sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Synttärihumua

Aurinkoista huomenta!

Eilinen päivä meni oikeastaan aamusta iltaan järjestellen Tuukan syntymäpäiväkekkereitä. T halusi viettää pienellä, hyvällä porukalla merkkipäiväänsä, joten olimme kutsuneet muutamia parhaita ystäviämme meille grilli-iltaan.

Sää suosi meitä ja heti aamulla alkanut auringonpaiste mahdollisti meille onnistuneen illan terassillamme. Meitä oli yhteensä kahdeksan hengen porukka, johon meidän grilli ja terassikalustus sopi oikein kivasti - kaikki mahtui syömään ja osalle oli auringonpalvontapeditkin valmiina. Tuukka toimi grillimaisterina, yhdessä vaiheessa piti ihan patistaa itse sankariakin syömään.Vedettiin oikein kunnon sikamätöt, oli kaikkea uusista perunoista grilli-ribseihin ja makkaroista sinappisilliin. Aika hyvin upposi kaikki ja rohkeimmat santsasi vielä myöhemmin illalla uuden kierroksen, kun oltiin jo vetäydytty sisälle istuskelemaan. Olin väsännyt nopean marjapiirakan, joka katosi kuin tuhka tuuleen - kesä on siitä ihanaa aikaa, että jälkkäriksi toimii hyvin yksinkertaisimmatkin reseptit. Kunhan on paljon marjoja, kaikki hyvin.Aloin itse olla kymmenen maissa jo ihan sippi, kun oltiin aloiteltu grillipuuhat jo neljän jälkeen. Osa halusi lähteä vielä parille baariin, joten päätin siirtyä siinä vaiheessa limulinjalle ja lähteä mukaan. Ainoa keino estää mua nukahtamasta oli napata heti yksi cappucino baarista. Baarimikkojen ilmeet on aina niin näkemisen arvoiset, kun tilaan kahvia, kaakaota tai muuta alkoholitonta.

Puhuttiin juuri itseasiassa eilen selvinpäin olosta baareissa - itselle se ei ole mikään ongelma, ja joskus siirrynkin vesi- tai limulinjalle kun päästään baariin. Mulla on myös ystäviä, jotka ovat käyneet paljon baareissa ilman alkoholia ja se on mielestäni tosi kiva juttu. Ymmärrän toki myös sen, että osa ei jaksa katsella kännimenoja selvänä, mutta sitten taas on kivaa jos osa jaksaa - ei tarvitse loppua kenenkään ilta siihen, että osa haluaa lähteä baariin. Ulkomailla saatan useinkin siirtyä puolen yön maissa energiajuomaan tai zeroon, silti jaksaa riekkua valomerkkiin saakka. Eipähän tarvitse kärsiä kamalia olotiloja aamulla.Kaiken kaikkiaan eilen oli oikein onnistunut päivä ja ilta - kiitos kuuluu kaikille iltamiin saapuneille ystäville ja tietenkin itse sankarille. Pienemmällä sekaporukalla on tosi kiva istua iltaa ja hyvää vaihtelua isoille juhlille ja tyttöjen illoille.

Täällä ollaan suuntaamassa iloisin mielin kohti uutta viikkoa, se onkin työpäiviltään lyhyt, sillä kesken viikon sujahdan etelän lämpöön lomailemaan. Vaikka täällä kotimaassakin on aivan loistokelit, on silti aivan ihanan rentouttavaa ajatella, että kohta saa viettää viikon altaan reunalla ja rannalla. Kyllä se reissu tuo aina loman tunnun ihan eri tavoin.

Miten teidän viikonloppu on mennyt? Pääsittekö nauttimaan ihanasta säästä?

4 kommenttia :

 1. Vau miten upea meikki sulla! Olet niin taitava meikkaan :) Ihanat herkutkin ollut teillä. Tuo marjapiirakka näyttää syötävän hyvältä! :P Se on totta, että kesällä toimii kaikki kakut ja piirakat yms jos on tuoreita marjoja ja hedelmiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Laitoin siihen sitruuna-limerahkan ja marjoja - raikas ja hyvä :) Kiva kun jätit kommenttia! Hyvää yötä :)

   Poista
  2. On tullut itsellä myös tehtyä kesäisin tuohon valmiiseen pohjaan piirakka tai no kakku oikeastaan. :D Laittanut siihen yleensä kermavaahtoa, banaanilohkoja, kinuskikastiketta, marjoja ja marengin murusia sekä kostuttanut tietty :P Ja on hyvää! Hyviä unia sinullekkin :)

   Poista
  3. Oiii kuulostaapa namilta! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.