jouduimme pihistämään mistään, meillä oli aika vapaa budjetti, joskin kohtuullinen. Meidän juhlapaikka oli edullinen, vaikkakin sen olisimme valinneet joka tapauksessa.

Millaista ohjelmaa teillä oli häissä?
- Ruokailu, pari rentoa puhetta, kakun leikkaus, kimpun heitto, sukkanauhan "kaivaminen" ja heitto, yllätys lauluesitys, tietovisa toisesta, häätanssi, DJ ja jorattiin paljon.

Muuttiko avioituminen mitään? 
- No eipä se muuta kuin virallisesti. Ihan samoja tyyppejä ollaan ja samalla tavalla elellään edelleen :)

Osallistuitteko molemmat tasapuolisesti häiden suunnitteluun? Oliko teillä omia vastuualueita häiden suunnittelussa?
- Kyllä, suunniteltiin aika tasapuolisesti ja tehtiin kaikki päätökset yhdessä. Tuukan päävastuualue oli hääauton ja hänen oma sekä bestmanien pukujen hankinta ja mietintä.

Mikä teidän hääkappale oli? / Snapchat
- Kirkossa alkumarssina soi sellojen soittamana A Thousand Years (kuuntele Youtubesta tästä) ja häätanssimme oli I won't give up (kuuntele Youtubesta tästä)

Kuva: Täydenkuun Kuva


YLEINEN / MUUT

Onko teillä toisillenne mitään ns. hellittelynimiä?
- Kyllä, minä olen Mamppa ja Tuukka on Hamppa :D

Miten useasti sanotte toisillenne ääneen kehuja?
- Aika usein, ei joka päivä mutta usein kuitenkin. En ole koskaan oikein ajatellut asiaa sen tarkemmin. Mielestäni "kehuksi" lasketaan myös se, jos toinen kiittää esim. jonkin kotityön tai vastaavan tekemisestä. Se on kivaa huomiointia.

Halusitteko molemmat yhtä paljon ostaa koiran? Kumpi päätti rodun vai oliko yhteinen päätös? Mitä muita rotuja mietitte?
- Kaapoon tein minä aloitteen ja Pilviin taas Tuukka teki aloitteen. Haluttiin varmasti yhtä paljon, emmekä olisi koiria hankkineet, jos toinen olisi ollut vastaan. Yhdessä otetaan ja yhdessä hoidetaan.

Jos saisit tietää, että kuolet noin vuoden päästä, niin muuttaisitko jotain suhteessanne? Vai onko "kaikki niin hyvin", että viimeisen vuoden voisi elää samalla tavalla?
- Ihan järkyttävä ajatus, enkä mielelläni ajattele tällaisia. Jos meillä olisi vain vuosi yhteistä aikaa jäljellä, lisäisin suhteeseemme yhteisiä matkoja ja kahdenkeskeistä aikaa. Lisäksi lopettaisin työt ja olisin vain kotona / muualla Tuukan ja koirien kanssa.

Kuinka toivoisit Tuukan hemmottelevan sinua yhden päivän aikana?
- Eläisin vuoden 2012 synttäripäiväni uudelleen, kun lähdetiin Thaimaassa aamukävelylle ja löydettiin norsu. Pääsin pesemään norsua ja istumaan sen selkään. Sen jälkeen syötiin hyvin ja vietettiin ihana päivä kierrellen paikkoja. Jokin tällainen yhteinen päivä se olisi, jossa olisi jotain jännää ja lisäksi hyvää ruokaa ja rauhaa.

Kuva: EHB blogin rakas Camilla


Onko teillä kotiintuloaikoja esim jos toinen lähtee baariin?
- Mielestäni aikuisilla ihmisillä ei tarvitse olla kotiintuloaikoja.

Oletteko mustasukkaisia jos toinen on baarissa?
- Ei, meillä on keskinäinen luottamus ja kunnioitus toista kohtaan.

Kuinka usein käytte baarissa? Yhdessä tai erikseen?
- Riippuu todella paljon kaudesta, onko esim. synttäreitä tai muita juhlia.. Joskus ei käydä edes kuukausittain, joskus useammin kuin kerran kuussa. Käydään baarissa yhdessä ja erikseen.

Miten te olette saaneet pidettyä kipinän yllä näiden kaikkien vuosien jälkeen?
- Tämä on aihe, joka on varmasti jokaisen kauan yhdessä eläneen parin huulilla jossain kohdin elämää. Jokainen parisuhde on yksilöllinen ja uskon, että mikään sama kaava ei toimi kaikille yhtä lailla. Mutta itse olen sitä mieltä, että läheisyys ja nimenomaan fyysinen sellainen (halailu, pusuttelu, lähekkäin oleminen, kosketus) on tärkeässä roolissa tässä, ettei toinen pääse ns. vieraantumaan kumppanistaan. Matkat ja muualla kuin kotona vietetty yhteinen aika on myös tärkeää - kodin ulkopuolella kumppanista löytää helpommin uusia, ihastuttavia puolia. Myös yllätyksellisyys on asia, joka laittaa kipinät sinkoilemaan. Ja sitten viimeisenä yksi tärkeimmistä: positiivinen mieli, halu olla toisen kanssa ja halu haluta toistaTässä hieman ajatuksia siitä, miten mielestäni kipinää ylläpidetään. Ja loppuun vielä yksi tärkeä asia: ei ole outoa, jos pitkässä suhteessa tulee ns. laskukausia, kun kipinät eivät sinkoile - se on täysin luonnollista, eikä sitä tarvitse säikähtää.

Kumpi aloittaa sovinnon tekemisen riitatilanteen jälkeen? / Snapchat
- Itse ainakin tykkään ns. käsitellä asian loppuun heti eikä silloin tarvitse aloittaa erikseen sovintoa tilanteen jälkeen. Yleisesti ottaen kumpikin ollaan aika lyhyt vihaisia varsinkin jos kyse on normaalista kinasta.

Kuva: Täydenkuun Kuva


KOTI JA YHTEINEN TALOUS

Jaatteko kaikki talouden menot tasan puoliksi? Vai onko esim. niin että toinen maksaa auton ja toinen ruuat?
- Jaamme aikalailla kaiken puoliksi, mutta emme laske pennilleen, sillä samaa taloutta ollaan ja yhteiseen hyvään kaikki tulee. On ollut aikoja kun toinen on maksanut enemmän ja vuorostaan toisin päin, varsinkin silloin jos toinen opiskeli ja toinen oli töissä. Nykyään menee kyllä aika puoliksi varmaan kaikki yhteiset menot. Vakuutukset, asuntolaina ym. ovat yhteisissä nimissä.

Tienaatteko molemmat suunnilleen saman verran vai onko toinen parempi palkkainen?
- Tuukka tienaa enemmän, hän on koulutetumpi ja ns. vaativammassa työssä ja on kyllä myös ansainnut palkkansa.

Kumpi siivoaa enemmän? Ja mitä?
- Minä taidan siivoilla vähän enemmän. Imuroin lähes aina ja pesen kylppärin. Tuukka taas vie roskia ja pesee lattiat useammin kuin minä. Meillä kotityöt on olleet aina aika helpot hoitaa, eikä niistä ole tullut koskaan kinaa. Sanotaanko näin, että taidetaan olla molemmat yhtä siistejä / sotkuisia.

Onko teillä omat/yhteiset rahat?
- On yhteistä rahaa ja omaa rahaa.

Kumpi löysi nykyisen kotinne ja halusiko molemmat muuttaa siihen heti? / Snapchat
- Minä bongasin Oikotieltä ja molemmat ihastuttiin kotiimme heti kuvista. Paikan päällä tunne vain vahvistui ja seuraavana päivänä tarjouksemme hyväksyttiin. Siitä parin viikon kuluttua koti oli meidän.

Minkälainen teidän koti on, malli, koko? / Snapchat
- Meidän koti on rivitaloasunto kahdessa kerroksessa. Yläkerta on yhtä suurta tilaa ja sieltä löytyy keittiö, olohuone ja ruokailutila sekä lasitettu parveke takapihamme suuntaan. Alakerrasta löytyy kaksi makuuhuonetta, kylppäri ja käynti takapihalle. Meidän koti on reilu 70 neliöinen.

Kuva: EHB blogin rakas Camilla


YLEINEN / MUUT OSA 2.

Jos toinen lähtee iltaa viettään kuinka paljon olette esim. viesteillä yhteyksissä? Tiedättekö kokoajan missä toinen menee?
- Viestitellään kyllä jonkin verran silloinkin, riippuu vähän illan kulusta että kuinka paljon tulee viestiteltyä ja onko esim. yhteisiä jatko- / kotiinmenosuunnitelmia tms. Useimmiten kyllä tiedetään missä toinen menee, mutta jos esim. bar hoppingia harrastaa niin ei kyllä ilmoitella joka paikan kohdalla missä liikutaan, eikä se ole tarpeenkaan.

Sovitteko välillä joitain viikonloppuja et silloin ollaan yhdessä? (Jos on pari vklp ollu menoa)
- Kyllä saatetaan sopia treffi- tai kotipäivä jollekin viikonlopulle jos ollaan oltu paljon menossa lähiaikoina.

Mistä riitelette?
- Aika vähän tulee riideltyä, suuria riitoja ei ole ollut kuin pari tässä 12 vuoden aikana, mutta sellaista pientä kinaa aina silloin tällöin. Meillä ei ole mitään tiettyä aihetta mistä riidellään, joskus kinaa tulee jos molemmilla sattuu olemaan paha päivä samaan aikaan. Aihe voi olla sitten vaikkapa toisen tapa möläyttää jotain tylysti tai ihan mikä vaan.. Ei tule kyllä mieleen nyt mikä olisi viimeksi ollut.

Kuinka usein sanotte mä rakastan sua?
- Mielestäni tarpeeksi usein, mutta en osaa valitettavasti sanoa mitään tarkkaa aikaväliä, kun en kiinnitä siihen huomiota sillä tavoin..mielestäni tällaiset asiat tulee luonnostaan ja sen turha kyttääminen on nimenomaan turhaa, sillä fakta on että molemmat rakastaa ja tietää sen kyllä vaikka sitä sanoisi kerran tai sata kertaa viikossa.

Kuva: Täydenkuun kuva


Onko teillä yhteisiä harrastuksia tai haluaisitteko aloittaa jotain yhdessä?
- Ei ole mitään sen kummempia harrastuksia, tällä hetkellä tuntuu ettei olisi edes aikaakaan aloittaa mitään suurempaa. Koirien kanssa puuhaillaan ja kotia laitellaan yhdessä + ollaan koukussa pariin sarjaan joita töllötellään yhdessä.

Kuinka toimitte riitatilanteissa ja miten teette kompromisseja?
- Äh, tuntuu etten oikein osaa vastata näihin riitakysymyksiin.. Yleensä toinen antaa kuulua jos joku harmittaa oikein kovasti ja sitten toinen kuuntelee ja sitten keskustellaan miten voisi asiaa parantaa ja sovitaan jatkosta. Kai me ollaan aika hyviä tekemään kompromisseja..uskoisin. Kompromissi yleensä syntyy keskustelun tuloksena, kun molemmat ovat saaneet sanottua sanottavansa.

Suhteenne vaikuttaa todella tasapainoiselta ja onnelliselta :) Onko ikinä pitkän suhteenne aikana tullut jotain kriisejä tai "kyllästymistä"?
- Kyllä tässä 12 vuoden aikana on ollut ajatuksia suuntaan ja toiseen, niistä on nyt ehtinyt vierähtää jo monta vuotta. Uskon, että on myös hyvä välillä pysähtyä ja miettiä onko edelleen sillä polulla, jolla haluaa olla. Ja meillä se on ollut edelleen se sama, yhteinen tie.

Tiesittekö heti, että olette oikeat toisillenne ja menette naimisiin? :)
- En usko, että kukaan 16 -vuotias voisi sellaista tietää. Eihän sitä vieläkään voi tietää, että ollaanko yhdessä hautaan saakka, vaikka tavoite olisikin. Elämässä ehtii tapahtua kaikenlaista, mutta tällä hetkellä tuntuu hyvältä ja toivon että tunne kestää pitkään. Tällaisissa asioissa pitää olla realistinen, sillä elämän kulkua ei voi itse päättää etukäteen.

Miten ootte saanu teidän suhteeseen hyvän luottamuksen? :)
- Tämä on kyllä mielenkiintoinen aihe. Ehkä suurin tekijä on tässä luottamuksen rakentamisessa se, että ollaan aina puhuttu avoimesti tunteista ja ajatuksista. Meillä on molemmilla ollut nuorempana hetki, kun ollaan mietitty halutaanko jatkaa yhdessä vai erikseen. Molemmilla kerroilla kerrottiin toisillemme asiasta ja puitiin aihetta. Mielestäni avoimuus on se avainsana tässä jutussa, ja tietenkin se ettei törppöile. Ehkä se luottamus karttuu vuosien mittaan, kun huomaa että toinen on sen arvoinen ja että toinen kyllä avaa suunsa jos joku painaa mieltä tai mietityttää.

Kiitos kysymyksistä! :)

14 kommenttia :

 1. Olipa mielenkiintoinen postaus! Kysymykset oli hyviä ja oli mukavaa kun vastasit niihin pitkästi ja kunnolla! Tykkäsin!

  -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Sanna! Olipa kiva kuulla :) Kiitos!

   Poista
 2. Kiitos pitkistä vastauksista! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus ❤️

  VastaaPoista
 4. Voi vitsi ihana postaus 😍 näitä lisää! ☺

  VastaaPoista
 5. Jos olisit sinkku voisitko olla miehen kanssa joka heittelisi sukat ja kalsarit aina lattialle ja haluaisi puolison siivoavan yksin vai olisitko silloin mielummin sinkkuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan! Tiedätkö, mielestäni kukaan ei voi vastata faktana hypoteettisiin kysymyksiin, sillä ihminen ei kykene (ainakaan minä) kuvittelemaan tilannetta kaikkine käänteineen ja yksityiskohtineen realistisesti. Siispä en valitettavasti osaa sanoa tähän absoluuttista juuta enkä jaata - vaikkakin nyt ajattelen niin, että kukaan ei voi vaatia puolisoaan siivoamaan koko kotia aina yksin, mielestäni se on toista kohtaan väärin, eikä tuo kyseinen henkilö todennäköisesti silloin arvosta puolisoaan.

   Poista
 6. Ihanat ja esimerkilliset te <3

  Miija

  VastaaPoista
 7. Mä taas herkistelen täällä, byhyy ;') <3 Onko sulla tallessa se kuva, jonka otin, kun astutte kirkosta ulos ja sä tuuletat? Se on mun kaikkien aikojen lemppari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muru, on ❤️ Se on myös mun lemppari mutta en halunnut laittaa sitä blogiin kun se on jotenkin niin henk koht kuva ❤️

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.