keskiviikko 21. syyskuuta 2016

RAK - Ras al Khaimah, kokemuksia?

DUBAI 3/2012

Olen tässä ehtinyt jo unelmoida hieman kevään reissusta, vaikka nyt ei kaipaa lomaa, niin tietää että keväällä matka kuulostaisi taas oikein hyvältä idealta - siispä kysynkin, onko kellään kokemusta Ras al Khaimahista lähivuosilta? Olen pohtinut, että lähtisikö uudelleen Dubaihin, vai kokeilisiko tuota naapuriemiraattia. Käytännössä RAK ei ole rajanaapuri, mutta lähellä kuitenkin.

Dubaista kiinnostaisi majoituskokemukset myös Bur Dubain alueelta? Ihan Deiraan en haluaisi majoittua, mutta Bur Dubai voisi olla hyvä ja erilainen vaihtoehto Jumeirahille. Kokemuksia siis saa laittaa tulemaan!

Viimeksi majoituimme Palm Jumeirah -saaren vieressä, lähellä Dubai Marinaa. Alue on upeaa, mutta tällä kertaa voisin periaatteessa haluta joko toiseen emiraattiin tai jos majoitumme Dubaihin, niin sitten ehkä sinne ns. vanhan Dubain puolelle, juurikin Bur Dubain alueelle. Siellä viehättäisi myös se, että joka paikkaan ei tarvitse mennä taksilla tai metrolla, vaan lähiympäristössä voisi kävellä myös jalan. Haluaisin myös kokea aavikot ja muuta erilaista, joita viime kerralla ei tullut nähtyä tai koettua.

Nyt vinkkejä & kokemuksia tulemaan eri alueista Dubaissa ja RAK:ssa! :)

22 kommenttia :

 1. Jos ette Dubaihin halua niin pääkaupunki Abu Dhabi on myös ihana vaihtoehto! Sieltä on helppo tehdä päivän retkiä lähi ympäristöön ja vaikka Dubaihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva kun kommentoit :) Olen saanut parilta tutulta vähän ns. huonoa palautetta Abu Dhabista, siksi se on vähän kuin vahingossa jäänyt pois ajatuksista - itsehän se pitäisi mennä kokemaan, että tietäisi tykkääkö vai ei :) Mitä aluetta suosittelisit Abu Dhabista tukikohdaksi majoitusta ajatellen? Onko Abu Dhabissa minkälainen ravintolatarjonta, entä voiko siellä kulkea paremmin jalan, kuin Dubaissa? Kiitos, jos viitsit kertoa ajatuksiasi! :)

   Poista
  2. Hihi, itse asiassa en ole ollut yötä siellä, asustelin Dubaissa kolmisen viikkoa ja kävin muutaman päivän reissun Abu Dhabissa ja tykkäsin siitä kovasti. Nyt jos menisin sinne niin formularata kiinnostaisi kovasti! :D
   En siis osaa sanoa hotelleista tai ruuasta sen kummemmin tasoa. Me kuljettiin silloin taksilla ja bussilla aika paljon. Toivottavasti joku muu osaa auttaa paremmin! :)

   Poista
  3. Ok kiitos kuitenkin! :) Mistä alueesta pidät Dubaissa eniten? Kiitos kun jaksoit tulla vastaamaan! :)

   Poista
  4. Me oltiin Sharjahissa, josta pääsi näppärästi joka paikkaan. Hotelli ihan meren rannalla ja siksi tykkäsin Dubaista tosi paljon: Aamulla aurinkoa ottaen (rantaloma) yhdistettynä kaupunkilomaan! :) Tosin omasta matkasta on kulunut sen verran aikaa, että siihen väliin on rakennettu varmasti paljon lisää. Mutta mulla on sukulaisia, jotka matkustaa joka vuosi Dubaihin ja juuri aina lähistölle edullisemman hinnan vuoksi. Taisivat joskus olla vähän ylempänäkin, en muista paikan nimeä. Hotelleilla kulkee usein myös busseja, mutta kyllä taksi on nopein mennä ihan ytimeen tai nykyään niillä junillakin taitaa päästä hyvin. Paras muisto mulla on se, kun käveltiin isosta kauppakeskuksesta melkein 10km matka iltahämärässä pitkin katuja ja ihasteltiin maisemia ja siellä asuvien elämää. Mulla on siis mielikuva siitä, että Dubaissa yleensä on hyvät kävelykadut, kunhan ei ole ihan ytimessä! :D Moni muu on vähän eri mieltä.. Tykkäsin myös silloin vanhasta kaupungista paljon! Kysyin äidiltä, mitä muistaa Dubaista ja sanoi Omanin reissun olleen mielenkiintoinen. Itse en uskaltanut silloin lähteä mukaan rajalle, oli kuulemma omalla tavalla jopa pelottava kokemus nähdä ne aseistetut miehet, mutta maisemat oli upeat.

   Taisivat muuten sukulaiset olla viime vuonna jo kuudetta kertaa Arabeissa ja työkaveri oli viime talvena Abu Dhabissa ja tykkäsi ihan älyttömän paljon. Nyt vielä serkun vaimo lähtee töihin Saudeihin ja haluttaisi kyllä kovasti mennä moikkaamaan tammi-helmikuun aikana hänen lomaillessa Dubaissa! Saa nähdä! :)

   Poista
  5. Kuulostaapa kivalta, kiitos kun jaoit kokemuksia :) Saa nähdä innostutaanko lähtemään keväällä sinne suunnalle..

   Poista
 2. Oltiin keväällä 5 yötä Abu Dhabissa ja 5 yötä Dubaissa. Abu Dhabissa on rauhallisempaa ja väljempää, mutta myös paremmat rannat ja hotellit edullisempia kuin Dubaissa. Meillä oli koko loman ajan auto vuokrattuna, joten sen kanssa liikuttiin aamusta iltaan mihin ikinä mentiinkin ja tosiaan se on hyvä keino nähdä paljon ja liikkua etäisyydet kätevästi. Dubaissa majoituttiin Dubai Marinassa ja Abu Dhabissa ihan keskustassa. Olen ollut Bur Dubaissa reilu 4 vuotta sitten ja mun mielestä se oli jotenkin kämästä aluetta. Tosin se taitaa olla Deiran jälkeen halvinta aluetta hotellimajoituksen kannalta. No nämä vaan mun kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se Bur Dubai varmasti vaikuttaa "kämäseltä" jos on majoittunut juuri rakennetulla alueella verraten Bur Dubain autenttisuuteen :) Itseä se tietyllä tavalla kiehtoo, näkisi sitä ns. alkuperäistä Dubaita enemmän kun majoittuisi siellä päässä tällä kertaa. Mutta saa nähdä, mihin päädytään.. Hienoja paikkoja kaikki varmasti omalla tavallaan! :) Kiva kun kommentoit!

   Poista
 3. Terkkuja täältä Dubaista :)

  Bur Dubai on tosiaan perinteisempää aluetta, mutta siellä on yhtä lailla hyvät shoppailumahdollisuudet (Mallien lisäksi souqit), eli todella "aidompaa" meininkiä kuin tämä uusi puoli. Viimeksi siellä käydessä muutama viikko sitten museoaluetta remontoitiin, eli jos se kiinnostaa niin kannatttaa googlailla, vaikuttaako aukioloaikoihin jne.

  Dubai kokonaisuudessaan on muuttunut varmasti aika paljon neljässä vuodessa, jos ette ole sen jälkeen täällä käyneet, mutta lähinnä linjalla isompaa, hienompaa ja kliinisempää. Tämä on toisten makuun ihana paikka, toiset eivät tykkää yhtään. Makuasioita!

  Mulla ei ole kokemusta hotellissa asumisesta Bur Dubaissa tai Deirassa, mutta rannalle meno siellä on vähän hankalampaa, joten varmaankin valitsisin hotellin josta löytyy allas, jos alue muuten vaikuttaa kivalta.

  Dubai Creekistä pääsee vesitaksilla Marinan ympäristöön, tulee kalliimmaksi kuin tavallinen taksi mutta maisemat ovat hienot!

  RAK on meillä vielä käymättä, mutta kuulemani mukaan sieltä löytyy ihania resortteja, joissa aika ei varmasti tule pitkäksi.

  Abu Dhabista pidän itse paljon. Sinne on helppo mennä esim. vuokra-autolla Dubaista, taksikaan ei maksa järjettömän paljoa. Jos ei halua yöpyä kaupungissa, voi tulla takaisin Dubaihin yöksi tai yöpyä jossain ihanista resorteista saarilla AD:n ympäristössä.

  Mun blogista löytyy lisää Dubai / AD-juttuja, jos kiinnostaa :) Ihanaa reissusuunnittelua!
  www.itsselja.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Selja! Kiitos vinkeistä ja blogilinkistä - menen lueskelemaan :) Paljonko muuten nykyään maksaa taksi esim. Bur Dubaista Marinaan tms? Kiitos jos jaksat vastailla! 4 v. sitten oli jo isoa ja upeaa, silloin mietin miten tätä saisi enää rakennettua hienommaksi, jännä nähdä miten on muuttunut! :)

   Poista
  2. Uskoisin että taksimatka maksaa noin 80-100 AED, matkaa tuolla välillä kuitenkin noin 25 km. Kannattaa googlata Dubai taxi fare calculator, se antaa aika hyvän arvion! Myös metro ja bussit toimii kätevästi vähän alueesta riippuen, Marinan alueella on oma ratikkansa myös. :)

   Poista
  3. Kiitos, ihana kun jaksoit vastata! :)

   Poista
 4. Moikka.

  Olin loppuvuodesta 2011 yhdistelmälomalla Dubaissa ja RAK:ssa. Mielestäni hyvä kombo, koska sain shopata sydämeni kyllyydestä Dubaissa ja sitten viettää rantalomaa RAK:ssa. Viikkoa, kahdesta puhumattakaan, en olisi RAK:ssa viihtynyt. Siellä ei ollut mitään muuta kuin golfkenttä ja yksi pieni ostoskeskus. Toki on voinut kehittyä viidessä vuodessa.
  Ja sama suomeksi. Yhdistelmälomalle voisin lähteä (Abu Dhabi kiinnostaa), mutta pelkästään RAK:iin en lähtisi.

  Katharina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos kommentista :) Ainakin googlettamalla sieltä löytyy nykyään enemmän tekemistä ja näkemistä :) Mukavaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 5. Itse oon ollut Dubaissa 3 kertaa jaa RAK:ssa kerran. Sen verran tuosta jälkimmäisestä että kannattaa ottaa hotelli rannalta koska muuten siellä ei ole mitään tekemistä. Eli jos haluaa vaan rentoutua ja käydä retkillä niin silloin se on hyvä mutta itse koin aika tylsäksi kun ei siellä oikeastaan ole mitään :D
  Ja Bur Dubai on tosiaan sitä vanhempaa Dubaita mutta sielläkään ei kyllä mitään erikoista ole. Paikka on täynnä hotelleja ja muutama ostoskeskus. Joita ei kyllä voi verrata Dubai Mall:iin. Itse tosiaan monta kertaa käyneenä voin suositella että kannattaa mennä uudestaan sinne Jumeirahiin/Marinaan ja tehdä vaan reissusta erilainen kun viimeksi. Siellä päin on paljon enemmän nähtävää ja voitte käydä paikoissa joissa ette viimeksi nähneet ja ottaa retkiä joita ette oo kokeillu �� varsinki se Safari on tosi kiva ja pääsee kokemaan paikallista kulttuuria ja ruokaa. Ja vesipuisto on kyllä must juttu! Tulee varmasti ihana reissu vaikka meneekin samaan paikkaan :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Luisa! Kiitos kokemuksista! Milloin olet käynyt RAKissa? :) Käytiin palmusaaren vesipuistossa viimeksi, se oli kyllä hyvä! Safarille haluaisin minäkin, ehkä täytyy nyt sitten mennä! Näkyikö aavikolla eläimiä? (skorpparit, käärmeet?) Kiitos kun jaksoit kommentoida ja kivaa sunnuntaita!

   Poista
 6. Neljä vuotta UAEssa ja nimenomaan Abu Dhabissa asuneena suosittelen Abua yli RAK:n! RAKssa ei ole oikeastaan muuta kuin hotellit, kun taas Abu Dhabi on kaupunki, jossa on paljonkin nähtävää mm moskeija, YASn aktiviteetit jne ja siellä on myös hyvät shoppailumahdollisuudet ja ihania ravintoloita. Abu Dhabi on hieman edullisempi kuin Dubai. Kerron mielelläni vinkkejä, jos haluat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos vinkistä :) Olisin todella kiinnostunut millä alueella Abussa kannattaa majoittua? Mitä ovat YAS:n aktiviteetit? Kiitos Laura! :)

   Poista
  2. Moikka,

   Laittaisitko mulle meiliä, niin kerron mielelläni lisää! Etunimi.sulunimi(a)Gmail.com

   Poista
  3. Kiitos, laitan kun ehdin! :)

   Poista
 7. Kaksi kertaa olen Dubaissa ollut 10 päivän reissulla ja molemmilla kerroilla majoittunut Bur Dubaissa, eri hotelleissa tosin. Mielestäni siellä pääsee ihan kivasti liikkumaan jalan, kannattaa kuitenkin tarkistaa mikä matka hotellilta on metrolle.:) Alue ei ole mitenkään super "hienoa", mutta siellä oli rauhallista, siistiä ja tunsi olonsa turvalliseksi. Bur Juman on symppis ostoskeskus jonne ainakin meidän hotellilta pääsi molemmilta reissuilta kävellen. Myös Al Karaman alue oli vieressä ja sinnekkin pääsi jalkaisin, siellä kaiken maailman rihkamakojuja kierreltiin, kokemuksena hyvin erilainen kuin ostoskeskuksissa kiertely ja siellä joka nurkassa joku olisi valmis viemään jonnekkin takahuoneeseen ostamaan "merkkilaukkuja ja -kelloja", mutta eivät ole painostavia vain ystävällisiä ja innokkaita, ymmärtävät kyllä heti kielteisen vastauksen. Voin lämpimästi suositella aluetta jos haluaa vähän halvemmalla päästä majoittumaan. Metrolla pääsee kätevästi liikkumaan ja taksimatkat rannalle eivät myöskään paljon kukkaroa rokota.
  Varattiin kaveriporukalla tänää lennot Dubaihin uudeksivuodeksi, ja luulen että majoitusta tullaan tälläkin kerralla etsimään samoilta hoodeilta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemusten jakamisesta! :) Kiva kuulla tällaista tietoa - juuri sellaista jota oletinkin alueen olevan :) Ihanaa reissun odottelua!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.