sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Olympus PEN Lite E-PL 7Ystävyyteni Olympuksen kameroiden kanssa on alkanut vuonna 2012, kun sain ensimmäisen Olympus kamerani. Tuo kamera oli PEN E-PL 5, ja se palveli minua neljän vuoden ajan uskollisesti. Tässä suhteessa minä olin se, joka päätti lopettaa yhteisen tien, sillä kamera itse toimi vielä aivan kuin uutena. Halusin kuitenkin vaihtaa uudempaan malliin, joten yhteinen tiemme E-PL 5:n kanssa loppui tänä syksynä. Tilalle tuli näissäkin kuvissa näkyvä Olympus PEN E-PL 7.

Ikimuistoisin kokemukseni Olympuksen kanssa on ollut kuvausmatka Berliiniin marraskuussa 2012. Olympus kutsui minut mukaan valokuvauskoulutukseen Berliiniin, jossa ammattikuvaaja Joachim Baldauf opetti meitä kädestä pitäen hallitsemaan kameraa. Reissu oli intensiivinen, ja sain käteen hyviä oppeja kameran käytön suhteen.

Alempana lisää juttua kauniista Olympuksen kamera-asusteista
Olympus on siis selvästi ollut yksi parhaista työvälineistäni jo monen vuoden ajan, ja olen sitä suositellut kaikissa käänteissä myös ystävilleni ja tutuilleni. Moni teistäkin on kysellyt mikä kamera minulla on käytössä, ja tosiaan tuolta elokuun puolen välin tienoilta asti olen käyttänyt tätä E-PL 7 -mallia.

Olympus PEN -malliset kamerat ovat todella mukavia käyttää, olen kokenut niiden olevan loogisia ja niiden käytön opettelu on ollut jouhevaa. Käyttömukavuuden lisäksi luonnollisesti myös kameran kaunis ulkonäkö on näin naisen silmin ehdoton plussa. Kameran pieni koko on kätevä silloin, kun tykkää kuljettaa kameraa mukana menossa.

Pakko myös sanoa, että Olympus on mielestäni tietyllä tapaa ehdoton edelläkävijä, sillä he ovat osanneet yhdistää muodin kameramaailmaan - nimittäin Olympuksen upea asustemallisto täydentää jo valmiiksi kaunista kameraa, ja kamera toimii itsekin kuin osana asua mm. näiden asusteiden ansiosta.

KAMERA-ASUSTEET

Olkalaukkuun mahtuu PEN -kameran lisäksi mm. puhelin, rahaa, avaimet ja esim. huulipuna & puuteri - eli kaikki mitä nainen tarvitsee vaikkapa illanviettoon tai kaupungille. Olkalaukku ja -hihna saatavilla myös muissa väreissä. Materiaali on 100% nahkaa.OBJEKTIIVIT

 • M.ZUIKO DIGITAL 45 mm 1:1.8 objektiivi täältä
 • Käytän myös todella kätevää macro-lisäkettä, sen löydät täältä

*Katso 45 mm 1:1.8 objektiivilla ottamani esimerkkikuva tästä.
*Vinkki! Macrolisäke on täydellinen apuri jos kuvaat yksityiskohtia, kuten meikkikuvia, kynsiä tai muuta pientä ja kaunista. Katso macrolisäkkeellä ottamani esimerkkikuva tästä.

E-PL 7 mallissa on täysin kääntyvä näyttö, joka takaa onnistuneet selfiet.


SUOSIKKIOMINAISUUDET
 • Wifi - kuvat kännykkään ja vaikka Instagramiin helposti & nopeasti
 • Kääntyvä näyttö, jonka ansiosta selfiet ja esim. meikkikuvat on helppo ottaa
 • Kaunis ulkomuoto ja tyylikkäät asusteet
 • Valovoimaisuus, perusobjektiivillakin saa kivan valoisia kuvia
 • Perusobjektiivin ohut muotoilu verraten E-PL 5 malliin

Kamera saatavilla kolmessa eri värissä: valkoinen, musta ja hopea/musta.


Tutustu Olympus PEN E-PL 7 -kameraan tarkemmin Olympuksen sivuilla, täällä.

Yhteistyössä Olympus

9 kommenttia :

 1. Heippa! Hei kysyn nyt amatöörinä sulta vinkkiä :) Eli jos ostan nyt tuon kauan himoitsemani kameran, niin pärjäänkö alkuun pelkästään sillä, vai tarvitsenko heti myös jonkun objektiivin käyttöön? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Pärjäät kyllä loistavasti alkuun, sillä kameraan tulee mukaan tuo perusobjektiivi, joka näkyy postauksen ihan ensimmäisessä kuvassa :) Voit sitten kuvailla ja pohtia minkälaisen lisäobjektiivin tarvitset / haluat hankkia seuraavaksi. Kiva kun kommentoit!

   Poista
 2. Tää oli ehkä paras yhteistyöpostaus mikä sulla on ollut, tai sanotaanko hyödyllisin! Olin juuri kameraa ostamassa, ja nimenomaan vielä Olympuksen PEN-kameraa. Joten nyt sain edullisesti vielä laukun sekä hihnan kameralla. Eli iso kiitos tälläisistä postauksista!
  vielä kun oppisi kuvaamaan yhtä upeita kuvia kun sinä kuvaat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan! Olipa kiva että tämä oli hyödyllinen sinulle - todella mukava kuulla :) Nyt vaan kokeilemaan kaikkea kivaa kameran kanssa! Kokeilemalla oppii ja se on hauskaa :)

   Poista
 3. Hei! Kiitos kattavasta infosta! :) Onko tuo tarjous siis voimassa vielä huomenna, vai päättyykö tänään?
  Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Pitäisi kyllä olla vielä huomenna voimassa :) kiva että oli hyödyllinen! Hyvää viikonloppua :)

   Poista
  2. Varmistin: on voimassa vielä huomenna!! :)

   Poista
 4. Näyttää kyllä tosi hyvälle sekä kamera että kuvat! Nyt tuli älytön kamerakuume :D

  ginger--biscuit.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tykännyt kamerasta hirmuisesti :) Kiva kun kommentoit!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.