sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Onnellisuutta ja ystäviä

Aurinko paistaa siniseltä taivaalta, linnut kujertaa kauniisti ja koti on täynnä kukkia. Eilen vietettiin tyttöjen kanssa meillä iltaa ja olin tehnyt purtavaa. Oli tarkoitus kuvata tänne kaikki ruoat ja laittaa ohjeet, mutta niin vaan aikataulutus ei onnistunut ja bataattiranskikset oli vielä uunissa kun ensimmäiset vieraat saapuivat. Onneksi ei ole sen vakavampaa, ja ilta oli oikein onnistunut.

Tein muuten ensimmäistä kertaa bataattiranskalaisia itse, ja ne olivat todella hyviä. Hieman löllöjä, mutta maku oli kohdallaan. Ärsyttävää niitä oli kyllä tehdä, bataatin kanssa taistelu, kuoriminen ja pilkkominen oli yhtä showta, milloin lensi veitsi ja milloin bataatti - miksi niiden pitää olla niin kovia?! Tai meillä huono veitsi. Rankasta pilkkomistuokiosta huolimatta aion tehdä bataattijuttuja lisääkin, voisin helposti vaikka korvata perunan täysin bataatilla. Muutenkin tulee syötyä perunaa niin vähän.

Jälkkärin ohjeen löydät tästä postauksesta

Tämä kesän läheneminen saa olon onnelliseksi. Tällä hetkellä en tiedä mitään ihanampaa, kuin ajatus siitä, että menen tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen haravoimaan pihalle. Se tunne, kun astuu ulos ja huomaa, että takki on liikaa ja ohuemmallakin pusakalla pärjäisi. Aurinko lämmittää ihanasti eikä tuule paljoa. Näinä hetkinä taas muistaa, miten ihanaa on oma piha ja siellä myllertäminen. Pian saadaan laitettua terassikalusteetkin takaisin paikoilleen pressun alta.

Tuukka tulee tänään Tahkolta kotiin, on ollut siellä kolme päivää. Aika meni nopeasti kun on paljon kaikkea puuhailtavaa. Ja rehellisesti sanoen, joskus tekee hyvää olla erillään, oma aika on ollut ihanaa, vaikkakin yksin nukkuminen on ollut itselleni aina hieman haastavaa, tai lähinnä nukahtaminen. Pelkäsin valveunieni tulevan vahvempina näinä öinä, mutta onneksi en kärsinyt niistä lainkaan. Mutta toisaalta, kyllähän sitä toista puoliskoa jo odottaa kotiin, ja ikäväkin on. Onneksi aina voi palata kotiin.

Toivottavasti teilläkin on ollut mukava viikonloppu, nauttikaahan tekin aurinkosäästä, jos teillä sellaista on!

8 kommenttia :

 1. Moikka Cava!

  Olet joskus ennenkin puhunut blogin puolella valveunista. Nyt on pakko kysyä mitä ne tarkoittavat? 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Tässä suoraan Wikipediasta lainattu ote: "Valveuneen kuuluu poikkeuksellinen tajunnantila, jossa ihminen on usein silmät auki, mutta silti "unimaailmassa". Hän saattaa nähdä huoneessaan ihmisiä tai muita olentoja, ja yleensä tuntee jonkun läsnäolon. Yleensä valveuni on ahdistava tila. Valveunessa ihminen on yleensä selällään."

   Itsellä valveunien ahdistavuudet menevät aalloissa, joskus näen vain jotain pientä, eikä kovin ahdistavaa ja pystyn jatkamaan unia tiedostettuani, että näkemäni asia ei ole totta. Joskus taas havahdun siihen, että olen juossut toiseen huoneeseen tai huudan täyttä kurkkua, eikä pulssi laske hetkeen. Ei kovin mukava "vaiva" :)

   Poista
 2. Auts, ei kuulosta mukavalta noi valveunet. :/ Mutta tulin tuosta bataatista kommentoimaan alunperin, itekki sitä rakastan, mutta se pilkkominen ja kuoriminen, niin tuskaa ja en tykkää yhtään. :D Kuulostaa mukavalta sun viikonloppu. :)

  -M-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei ne ole, mutta niidenkin kanssa oppii olemaan :) No hyvä etten ole ainoa jolla lahoaa pata bataatteihin :D kiva kun kävit kommentoimassa!

   Poista
 3. Voi bataatti on niin hyvää! Itse teen siitä usein sosekeittoa porkkanan kaa :P Bataattiranskikset on myös jees. Ja niin on samoin tuo sinun väsäämä jälkkäri, nam! Kuulostaa muuten ikäviltä nuo valveunet. :/ Ei ole itellä kokemusta, vaikka hirveitä painajaisia kyllä näen todella usein. :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, painajaiset on kyllä myös ihan oma lukunsa :/ kiva kun kävit kommentoimassa! Mukavaa alkanutta viikkoa :)

   Poista
  2. Kiitos samoin sulle :) Luin muuten sitä sinun edellistä blogia hyvinkin aktiivisesti, koska blogisi kuuluu minun lemppareihin. :) Kommentteja en tosin tainnut jättää montaa kertaa. Mielenkiinnolla olen lueskellut tätä sinun uutta blogia :)

   Poista
  3. Kiva kuulla, toivottavasti viihdyt jatkossakin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.