lauantai 28. toukokuuta 2016

10 random faktaa minusta / oudohkoja tapoja

Tällaiset postaukset ovat mielestäni oikein hauskoja lukea toisten blogeista ja päätin kasata myös tänne oman blogin puolelle vastaavan. Jokaisella meistä on omia hassuja tapoja ja mielestäni on aina hauskaa lukea ja tajuta joidenkin juttujen kohdalla, että itse tekee ihan samaa. Pidemmittä puheitta, let's go!

1. Laulan paljon ja joka paikassa. Laulan autossa, laulan sängyssä ennen nukkumaanmenoa, laulan töissä, laulan aurinkoa ottaessa, mutta ei, en laula suihkussa. Toisin kuin Tuukka, jonka lauku raikaa tälläkin hetkellä suihkusta. Tykkään laulaa varsinkin erilaisilla hassuilla ja ei niin hassuilla äänillä ja imitoida mm. Leijonakuninkaan "kookospähkinöitä mulla tässä on duudidiidi laita riviin kaikki pähkinät.." -biisiä ja pakko ehkä myöntää, että Leijonakuningas on muutenkin aika kova suosikki.

2. Tähän samaan aiheeseen liittyy toinen aika hiljattain "kukkaansa puhjennut" tapa, nimittäin kun laulan jotain biisiä, saatan alkaa keksimään sille uusia sanoja - joskus hieman kyseenalaisiakin sanoja.

3. Tykkään istua lattialla. Jos katsotaan esim olohuoneessa elokuvaa, istun usein lattialla ja nojaan sohvaan. En oikein ymmärrä tätä itsekään, mutta lattialla on hyvä olla. Tiedänpähän paikkani ;) Ja jos olen sohvalla, minun on pakko saada istua kulmassa, että saan jalat suoraksi. Oikeastaan haluan aina jalat suoraksi - tässä nytkin kun istun ruokapöydän äärellä, minulla on jalat vastakkaisen tuolin istuimella. Töissä olen kyhännyt työpöytäni alle laatikon, jotta saan jalat sen päälle aina tarvittaessa.

4. Olen tehokas siivoamaan, mutta myös hyvin tehokas sotkemaan. Varsinkin pöytäpinnat täyttyvät alta aikayksikön kaikenmaailman roinasta. Lisäksi pyykkien valtakausi kylppärissämme ei taida olla koskaan ohi...

5. Ei olla vieläkään keksitty Pilville omaa ääntä. Kaapolla on ollut pennusta asti oma ääni, jolla hän puhuu meille.... Eli jep, me myös imitoidaan meidän koiria. Fucked up? Not at all.

6. Päässäni napsahtaa helposti, jos joku käyttäytyy tyhmästi - inhoan silkkaa typeryyttä ja järjen käytön välttelyä. Karvat nousee pystyyn, jos joku esittää tyhmempää kuin on tai jos joku tekee itseään kohtaan huonoja valintoja. En voi ymmärtää, jos joku tekee tahallaan pahasti itselleen tai ympärillä olevilleen. Epäoikeudenmukaisuus myös laittaa hermot napsahtelemaan.

Seuraa Instagramissa: @cavagram2


7. Olen tosi tarkka tietyistä hygienia-asioista. Putsaan korvat aamuin illoin, vaikkei niistä juuri tämän takia ikinä mitään löydykään, inhoan rähmää ja  kaikkea muuta turhaa likaa kasvoissa. Pyyhin myös koirien rähmät pois aina kun näen, että sellaista on ja muutenkin ajatus likaisista kasvoista kenellä tahansa puistattaa. En myöskään pysty olemaan jos minulla on likaiset vaatteet - pakko vaihtaa heti mahdollisuuden tullen. Eli tahrat yms. on poissuljettuja. Tämän neuroosini takia mietin välillä, kuinka nopeasti tottuisin likaan jos minulla olisi lapsi, jonka suun ympärys ja koko kasvot olisi vähän väliä puurossa ja ties missä, kädet likaisena hiekasta ja vaatteet tahraisia tai rikki. Se olisi hyvää siedätyshoitoa minulle. Ja niin ne kädet - niitäkin pesen monta kertaa päivässä, jo meikkaamisen yhteydessä pesen noin kolme kertaa kädet. Pakko mikä pakko, muuten en kestä.

8. Olen tietyllä tapaa kontrollifriikki, haluan että asiat hoidetaan kuten pitää ja ajallaan - mielellään etuajassa. Päässäni myös lahoaa helposti, jos joku haluaa rajoittaa tätä piirrettä minussa ja hyvin helposti teen sitten eri tavoin kuin toiset, vaikka oltaisiin ryhmässä. Haluan pitää tietyn kontrollin omassa tekemisessäni, jotta voin olla rennosti ja nauttia. Ei kuulosta rennolta, mutta itseäni stressaa huomattavasti enemmän se, jos asiat ei ole reilassa, kuin se, että tiedän tarkalleen että kaikki menee oikein.

Yhtenä arkielämän esimerkkinä, pyykinpesukone tulee tyhjentää tietyllä tavalla: lajittelen heti koneesta pois ottaessani sukat, alushousut, bokserit, isot vaatteet ja pyyhkeet sekä lakanat omiin pinoihin, jotta voin ne järjestelmällisesti sitten laittaa kuivumaan. Tuukka laittaa samalle kuivausnarulle / tikulle kuivumaan mun ja hänen alusvaatteita, joka on mielestäni urpoa. Siksi, että kun vaatteet ovat kuivat ja siirretään kaappiin, olisi fiksumpaa että molempien olisi omissa paikoissaan, jotta ne voi nopeasti siirtää omiin kaappeihin ja laatikoihin. En kuitenkaan paasaa tästä Tuukalle, sillä asia ei ole niin vakava.

9. Opin konkretian kautta ja haluan ymmärtää kokonaiskuvan. Opettelen tällä hetkellä töissä uutta ohjelmaa ja uutta työtapaa. Haluan oppia kaiken kokonaisvaltaisesti, ennen kuin voin työskennellä "rauhallisin mielin". En esimerkiksi voi vain tehdä jotain, jos en tiedä mihin se konkreettisesti vaikuttaa ja missä tämä tehty asia näkyy. Kysyn mieluummin sata kysymystä, kun teen kertaakaan väärin.

10. Excelin ihanuus. Tämä on todella omituinen asia, mutta olen alkanut salaa tykkäämään excelistä. Se oli minun heikkouteni koulussa, mutta nykyään jopa nautin sen kanssa työskentelystä, sillä se on tietyllä tapaa niin järjestelmällinen työkalu. Lisäksi excelissä olen visuaalisesti todella tarkka ja saatan käyttää taulukkoni visuaalisen ilmeen parantamiseen paljonkin aikaa, jotta se helpottaa työskentelyäni jatkossa.

Rentouttavaa viikonlopun jatkoa! :)

14 kommenttia :

 1. Meilläkin on koiralle oma ääni! Helpotus, että ei olla ainoita. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eiköhän meitä hupsuja ole tosiaan enemmänkin.. toivottavasti! ;) Kivaa viikonloppua!

   Poista
 2. Tuli mieleen tosta puhtaan pyykin laittamisesta kuivumaan et mun on pakko saada laittaa sukkaparit vierekkäin narulle kun ne on sit helppo kuivana vaan napata ja laittaa pareihin.. Mies taas laittaa miten sattuu :D mut en mäkään paasaa asiasta, yleensä mä muutenkin hoidan mielelläni pyykit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuo parineuroosi menee kausittain, selvästi siis parantamisen varaa :D Miehet... Ja jep, sama täällä! Kiva kun kävit kommentoimassa :) Mukavaa päivää!

   Poista
 3. Siis 5 ja 6 kohdat :D koirien on pakko vastata mulle jos kysyn niiltä jotakin :D ja ääni on tietenkin oltava erilainen kun oma ääni :DD

  VastaaPoista
 4. Mulla on kans tosi tarkkaa tuo siisteys ja se että vaatteet/kasvot/koti on puhtaat. Meillä on reilu 6kk ikäinen vauva ja vaati todell harjottelu kestää tätä sotkemista mikä on nyt alkanu ko vauva syö kiinteitä :D siistinkin aina lapsen kädet ja kasvot tarkasti ruokailun jälkeen. Tulevat hiekkalaatikkoleikit ahistaa jo valmiiksi! :D noo ehkä pääsen pikkuhiljaa asian yli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! :D Tsemppiä sinne! Hyvää siedätyshoitoa :)

   Poista
 5. Mulla on samat nuo hygienia ja kontrolli.. Pesen käsiä ihan jatkuvasti ja jos olen esim. koskenut johonkin likaan käsin tai vaatteilla niin se kohta säilyy kyllä mielessä niin pitkään ja varon koskemasta sillä mihinkään kunnes pääsen korjaamaan asian. :D Pyykit pitää ehdottomasti lajitella narulle, samat lähekkäin ja sukat pareittain! Ja kotona en pysty rauhoittumaan ennenkuin paikat on siistitty, tänään esim. tiskasin (en omista tiskikonetta) aamupalan jälkeen ennenkuin pystyin istumaan rauhassa aamukahville.. :D

  -Taija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Taija! Joo sama täällä, en kestä jos mulla on jotain tuntuvaa tai näkyvää likaa käsissä, pakko saada pois heti.. Jopa jätskistä valunut sula jäätelö häiritsee, vaikka kyseessä ei olekaan mikään ns. lika, vaan ihan ruoka-aine. Silti pelkkä paperilla pyyhkiminen ahdistaa. :D Kiva kun kommentoit!

   Poista
 6. Heh, ei lapsen(kaan) kanssa tarvitse tottua likaan. Puklit voi pyyhkiä pois ja omat/lapsen vaatteet vaihtaa. Itse en ainakaan viihdy likaisissa vaatteissa, niin miksi lapsukaisenikaan. Syömisen harjoittelu ja sen sotkut onkin sitten asia erikseen, mutta kosteuspyyhkeet ovat äärimmäisen näppäriä aina käsien ulottuvilla. Enemmän itselleni ahdistusta tuottaa levällään olevat lelut! Nyt siedätyshoito on onneksi tehonnut jo sen verran, että illalla siivotaan ne pois ennen nukkumaan menoa. Lapsi on kohta 2v.

  Kiva lukea tälläisiä postauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan! Kiva kun tykkäsit :) Kyllähän sitä varmasti lapsen kanssa tottuu kaikkeen ja löytää sen oman hyvän tavan toimia :) Itselle ei tosiaan ajankohtainen asia, mutta voin vaan kuvitella. Mukavaa viikonvaihdetta!

   Poista
 7. Meilläkin on Hemmolle oma ääni ja se lohkasee aina mitä hauskempia kommentteja ;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.