torstai 17. maaliskuuta 2016

Täydellisen epätäydellinen

Monesti sanotaan, että täydellisyyttä ei ole, eikä sitä kannata havitella. Mutta usein pohdin, mitä se täydellisyys oikeastaan onkaan? Eikö täydellisyydellä - kuten millä tahansa muullakin asialla, voi olla meille kaikille oma ja yksilöllinen tarkoitus? Eikö jokin asia voi olla juuri minulle täydellinen? Ja miksi täydellinen tarkoittaa virheettömyyttä, eikö se voisi olla vain "sopiva", juuri minulle sopiva ja siksi täydellinen?

Tämä pohdinta pätee moneen asiaan, niin ihmisiin kuin vaikka koteihin tai mihin tahansa materiaan. Mutta erityisesti toivoisin, että nuoret tytöt ja pojat pääsisivät irti täydellisyyden tavoittelusta ja suuntaisivat siihen kuluvan ajan ja energian oikeasti nautinnollisiin asioihin, niihin mistä itse pitää ja mitä rakastaa.

Joskus jopa huonoista asioista voi tulla täydellisiä - joskus huono asia opettaa tai tekee meistä parempia ihmisiä itsellemme, ja täten tuo aluksi kamalalta vaikuttanut asia muuntaakin muotoaan täydelliseksi - juuri hänelle, joka tuon asian on kokenut.Jep, siinä on kaapelijohto ja se tykkää hengailla tuossa. Meillä on paska yhteys ja usein joudun laittamaan johdon tuohon, jotta tv näkyisi hyvin. Joskus, harvoin se saattaa toimia, kun johto on lattialla - siellä "missä pitääkin".Ja vaikka tämä karvalapsi tuossa, nukkuva prinsessa jota kauniimpaa ei mielestäni ole. Jollekin Pilvi on varmasti ihan kamala hirvitys, mutta minulle se on täydellinen. Tästä päästään siihen, että täydellisyydellä ei ehkä tarkoitetakaan pintapuolta, vaan sisintä. Kauneus ja täydellisyys voi olla muutakin, kuin pintaa, se voi olla tunne, rakkaus tai merkitys.

Kaikki tiedostamme, että meillä jokaisella on omat mieltymykset, omat tavat ja omat mielipiteet - miksi samalla hyvin usein sitten sorrumme siihen, että oletamme muiden täydellisyyden, mielipiteen tai tavan olevan täysin sama kuin meidän omamme? Ihminen voi olla samaan aikaan fiksu, mutta samalla hyvin naivi. Samalla haluamme pitää yksilöllisyydestämme kynsin ja hampain kiinni, kun jo seuraavassa lauseessa ruodimme jonkun muun tapoja tai tyyliä. Tyhmyyttäkö? Ja tähän asiaan on varmasti sortunut jokainen meistä, joskus.

Tämä postaus lähti todella pahasti lapasesta, tulin ensin kirjoittamaan kaapelijohdosta, mutta päätinkin ottaa hieman syvällisemmän otteen aiheeseen. Mikäs siinä, silloin pitää naputella, kun sitä tekstiä irtoaa.

Mitä mietteitä täydellisyydestä ja sen havittelusta?

12 kommenttia :

 1. Hyviä pointteja. Ekana tulee mieleen tämä pintapuolinen puoli asiasta; esimerkiksi naisen ulkonäössä pidetään tällä hetkellä arvossa supertimmiä/lihaksikasta vartaloa, supervalkeita hampaita jne..noh, en osaa oikein enempää kuvailla, mutta kukin voi ehkä tämän prototyypin tunnistaa! Eikä siinä sinänsä mitään pahaa ole. Tuntuu vain, että tämä on se mihin tuntuu kaikki pyrkivän. Kun on olemassa tällainen tämän hetken täydellisyyden perikuva, onko se sitten vähän tylsää kun kaikki on samasta muotista vedettyjä? Kokeeko nainen, jolla ei ole sitä sixpackia ja superpinkeitä pakaroita, itsensä epätäydelliseksi? Ei ainakaan sellainen nainen, jolla on itsetunto kohdillaan ja pitää itseään täydellisenä myös "epätäydellisenä". Mielestäni ulkoisen ympäristön paineen alla ja pakottamana täydellisyyden tavoittelu ei ole tavoittelemisen arvoista. On jokaisen määritettävissä mikä on itselle täydellistä ja samalla hyväksyä se, ettei se välttämättä sitä toiselle ole - niin kuin sanoitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää pohdintaa! Tosi kiva kun kävit kommentoimassa ja olen samaa mieltä näistä asioista kun mitä kirjoitit esimerkkinä :)

   Poista
 2. Hyvä teksti! Eikö kaapelijohtoa voisi teipata tv:n takapuolelle, jolloin se ei peittäisi tv ruutua ja olisi näin ns. piilossa enempi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voisihan se, mutta sillon meidän känkkäränkkä tv ei toimi ;) Meillä on siis naurettavan pienestä kiinni se näkyminen.. :( Kiva kun kävit kommentoimassa! :)

   Poista
 3. Täydellisyyttä ei olekaan. Ellei nyt sitten puhuta vaikka jäätelöstä...
  Jotkut antavat itsestään ulos täydellisen kuvan; kaikki on hienosti ja puitteet kunnossa. Se itsekorostus on joskus se peittelykeino, jonka takana onkin epävarma ihminen. Materiaa ja glitteriä peliin, niin ah nyt nuo kaikki kadehtivat minua - täydellistä. Sitä ei välttämättä edes itse tajua.
  Tärkeintä on olla itselleen rehellinen, muut kyllä huomaa läpinäkyvyyden.
  Täydellisyys on jokaiselle omanlaisensa maailma, minkälaista täydellisyyttä elämässään hakee.
  Itse olen epätäydellinen + valitettavan yltiörehellinen ja joidenkin mielestä se on töksäyttelyä - ei se sitä ole. Pitäisikö sitten valehdella? Ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Ja rehellisyys maan perii, mutta itse arvostan myös sitä että osaa olla tilanteen tasalla ja tuoda ajatuksensa fiksusti esiin, toista loukkaamatta tai hämmentämättä - tämä pieni taito auttaa siinä, että ei tule vääriymmärretyksi ja syytetä "töksäyttelystä". Eli ilmaisutaito - se on kultaa! :) Tämä on asia, jonka olen itse oppinut kantapään kautta ja sen tajuaminen avarsi maailmaa entisestään.

   Poista
  2. Joillekin vaan ei mene jakeluun, jos ei sano suoraan. Toki sitä ennen on käytetty kaikki diplomaattiset rakentavan keskustelun avausyritykset ensin. :D Temperamenttisuus ei ole hyvä asia tässä yhteydessä - itsehillintä = nolla.
   Nuorempana en uskaltanut sanoa mitään, joten kehitys oikeaan suuntaan.
   Oikein muksaa viikonloppua sinne!

   Poista
  3. Totta, sellaisille pitää täräyttää suoraan :D Samoin!

   Poista
 4. Sä se osaat aina muotoilla sellaisetkin asiat fiksuiksi lauseiksi, jotka vain pörräävät tuolla omien korvieni välissä.. :) Niin tärkeä asia, johon pitäisi kiinnittää huomiota, joka on silti niin paljon helpompi sanoa kuin tehdä. Oppia rakastamaan itseään ja muita sellaisina kuin he ovat. Kuinka tylsää olisikaan jos kaikki olisi ihan samanlaisia..

  VastaaPoista
 5. Hei, kokeilkaa valmiiksi lyhkäsempää kaapelijohtoa. Vika on piuhassa nimittäin, ei yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Testattu.. Ehkä pitäisi testata toisella samanmoisella.. Meidän yhtiössä paljon häiriöitä tv-yhteyksissä :(

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.