sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Häähommia


Kesä on häiden sesonkiaikaa, ja on ihanaa lukea muiden häähumputuksista pitkin kesää mm. Facebookista, blogeista jne. Omista häistä on reilu pari vuotta, ja se on kyllä sellainen päivä, jota muistelee rakkaudella ja tietynlaisella haikeudella koko lopun elämäänsä. Ei turhaan sanota, että se on elämän paras päivä. Sinä päivänä saa rakkaimpansa "omakseen" ja kaikki tärkeimmät ihmiset ovat läsnä.

Häiden suunnittelu on samaan aikaan stressaavaa ja maailman parasta puuhaa. Joskus sitä kauhuissaan miettii, onko oikeasti valmis laittamaan niin paljon rahaa kiinni yhteen päivään, mutta voi, kyllä se vaan on sen arvoista.Meidän hääkuvat otti Täydenkuun Kuva

Olen ollut omien häideni lisäksi vain yksissä häissä. Ja kun viime viikolla kolahti kutsu postilaatikkoon, olin innosta piukeana. Tuukan lapsuudenystävä menee naimisiin ja päästään mukaan viettämään tuota ihanaa päivää elokuussa. Eräänlaisen jännitysmomentin ja odotusta lisäävän tekijän tuo se, että häät ovat kahden kulttuurin yhtälö ja se tulee näkymään varmasti ruoasta lähtien kaikessa. Odotan todella innoissani tuota päivää, ja aivan ihanaa päästä juhlimaan ja todistamaan toisten rakkautta.

Toivon, että saan vielä jonain päivänä olla osana jonkun rakkaan ystäväni häitä, auttaa valmisteluissa ja suunnittelussa. Omien häiden suunnittelu meni mielestäni hyvin kivuttomasti, sillä aloimme suunnitella ja valmistella niitä vuoden etukäteen. Hyvä aikataulutus ja asioista selvän ottaminen ovat mielestäni avainasioita häiden suunnittelussa.

Ja minulla on yksi vinkki: älä pyri liian täydelliseen suorituksen. Siinä kärsit sitä itse eniten, eikä kukaan muu huomaa mitään, vaikka jokin asia ei menisi kuten suunniteltu. Ja toinen asia, minkä huomasin omalla kohdallani: jos nyt menisin naimisiin, tekisin monen asian eri tavoin, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, koska juuri tuona ajankohtana tein valinnat kuten parhaaksi näin. Hääpäivä on ja tulee olemaan varmasti maailman paras päivä, eli rennosti vaan eteenpäin.

Paljon onnea ja rakkaudentäyteisiä vuosia kaikille tämän kesän ja vuoden 2016 hääpareille <3

12 kommenttia :

 1. Iik iski taas jännitys kohti omia häitä! Vuoden päästä olen vaimo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Oikein paljon onnea suunnitteluun ja hömppäilyyn :)

   Poista
 2. mulla on tässä pikkuhiljaa hiipiny sellanen joku "häähulluus", tai no hulluus on ehkä väärä sana mut eniweis telkkarista tulee katsottua muutamia hääohjelmia ja ystäväni menee syyskuussa naimisiin ja niihin ollaan menossa miehen kanssa :) hassua sinänsä, että itse en haaveile omista häistä vielä, vaikka voisi luulla tän "häähulluuden" takia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tulee hiipien... ;) kivaa viikonvaihdetta Niina! :)

   Poista
 3. Olen 34-vuotias ja en ole koskaan haaveillut naimisiinmenosta. Edes lapsena en muista leikkineeni hääleikkejä vaikka muuten esim. nukeilla ja barbeilla leikinkin. Nyt aikuisiällä olen miettinyt asiaa ja tullut siihen päätökseen, etten halua naimisiin. Syitä on mm. se, etten halua laittaa yhteen päivään niin paljon rahaa ja vaivaa/suunnittelua/stressiä sekä tämän päivän trendi mennä naimisiin enemmän kuin yhden kerran elämän aikana syö mielestäni avioliiton alkuperäistä tarkoitusta. Myös nämä tosi-tv hääohjelmat ovat saaneet koko avioliiton näyttämään "arvottomalta", kun mennään alle vuoden tuntemisen jälkeen naimisiin tai ollaan erottu jo kolmen kertaa, mutta mennään kuitenkin naimisiin. Mieheni on tietysti samoilla linjoilla asioista, muuten emme varmastikaan olisi yhdessä. Uskon, että pysymme yhdessä ilman sormuksiakin, jos niin on tarkoitettu. Ensi vuonna juhlimme vanhempieni 40-vuotishääpäivää ja isovanhempieni 70-vuotishääpäivää, joten omat ratkaisuni eivät johdu esimerkiksi huonoista kokemuksista avioliitosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Sinulla on täysi oikeus olla tätä mieltä, ja mielestäni on hyvä, ettei mennä naimisiin vain "koska se on oletettavaa" tai muista vastaavista, toisista ihmisistä riippuvista syistä. Naimisiinmeno tulisi olla täysin kahden ihmisen välinen asia. Suvussai on pari, joka on aloittanut seurustelun 15 -vuotiaina, ovat nyt yli viisissä kymmenissä, eivät edelleenkään ole naimisissa ja lapsia on kaksi. Jokainen meistä tallaa omalla tavallaan, pääasia on, että on rehellinen itselleen ja onnellinen. Itsellä taas vanhemmat ovat eronneet, samoin Tuukalla. Silti uskon avioliittoon ja pidän sitä rakkaudenosoituksena toista kohtaan. Enkä ole näiden erokokemusten myötä onneksi menettänyt uskoani avioliittoon. Elämässä ei koskaan tiedä mitä tapahtuu, ja tulevasta on turha huolia, elämää pitää elää hetkessä ja tehdä päätöksen sen mukaan, mikä tuntuu parhaalta. Kiitos kivasta kommentistasi ja mukavaa viikonvaihdetta! :)

   Poista
 4. Jos ei ole liian henkilökohtainen kysymys niin olisitko halunnut avata enemmän tuota "jos nyt menisin naimisiin, tekisin monen asian eri tavoin", että mitä asioita tekisit toisin tai suurpiirteisesti että mihin asioihin ne liittyivät? Mietin siis siltä kantilta, että voisiko itse "ottaa opikseen", jos joskus häiden suunnittelu on ajankohtaista. :D Olen aina myös kiinnostunut kuulemaan, jos ihmiset rakentaa talon, että mitä valintoja tekisivät toisin esim. vuoden asumisen jälkeen. :D Tuntuu, että itse ei osaisi välttämättä ottaa kaikkea huomioon tarpeeksi hyvin tälläisissä asioissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Vastaan mielelläni :) eli esimerkiksi meikkaisin itse, koska silloin on enemmän omanlainen olo. Samoin kampaus ja pukukin olisi erilaiset (vaikka olivatkin kauniit) jos nyt menisin naimisiin. Mieli muuttuu vuosien mittaan ja muutaman vuoden päästä voisin olla taas toista mieltä. Kiva kun kävit kommentoimassa! :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Meikkaaminen tuntuu aina jakavan mielipiteet, että antaako toisen vai meikkaisiko itse. :) Itseä useasti miellyttää moni eri tyyli esim. sisustuksessa niin osaisikohan sitä tehdä oikeita valintoja häidenkään suhteen kun luultavasti se on vain kerran elämässä tapahtuva asia ja mieli tunnetusti muuttuu monesti. :) Mutta kuten kirjoitit, että ne valinnat ovat tuntuneet oikeilta siinä hetkessä ja tilanteessa!

   Poista
 5. Omia odotellessa.. Ihania nuo sinun sormukset! Muistatko minkä merkkisiä/mallisia? Niille sanoisin mieluusti TAHDON ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Vihki on Sandbergin Tähtisumu, kihlan mallia en valitettavasti muista :) kiitos kommentistasi!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.