tiistai 4. lokakuuta 2016

Ole onnellinen - myös muiden puolesta

Jokainen meistä elää pääosin itseään varten tässä maailmassa, mutta mielestäni elämä antaa enemmän, kun elää myös toisia varten. Omasta puolesta on helppoa olla onnellinen, mutta paljon saa myös siitä, että osaa olla toisten puolesta onnellinen. "Se ei ole minulta pois" -ajattelumalli on todella tärkeä sisäistää ja sitä pitäisi levittää täällä meillä Suomessa yhä enemmän. Liian moni meistä eksyy itsekeskeisyyden tielle vaikeroimalla omia ongelmiaan toisten iloitessa onnestaan. En voi toistaa liiaksi sitä, kuinka negatiivisuus kylvee huonoa oloa ja negatiivisuuden kierre on kuin lumipalloefekti, jonka kyydistä on vaikea päästä pois.

Oletko joskus ajatellut jonkun negatiivisen henkilön olevan hyvin raskas? Se on totta! Negatiiviset henkilöt ovat hyvin raskaita, sillä negatiivisuus leviää kuin rutto - siksi itse vältän negatiivisten ihmisten seuraa täysin tietoisesti. En anna ruton tarttua minuun, vaan keskityn positiiviseen ja jatkan elämääni helpommin.

Onnellisuus luo onnea - olit sitten onnellinen itsesi tai toisen puolesta. Haluatko voida hyvin? Haluatko tuntea onnea? Iloitse muiden puolesta! Se antaa myös itselle paljon. Oma lehmä ojassa, kaikki voittaa.En yleensä pidä negatiivisella säestyksellä varustetuista lausahduksista, ja yritän sanoa kaiken aina positiivisuus edellä. Mutta tämä lausahdus on niin fakta, kuin fakta voin vain olla. Siksi tällä kertaa näin.

Kärsin koko viime yön kovasta päänsärystä ja heräsin aamulla puolikuolleena kellonsoittoon. Oksetti ja kylmä hiki valtasi koko kropan. Särkylääke ei auttanut ja olo oli monen tunnin ajan todella kehno. Näin koko aamuyön ja aamun sekavia unia, kuvittelin ottaneeni montaa erilaista lääkettä, luulin oksentavani sänkyyn ja olo oli kuumeinen. Siinä kirosin ja valitin itselleni oloani, harvoin päänsärky aiheuttaa tuollaisia oireita.

Kun aamulla avasin ensimmäisen kerran puhelimella Facebookin, huomasin, että ystäväni oli synnyttänyt ihanan, terveen poikavauvan yön aikana. Hymy valtasi kasvoni huomaamattani ja aloin kirjoittaa hänelle viestiä. Olo oli niin hyvä - unohdin hetkeksi omat kipuni, ja se auttoi omaa oloani paljon. Tämän ilonpyrähdyksen jälkeen kipu palasi, mutta se antoi minulle potkua että jaksoin lähteä yläkerrasta hakemaan tujumpaa särkylääkettä - sitä ennen olin pyörinyt sängyssä ja toivonut että normaali Burana auttaisi. Tässä oli yksi konkreettinen esimerkki siitä, miten toisten puolesta iloitseminen voi tuoda myös itselle hyvän olon. Aina se ei näy näin konkreettisesti, mutta jokaisella kerralla se silti opettaa aivoja ajattelemaan positiivisemmin - ja näin sinusta itsestä tulee avoimempi, hyväksyvämpi ja positiivisempi.

Toisten puolesta iloitseminen on antanut itselleni paljon, kun olen oppinut tämän taidon. Kun elää elämää niin, että haluaa kehittää itseään, ei muiden - vaan itsensä vuoksi, oivaltaa kuinka helppoa elämä voi olla. Niitä omia suruja ehtii potea milloin vain, ei sekoiteta niitä toisten onneen, vaan käytetään täysi aika toisten kanssa ja toisten puolesta iloitsemiseen. Toisten onni ei ole meiltä pois, voimme itse vaikuttaa omaan onneemme ja siihen, mitä tunnemme. Miksi haluaisimme tieten tahtoen märehtiä negatiivisuudessa, kun voimme ajatella positiivisesti ja nauttia elämästä näinäkin hetkinä?

Näihin ajatuksiin, hyvää yötä! :)

4 kommenttia :

 1. Hyvä aihe ja olen samaa mieltä, sillä Suomessa on muutenkin aivan liian paljon negatiivista ilmapiiriä: jos vaikka se julkkis Sara menestyy Amerikassa, heti on suuri joukko mollaajia jotka huutaa ettei hän ole mitään. Mitä sitten, en itse ymmärrä miten toisten menestys olisi muilta pois. Jokainen nuori voi tehdä youtubeen videoita ja saada seuraajia eikä sillä ole väliä kuinka paljon. Nyt on myös laulaja Saara X Factorissa ja päässyt aika pitkälle, no tietysti häntäkin haukutaan, mites nyt muutenkaan. Itse katsoin tänään hänen lauluvideoitaan ja en kyllä huomannut niissä mitään haukuttavaa, hyvinhän hän laulaa. Myös tuota Minttua haukutaan keskusteluissa päivästä toiseen, kun itse en sitäkään ymmärrä. Siis hänellähän oli jo ammatti ennen kuin hän Kimin tapasi ja nyt hän toimii äitinä, joka on myös aikaa vievää työtä. Liian harvoin noista keskusteluista tai uutisten keskusteluosiosta bongaa mitään iloisia viesteja, vaikka on niitäkin mutta harvoin. Tietysti kritisoida saa, mutta sen on asia erikseen ja senkin voi hoitaa tyylillä ilman haukkumisia tai kiroiluja. Niin tällä en tarkoittanut ettei saa kritisoida koskaan mitään, vaan sitä ettei ole hienoa katseltavaa sellainen haukutaan kaikki lyttyyn asenne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nämä julkkikset on myös oma aiheensa. En ole jaksanut vaivata ajatuksiani tämänkaltaisilla asioilla vuosiin, tämäkin kirjoitus oli ihan sellaiseen normaaliin elämään ja jokapäiväisiin asioihin kohdistuvaa ajatuksenjuoksua :) nettikiusaajat ovat todellakin oma rotunsa, heitä en ajattele ollenkaan. Haluan sen sijaan kirjoittaa tästä oikeasta elämästä, jota fyysisesti elämme työpaikoilla, kouluissa jne. Olen samaa mieltä kanssasi, todella surullista! :( Kiitos Susanna taas pitkästä kommentistasi! Hyvää yötä :)

   Poista
 2. Kateus varmasti on yksi syy miksei osata iloita toisten puolesta.

  Eihän päänsärkysi ole migreeniperäistä? Voin kuvitella tuskasi sillä itse sairastan migreeniä ja kohtaukset on välillä tuskallisia :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta! Sepä juuri, mutta kun ihmiset tajuaisivat, että kateudessa pyörimisen sijaan iloitseminen tuo itsellekin lisää voimaa ja parhaassa tapauksessa auttaa saavuttamaan niitä omiakin unelmia :) juuri tämä "itseltä pois" ajattelu on pahasta :/ Ei ole ollut kuin pari kertaa vastaava - itse epäilen lihasjumia. Eilen ainakin rutisi siihen malliin kun Tuukka hieroi niskoja.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.