lauantai 15. lokakuuta 2016

Niin särkyvää

Menin eilen aikaisin sänkyyn ja olin jo alkamassa nukkumaan katsellessani erästä aivan kamalaa, myötähäpeää herättävää uutta "viihdeohjelmaa", kun ystäväni vinkkasi Pekka Hyysalon dokumenttielokuvasta. Käänsin heti kanavan ja aloin katsoa Docventuresin esittämää New Runia.

Jäin heti ensiminuuteista siihen koukkuun ja ennen kuin huomasinkaan, elokuva oli jo loppuvaiheessa ja jälkipuinti alkoi, jossa itse Hyysalo oli myös mukana. Tuo dokumentti herätti niin paljon erilaisia ajatuksia, että elokuvan loppupuolella makasin vain sängyssä hiljaa paikallani, ja aivoissa löi tyhjää. En lähde tässä puimaan sitä, kuinka mahtavan sinnikäs ja sisukas Pekka on, vaan sit, miten koko elämä voi pysähtyä sekunneissa, eikä välttämättä palaa koskaan ennalleen.

Olen mielestäni saanut elää onnellisen elämän. Siitä lähtien, kun minä pystyin itse päättämään kaikesta omaan elämääni liittyvästä ja rakentaa sen täysin itsenäisesti ympärilleni, olen ollut todella onnellinen ja onnekas. Olen saanut tehdä työtä josta pidän, luonut itselleni harrastuksesta yrityksen, saanut matkustaa, elää ihanan miehen kanssa ja nauttinut koiriemme seurasta. Minulla on upeita ystäviä ja iso kaveriporukka.

Joskus mietin, milloin tämä kaikki ihanuus loppuu... Pelkään, että kun on saanut X-määrän onnea elämään, se otetaan pois ja vaikeudet alkaa.

Tämä ajatus on juolahdellut mieleeni jo muutaman vuoden ajan silloin tällöin, ja jälleen eilisen dokumentin jälkeen se valtasi taas mieleni - hyvin vahvasti. Se muistutti taas siitä, että elämästä pitää nauttia ja olla siitä kiitollinen.Mutta miten siitä voisi olla vielä kiitollisempi, nauttia vielä enemmän? Mikä on ns. riittävä kiitollisuus, voiko sitä kasvattaa?

Hetkeen pysähtyminen, rakkauden jakaminen ja hyvyys ovat asioita, joiden itse koen antavan kiitollisuudentunnetta. Tulen todella iloiseksi siitä, jos  huomaan oman käytökseni aiheuttavan positiivisen vaikutuksen kanssaihmiseen. Silloin tunnen onnistuneeni.

Onko tuolla ylhäällä joku, joka määrää milloin hyvä loppuu ja huono onni alkaa? Vai onko kaikki tuuripeliä, sattumaa?

Tämä on ehkä aihe, joka mietityttää hamaan tulevaisuudeen asti - mutta silti realistina ajattelen, että moni asia tässä elämässä on omien päätöksien ja sattumien summaa. Omaan elämään voi tiettyyn pisteeseen asti vaikuttaa paljon, ja sitten on sellainen asia, kuin tuuri. Tuuri kun potkaisee, voi elämästä tulla kertaheitolla parempi tai sitten toiseen suuntaan ajateltuna, se voi myös romuttaa koko elämän ja tulevaisuuden. Mutta kuten Hyysalonkin dokumentista selvisi, on sillä omalla tahdonvoimalla ja omalla tekemisellä paljon vaikutusta siihen, millainen tulevaisuus on. Ja tämä pätee kaikkeen, ei vain traagisiin loukkaantumisiin tai sattumiin.

Siispä, muistetaan olla onnellisia siitä mitä meillä on ja asennoidutaan siihen, että jos joskus jotain pahaa tapahtuu, me nousemme siitä. Jaetaan iloa ja hyvyyttä eteenpäin, niin se löytää myös meidät aikanaan.

Elämä voi olla särkyvää, mutta sisulla, tahdonvoimalla ja asenteella on mahdollisuus korjata se jälleen ehyeksi.

Lämpimiä ajatuksia lauantai-päivään!

4 kommenttia :

 1. Hyvä kirjoitus. Mulla on myös ollut aika ajoin sellaisia ajatuksia, että milloin tämä kaikki hyvä otetaan multa pois. Kun kaikilla elämä osa-alueilla menee hyvin, niin jotenkin tuntuu että eihän tätä voi kauaa jatkua. Mutta onneksi olen oppinut pääsemään irti siitä ajatuksesta ja nauttimaan hetkestä - etukäteen on turha murehtia asioita jotka voivat ehkä tapahtua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Venla <3 Juuri näin, keskitytään nykyhetkeen :) Kivaa päivää!

   Poista
 2. Olet aivan oikeassa! Itsekin yritän päivittäin pysähtyä ja muistaa olla kiitollinen kaikesta ihanasta, mitä elämässä on. Elämä on niin pienestä kiinni.

  Ihanaa, kun kirjoitat tällaisia pohtivia postauksia! Huomaa, ettei ole vain päälleliimattua sanahelinää jollaiseksi tällaiset postaukset helposti menevät. :)

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selja kauniista kommentistasi sekä palautteesta ja hyvää viikonloppua! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.