keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Pohjantähden alla

Suomen tv-historiaan on noussut uusi, kirkas tähti. Nimittäin Pohjantähti. Vain kahden jakson jälkeen uskon, että Arman tekee jälleen unohtumatonta työtä. Meinasin kirjoittaa aiheesta jo viime viikkoisen vankilajakson jälkeen, mutta jotenkin jakso lamautti minut niin, että koko postaus jäi tekemättä - tällä kertaa lamaantuminen meni niin yli, että oli pakko tarttua "kynään", eli näppäimistöön.

Arman tekee tv:tä todella hienosti, eri tavoin, kuin kukaan muu. Onhan näitä nähty, Kill Arman, Viimeinen ristiretki jne. Aikamoisia ajatusten herättäjiä. Nyt kun siirryttiin Suomen kamaralle, koskettaa aiheet meitä kaikkia suomalaisia luonnollisesti enemmän, erilailla.

En halua ruotia sitä, miten ja miksi ihminen joutuu / hoitaa itsensä siihen jamaan, että lukee tiilenpäitä lopun elämänsä, tai joutuu pelaamaan tuuripeliä joka yö kokeillessaan rappujen ovia päästäkseen nukkumaan lämpimään. Asia, miksi halusin kirjoittaa postauksen tästä, on yksinkertaisuudessaan kiitollisuus siitä, että itsellä asiat ovat paremmin.

Monesti oma kohtalo on hyvinkin paljon oman itsensä käsissä, mutta on myös tapauksia, jolloin omat rahkeet eivät syystä tai toisesta riitä rakentamaan ehyttä elämää itselleen, saatika perheelleen. Valinnat on aina valintoja, mutta kyllä eilisen jakson jälkeen ajatukset pyörivät syvissä vesissä. Sääli, pelko ja kauhistus nousivat pintaan ja sitä unta oli sitten hieman haastavaa hakea hetken aikaa.

Arman sanoi jaksossa hyvin; päättäjien tulisi nähdä läheltä suomalaisten hätä. Tottahan sekin on, monesti asioihin ei saada muutosta, jos ei edes konkreettisesti tiedä, mitä muutoskoheita täällä olisi. En ota lähes koskaan kantaa mihinkään poliittisesti ääneen, sillä hyvin usein oma tietämykseni on vajavainen väitelläkseni asioista, tai antaakseni painavan kantani. Samoin tämän asian kanssa, toki yksi jakso "viihde"ohjelmaa on hyvin kapea kokemus aiheeseen. Sen vain sanon, että meidän kaikkien on välillä hyvä nostaa pää puskasta ja katsoa ympärille. Oli se sitten dokumentin, viihdeohjelman tai elävän elämän muodossa - omia ajatuksia on hyvä laajentaa pois omilta tutuilta alueiltaan.

Tietämys tai tieto eivät koskaan ole huonoksi, jos niitä osaa käsitellä. Mieluummin ollaan tietoisia monestakin asiasta, kuin elellään omassa pumpulipöheikössä - näin osaamme taas olla kiitollisia siitä omasta, paremmasta ja etuoikeutetummasta elämästä.

Palatakseni takaisin Armanin työhön, hän tekee sen mielestäni loistavasti. Tv-tuotannoissaan hän suhtautuu uusiin ihmisiin aina tilannetajuisesti ja osaa viestiä tunteen kotisohvalle asti. Niinpä niin, kotisohvalle, jossa saamme istua lämpimän viltin alla ja katsella tv:stä ohjelmia ja viihdettä.

Odotan todella suurella mielenkiinnolla tulevia jaksoja ja aiheita - uskon, että tämän formaatin jälkeen olen samalla surullisempi, mutta samalla tietoisempi ja onnellisempi ihminen.

Olisin kovasti halunnut laittaa tähän postaukseen jonkun kuvan, mutta aihe on nyt sen verran erilainen, että omasta "kuvapankista" ei löydy sopivaa. Kuvittakoon itse sarja ja siitä syntyneet mielikuvat tämän postauksen.

Mukavaa keskiviikkoa, nautitaan siitä mitä meillä on.

6 kommenttia :

 1. Katsoin myös itse eilisen jakson ja myös viime viikon vankilajakso on nähty. Huikea ohjelma ja todella koskettava. Samalla tekee pahaa, mutta osaa juurikin arvostaa omaa elämäänsä tällaisenaan. Arman on mielestäni mahtava persoona ja Suomen tv tarvitseekin lisää Pohjantähden alla -tyyppisiä tosielämän kertomuksia, joka herättelisi kansalaisia ja laittaisi miettimään.

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, lisää tällaisia ajankohtaisia ja herättäviä ohjelmia! :) Kiitos kun kävit kommentoimassa!

   Poista
 2. Aivan mahtava sarja! Mä en sääli alkoholisteja tai murhaajia mutta kyllä se viimeisn jakso vaan sai itkemään. Kun se mies halasi Armania niin kauan ja niin surullisena. Tiesi että kohta on taas yksin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samassa kohdassa mullakin meinasi leuka väpättää :( Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 3. Hyvä teksti sinulta! :) Olen myös itse katsonut molemmat jaksot ja aiemmat Armanin ohjelmat. Ne on niin puhuttelevia ja koskettavia. Monet kerrat on tunteet noussut pintaan. Niin aitoja tilanteita ja kohtaamisia. Tykkään paljon Armanin rohkeudesta ja aitoudesta. Ja muutenkin on niin symppis ja hyvä tyyppi! Eilinen jakso sai miettimään asioita ja etenkin omaa elämää, että miten kiitollinen sitä saa olla monestakin asiasta. Tuntuu oikeasti niin pahalta ajatella, että täällä suomessa on kodittomia. :/ Voi kumpa tuon jakson katsoisivat ne itse päättäjätkin ja ryhtyisivät tekemään jotain asian eteen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Arman osaa kyllä hommansa.. Kiitos kun kommentoit! Mukavaa iltaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.