perjantai 21. lokakuuta 2016

Pöpökammoa ja käytöstapoja

Matkustin eilen normaalista poiketen bussilla auton sijaan, ja tulipa taas todistettua miten ärsyttävän pöpökammoinen ja muutenkin helposti ärsyyntyvä olen tietyissä asioissa. Takanani nimittäin istui mies, joka päätti aivastaa niin, että melkein tukkani hulmusi, eikä mies peittänyt aivastustaan mitenkään. Siinä sitten huomasin pidättäväni hengitystä (vaikkei se mitään auta) ja silmissäni vilisi näkemäni video, jossa demonstroitiin sitä, kuinka nopeasti bakteerit leviävät räjähdysmäisesti lentokoneessa, jos yksi matkustaja aivastaa.

"Video paljastaa karmivan totuuden: bakteerit lentävät ilmaan ja leviävät ympäri lentokonetta luoden pilven, joka leijailee muiden matkustajien päällä. Bakteerit voivat lentää ilmassa jopa 15 metriä koneen ilmavirtojen vaikutuksesta tartuttaen useita muita matkustajia. Suurin tartuntariski on kuitenkin aivastajan vieressä istuvilla matkustajilla, jotka saavat osakseen valtaosan bakteereista."

Noh, bussimatka jatkui normaaliin tapaan, eikä mennyt aikaakaan, kun tämä sama mieshenkilö päätti RÖYHTÄISTÄ pitkään ja hartaasti, ääntä säästelemättä. Siinä vaiheessa korvistani nousi kuvitteellinen savu ja manasin tyypin mielessäni alimpaan helvettiin. Olen pahoillani, mutta olen kyllä sen verran nipo, että mielestäni julkisesti ei pitäisi käyttäytyä kuin mikäkin sikapossu ja mielestäni tällaiset röyhtäilyt ja esim. mitkään alapäähommat eivät kuulu julkisille paikoille. Ja jos niitä ei pysty pidättämään tai minimoimaan kun liikutaan vaikka julkisissa, on mielestäni avun hakeminen paikallaan tai sitten voisi pysyä ihan kotosalla vaan. Ja toki on asia erikseen vaikkapa henkilöt, jotka esim. sairauden vuoksi eivät pysty näitä asioita kontrolloimaan, mutta muilla, kykenevillä ihmisillä tuollainen käytös on vain mielestäni asiatonta.

Pöpökammoinen nipottaja ;)


Olen monessa asiassa todella rento tyyppi, enkä aseta esim. omalle - tai muidenkaan elämälle sen suurempia rajoitteita ja sääntöjä. Uskon myös, että jos kasvattaisin lasta, pyrkisin tekemään sen suht samaan tyyliin, kuin minut on kasvatettu - eli ilman ehdottoman tiukkoja rajoja ja yhteisistä pelisäännöistä yhdessä keskustellen. Mutta joku raja sentään pitää olla ja oma patani lahoaa kyllä aivan täysin silloin, kun joku päättää sikailla toisten vieressä julkisissa tiloissa. Aivastus on asia erikseen, mutta olisi senkin voinut suojata vaikka kaulahuiviin, joka miehellä oli kaulassa.

Mutta se siitä nipotuksesta, tänään on perjantai, ja edessä varmasti mukava viikonloppu. Huomenna nimittäin on pitkästä aikaa kunnon illanistujaiset meidän parhaalla tyttöporukalla ja samalla juhlitaan ihanan ystävän syntymäpäivää.

Tänään on hyvin perinteinen Vain elämää -ilta edessä. Tuo ohjelma on kyllä auttanut rentoutumaan perjantaisin, kun viimeistään kahdeksalta nauliutuu tv:n ääreen eikä enää tee mitään muuta. Normaalisti perjantait ovat olleet itselläni aika siivouspainotteisia, mutta nyt on osannut relata, ja se on ihanaa. Tänään on Kuustosen Mikon päivä, tykkään kyllä siitä miehestä todella paljon ja odotan jaksoa innolla.

Toivon teille leppoisaa viikonlopun alkua! Onko suunnitelmia vai menettekö ihan fiiliksen mukaan? :)

22 kommenttia :

 1. Oon niiiiiiiiiin samaa mieltä julkisissa käyttäytymisestä!
  Itselle on ainakin selvää et julkiset ovat yhteisiä kulkuvälineitä joissa kaikin tavoin huomioidaan muut käyttäjät, mutta usein tuntuu että moni kuvittelee omistavansa bussin/junan. 😁

  Miamiijamiisq

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Jee, en oo ainut "nipo" ;) Kivaa viikonloppua teille <3

   Poista
 2. Täysin samaa mieltä! Jos ei kykene laittamaan esim. kättä suun eteen aivastaessa/yskiessä voisi pysyä sitten kotona! Hämmästyttäväää on että tätä ei moni aikuinen oppeta lapselle, monta kertaa joku lapsi yskii ja aikuinen on vieressä eikä opeta että kuuluu laittaa käsi suun eteen. Tietenkään lapsilta ei voi vaatia että aina muistaisi, mutta vanhemman velvollisuus huomauttaa ja opettaa käytöstavat, miten niitä muuten isompanakaan osaisi. Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin.. :) Kiva kun laitoit kommenttia ja kivaa viikonloppua sinnekin! :)

   Poista
 3. Ihan samoilla linjoilla. Tuntuu, että etenkin miehet suhtautuvat röyhtäisemiseen liian löysästi. Minusta se on inhottava tapa, jota ei todellakaan tulisi julkisilla paikoilla harrastaa. Toinen asia on sitten räkiminen. Kyllä pitää käytöstapoja ihmiseltä löytyä sen verran. Tässä asiassa saa siis minun mielestäkin olla vähän nipo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Kia! Se räkiminen.. niin samaa mieltä! Tosi oksettavaa jos joku, varsinkin aikuinen ihminen räkii. Mielestäni röyhtäily yms on luonnollista tiettyyn pisteeseen asti ja kotona sitä saa harrastaa niin kuin tarve vaatii, mutta tosiaan julkisilla paikoilla voi edes koittaa rajoittaa kovaan ääneen possuilua! :D0 Kiva kun kommentoit!

   Poista
 4. Täysin samaa mieltä! Tuollainen käyttäytyminen on raivostuttavaa! Sama asia kuin se, että olet syömässä ulkona ja joku niistää! Se on asia jota en voi kyllä missään tilanteessa sietää. Tekisi mieli tuollaisissa tilanteissa mennä ja repiä pää irti kyseiseltä henkilöltä, sen verran raivostuttavaa käytöstä tuollainen on. Noh, ehkä hieman rajusti ilmaistu, mutta minäkin 'hieman' nipo tällaisissa asioissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hyvin sanottu! Itsellä on ollut krooninen nenätukkoisuus pitkään ja joudun niistelemään usien vaikka olenkin terve - samoin astmaperäinen yskä on vaivannut minua ihan nuoresta asti. Mutta ei ulkopuoliset tiedä, että en levittele influenssaa jos yskäisen, joten siksi koitan aina peittämään yskän, vaikka yskinkin päivittäin kymmeniä, kymmeniä kertoja. Mutta kuten sanottu, ei ohikulkija voi sitä tietää, että yskä ei todennäköisesti levitä bakteereja. Ja vaikka niistäminen voikin olla ärsyttävää, niin suurin osa ei varmaankaan levitä tauteja, sillä monella vuotaa nenä esim. kylmällä ilmalla ihan ilman influenssaakin tms.. Mutta jep, suojaus ennen kaikkea! :D

   Poista
  2. Anonyymi: Miten haluat sitten ihmisen käyttäytyvän jos niistäminen on mielestäsi noin inhottavaa raflassa? Antaa nenän vuotaa ja rään tulla pitkin kasvoja? Niiskuttaa? Kenties jäädä kotiin? Särähti korvaani ikävästi sillä mun nenä on joskus osittain murtunut ja siitä syystä joudun niistämään suht usein vuodenajasta riippumatta (kesäsin pääsen onneksi helpommalla). Itse pyrin ottamaan muut huomioon kääntämällä itseni poispäin muista pöytäseuralaisista ja niistää sitten.. Mutta tervetuloa repimään pää irti :) Itse et varmaan ole koskaan joutunut niistämään kun oot ollu ruokailemassa julkisesti, lucky you?

   Ja halusin vaan tuoda ilmi ettei sille nenän vuotamiselle mitään välttämättä mahda ja syynä ei oo aina se flunssa..

   Poista
  3. Onpas inhottava vaiva tuo että murtumisen johdosta joutuu niiskuttamaan usein :( Kaikkia vaivoja sitä tuleekin elämän varrella. Kivaa viikonloppua Niina! :)

   Poista
 5. Mun mielestä on kamalaa jos ihminen aivastaa kämmeniin/käteen! Hyi olkoon!! Siinä ne limat ja bakteerit sitten on! Mukavaa kun ihminen sitten koskee niillä käsillä kaikkialle. Hyi! Itse aivastan niin että käännän pään pois ihmisistä ja aivastan tavallaan kyynärtaipeeseen. Siinä ne limat on sitten mieluummin mun paidassa! Hyi minuakin 😂

  T. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse myös pyrin yskimään hihaan, harvoin tulee yskittyä käsiin. Hahah mahtava reaktio! :D Kivaa viikonloppua!

   Poista
 6. Kerran olen joutunut istumaan 2 tunnin bussimatkan kahden röyhtäilevän sikapossun (:D) edessä :-( bussissa ei ollut muualla tilaa niin paikkaakaan ei voinut vaihtaa, eivätkä nämä miehet välittäneet yhtään, vaikka pari muuta matkustajaa ystävällisesti muistutti heitä käytöstavoista... Lähinnä vaan röhönauroivat entistä enemmän possuilulleen. Jotenkin itse miellän kovaäänisen röyhtäilyn yhtä epäsopivaksi käytöksen julkisilla paikoilla kuin vaikka piereskelyn :-D

  Ajattelin tänään kerrankin katsoa Vain Elämää "livenä" kun on ollut koko syksy niin hektistä, että en ole siinä kertaakaan aiemmin onnistunut... Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hui, oli varmasti aika pitkä pari tuntinen! Kiva kun jaoit tarinan, vaikkakaan se ei ollut niin ihana :D Kiitos sinne myös kivaa viikonloppua!

   Poista
 7. Mulla ei oo mitään bakteerikammoa, eikä esim julkisissa kulkeminen oo tuottanu mitään ongelmia. Ennen kun, takana istuva oksensi täydenlastillisen kamaa suoraan mun niskaan.. oli muuten mukava loppumatka.. takki meni suoraan roskiin, enkä varmaan ikinä oo niin montaa kertaa hiuksia pessyt(oikein pitkät ja paksut hiukset niin melkosen monta pesua vaati..) sen jälkeen, etenki yöbusseissa matkustaessa valitsen kyllä paikan jossa tällasta ei voi tapahtua, eikä aivastukset hirveesti hetkauta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HYI helv! Kamala tilanne, voin vain kuvitella! Mulla vastaava, mutta lievempi kokemus Gotlannista; oltiin Visbyssä after beach partyissa ja joku juoksi mun ohi samalla oksentaen, eli sain räiskeet päälleni ja pesullehan se oli mentävä - hyi yök! Ällöttäviä juttuja.. Kiva kun kävit kommentoimassa! :)

   Poista
 8. Joo, mieleen tulee myös ne henkilöt tai erityisesti lapset, joilla on esim. jokin immunologinen puutos. Ihmiset ei aina ajattele kyllä toisiaan tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) totta puhut! Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 9. Mistä tiedät ettei takanasi olevalla miehellä ollut jotain sairautta (psyykkiset sairaudet eivät näy päällepäin), jonka vuoksi mies "sikaili"? Täällä Turussa poistettiin nuoren naishenkilön pyynnöstä vanhempi rouva viimeisestä yöbussista, koska tämä huuteli vittusaatanaa ja kyrvänlutkuttajaa. Ei auttanut, vaikka kerroin tällä rouvalla olevan tourette ja vaikea skitsofrenia. Jos rouva olisi jäänyt yksin, olisi tämä joutunut kävelemää kotiinsa 16 kilometriä. Jäin itse pois, tilasin rouvalle taksin ja maksoin sen. Rouva ei mahdollisesti leikatun lonkkansa kanssa olisi matkasta selviytynyt. Jos ihmettelet mistä tiedän kyseisen rouvan, niin hän on mummoni naapuri ja ystävä. En vain voi käsittää miten ihmisiä voi nyppiä muut niin paljon. Te nuoret naiset käytätte julkisissakulkuneuvoissa hajuvettä niin paljon, että koko dösä löyhkää koko loppupäivän. Onko koskaan tullut mieleen, että vierustoveri voi olla pahasti allerginen jopa sille pelkälle hiuslakan hajulle. Jokainen saa silti, vaikka uida hajuvedessä ennen liikenteeseen lähtöä. Koitakaamme siis kestää toisiamme julkisilla paikoilla, niin kauan kun toiminta ei ole laitonta :-) keskitytään joskus enemmän ihmisten hyviin puoliin, niitäkin kaikissa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Anonyymi, kiitos kommentistasi. Olisitko ystävällinen ja lukisit kolmannen kappaleen viimeisen lauseen, kiitos.

   Bloggaajana koen, että minulla kuten kaikilla muillakin on oikeus joskus ihmetellä muiden käytöstä, kuten sinullakin on. Ja näin kommentissasi teetkin hyvin vahvasti, ja se on okei. Blogissa kirjoittelen milloin mistäkin aiheesta, joka sattuu ajatuksia herättämään kulloinkin. Joskus joku nyppii kovasti, niinkuin nyt sinua tämä minun kirjoitukseni - oletan siis että ymmärrät fiksuna ihmisenä vallan hyvin myös minun kantani asiaan :)

   Terkuin, hajuherkkä joka aivastelee myös niistä "nuorten naisten" vahvoista hajuvesistä.

   Iloa viikkoosi ja kiitos kommentistasi! :) PS. todella upeasti tehty tuo sairaan rouvan auttaminen.

   Poista
 10. Kirjoitin kommentin mutta se ei jostain syystä tullut näkyviin, meni ehkä roskakoriin tms. Sellainen toisia päin aivastelu ja yskiminen on harmittavan tavallista, itse sain just kovan flunssan juna-aseman pikaruokalasta jossa sairas henkilö yski ja aivasteli jatkuvasti joka puolelle tartuttaen kaikkia ohikulkijoita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ei löytynyt roskapostista! Bittiavaruuteen lie kadonnut :) Harmi että tulit kipeäksi! Kiitos kommentista ja mukavaa päivää! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.