maanantai 20. kesäkuuta 2016

Kaapo 5 vuotta

Kaapo täytti viime viikolla viisi vuotta. Aika on kulunut nopeasti, vastahan me saimme tietää, että meidän perhettä tulee lisäämään pieni poika, jonka piti ensin olla tyttö. Poika oli meille täydellinen vaihtoehto ja viime vuonna saimme vielä sen tytönkin, tai eukon, kuten tapaan sanoa. Synttärin kunniaksi nappasin koirista potretit, ja pakko sanoa, että on meitä kauniilla koirilla siunattu.Naurattaa, kun näihin kuviin tallentui molempien persoonat tosi hyvin. Kaapo on tuollainen kiltti kultapoika ja Pilvin kasvoista näkee tietynlaisen kyseenalaistamisen ja pennun naiviuden. Samalla kuitenkin jollain tapaa rauhallisen viisauden, mitä tosin harvemmin on nähtävillä, kun neidin kanssa puuhaa. Fiksuhan se on, mutta ei niinkään rauhallinen. Nämä kaksi on kyllä ehdottomasti Tuukan lisäksi parasta elämässäni.

Minkälaisia lemmikkejä sieltä ruudun toiselta puolen löytyy? :) Olisi mukava kuulla!

10 kommenttia :

 1. Heippa Kaapo ja Pilvi! Minä olen whippet-herra Hemmo 4v. Vinttikoirien tavoin olen todella viileä mutta haluaa kuitenkin olla huomion keskipisteenä - lähes koko ajan! Olen aika kiltti ja sellanen mammanpoika ja tykkään kaikista ihmisistä ja eläimistä jos ne tykkäävät juosta mun perässä. Olen super fiksu ja ymmärrän paljon enemmän mitä annan emännän ja isännän ymmärtää. Mieluiten vietän aikaani joko sohvalla nukkuen tai pihalla vapaana juosten. Rakastan hyvää ruokaa mutta tennispallot menevät aivan kaiken edelle. Jopa ruuan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Hemmo! Täällä Kaapo kirjoittelee. Tulipa kova ikävä entistä parasta ystävääni, joka oli myös Wipukka. Hänet myytiin kauas toiseen kotiin, joten en enää näe häntä :( Terkkuja myös Pilviltä! :) <3

   Poista
 2. Avopuolisoni perhe on ottanut staffin, penti on n.13 vkon ikäinen siis. Välillä on ihan nätisti, mutta todella paljon hyökkäilee päälle ja puree. Itse ainakin koen hieman hankalaksi, että mitä tilanteessa pitäisi tehdä. Rauhottuu, jos alistaa maahan, mutta koen jotenkin vaikeaksi ottaa koirasta kiinni.. niin nopeasti tarraa kädestäkin kiinni, jos käsiä alkaa laskemaan. Harjoittelua ja varmuutta varmasti minulta vaatii, mutta otan mielelläni vinkkejä vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kannattaa lukaista tekemäni postaukset koiran koulutuksesta täältä:
   http://cavablogi2.blogspot.fi/2015/10/koiran-koulutuksesta-osa-1.html
   http://cavablogi2.blogspot.fi/2015/10/koiran-koulutuksesta-osa-2.html

   Kaikille pennuille ei toimi samat tavat, eli kannattaa kokeilla mikä saa pennun lopettamaan ei-halutun toiminnan. Yleensä koiraan koskeminen voi tuntua pennusta vain hyvältä, sillä hän saa huomiota. Itse kokeilisin torjuntaa tässä tilanteessa, eli tiukka EI ja käännä selkä pennulle ja lopeta katsekontakti. Seiso paikallasi ja toista aina, kun pentu hyökkää vasten. Kaiken a ja o ovat toistot. Suosittelen lukemaan pentukirjallisuutta aina ennnen uuden koiran hankintaa ja kun pentu on saapunut. Tsemppiä, varmana saatte koiran oppimaan ja täytyy muistaa, että pentu on vauva, eli pitkää pinnaa tarvitaan! :)

   Poista
  2. Ollaan lueskeltu ohjeita, mutta en ole löytänyt oikein mitään näihin hyökkäilyihin liittyen. Kokeilin kerran seisoa vain paikallaan ja huusin EI:tä (koira kiersi edestäni taakse, jolloin ei ollut katsekontaktia) tuloksena 4 puremaa jalkoihin ja homma loppui vasta kun puolisoni tuli pysäyttämään koiran.. hyökkäilyjä tapahtuu useasti päivän aikana ja niistä jää jo verinaarmuja, joten tuntuu että tilanteessa pitäisi itsekin toimia. Koira varmaan myös testaa, että kuka on pomo

   Poista
  3. Kannattaa kokeilla itse kääntää koiralle selkä ja sanoa vain kerran napakasti EI. Tämän jälkeen mielestäni koiran selätys jos ei toimi. Ja jos tuntuu että pureminen ei lopu, kokeilisin itse lisätä koiralle aktiviteetteja - koiralla voi olla liikaa energiaa jota ei osaa purkaa oikein. Yksi kerta ei auta melkein koskaan, toistot ovat tärkeitä pennun koulutuksessa ja se, että kaikki pentua kouluttavat toimivat johdonmukaisesti samalla tavalla. Staffeilla kun tuota puruvoimaa on, olisi hyvä saada karsittua ei toivottu pureminen ajoissa. Tsemppiä!

   Poista
 3. Kaapo on kyllä ihan super suloinen tuossa kuvassa :)

  VastaaPoista
 4. Kaapo on kyllä ehkä yksi suloisimmista koirista maailmassa! <3 Onnea hälle, vaikkakin vähän myöhässä :) Ja käsittämätöntä, miten aika vierii. Muistan itsekin kun hän vasta tuli teille..!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.