keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Kotijuttuja

Olen ehdottomasti koti-ihminen. Viihdyn kotona ja tykkään puuhastella. Olen joutunut olemaan eilen ja tänään pois töistä, sillä flunssa-pirulainen pääsi yllättämään. Huomasin, että saatan istua ruokapöydän äärellä ja vain katsella ympärilleni. Täällä kotona on niin rauhallinen tunnelma ja hyvä olla. En ole missään aiemmassa kodissani tuntenut oloa niin kotoisaksi.

Osaltaan tämä asia varmasti johtuu siitä, että tämä on meidän ensimmäinen ikioma koti. Ja myöskin siitä, että tämä on ensimmäinen koti, jonka olemme voineet laittaa juuri sellaiseksi, kuin olemme halunneet. Vuokrakodeissa ei ole viitsinyt tai voinut tehdä ratkaisuja, joita omassa voi tehdä. Pidin kyllä myös edellisestä kodistamme tietyllä tavalla todella paljon, mutta ei sitä voi edes verrata tähän nykyiseen.

Olen myös huomannut, että käytän nykyään rahani lähes käänteisesti, kuin ennen. Ennen käytin kaiken ylimääräisen matkustelun lisäksi pukeutumiseen ja asusteisiin, nykyään kaikki ylimääräiset pennoset menee matkojen lisäksi kodin laittamiseen ja sisustamiseen.

Toisaalta olen tässä pohtinut myös sellaista, onko elämäntilanteella merkitystä siihen, että tuntee olonsa kotoisaksi. Olen joskus kuullut, kun joku henkilö on kertonut ettei ole koskaan tuntenut oloaan kotoisaksi missään - samaan aikaan on sivunnut hektistä elämäänsä ja alati muuttuvia tilanteita. Ehkä tosiaan sanonta; "koti on siellä, missä sydän on" pitää paikkansa. Jos on muuten elämässä hyvä olla, on myös kotona hyvä olla.

Koti on paikka, jossa olon pitää tuntua turvalliselta ja jossa on aina hyvä olla - kotiin on myös aina kiva palata. Kodin tekee myös muut asiat, kuin vain seinät, huonekalut ja kodinkoneet. Kodin tekee ihmiset, olotila ja ilmapiiri.

Ehkä kodin tekee nämä kaikki edellämainitut asiat. Ehkä koti on myös konkreettisen paikan lisäksi olotila ja tunne.

Noh, eilen kun mulla oli kuoleman tylsää kotona koko päivän, löysin itseni nettikauppojen ihmeellisestä maailmasta ja kas kummaa, tuli naputeltua pari uutta juttua kotiin! Niitä odotellessa, uutta saa ainakin kylpyhuone, makuuhuone sekä työhuone.

Aamuyöllä tajusin, että en ole edelleenkään työkunnossa ja päätin olla fiksu ja levätä vielä tämän päivän. Joulun alla olin 5 viikkoa enemmän tai vähemmän flunssainen, sillä en pysähtynyt hetkeksikään lepäämään ja hoitamaan itseäni kuntoon, nyt aion oikeasti vain maata ja olla rauhallisesti - vaikeaa, mutta pakko se on. Joskus kouluaikoina sitä oikein välillä toivoi, että tulisi kipeäksi ja voisi olla kotona pari päivää, nykyään en malttaisi millään sairastella ja tunnen olon niin tylsistyneeksi, jos joudun kaatumaan sänkyyn. Pitäisi vaan osata ottaa kaikki irti siitä, että saa luvan kanssa levätä, mutta nuo flunssan tuomat oireet kyllä pitää huolen siitä, että ei tämä kovin nautinnollista ole.

Tässäpä tämän aamun puheripuli, nyt on aika taas painaa läppärin kansi hetkeksi kiinni ja ummistaa silmät.

4 kommenttia :

 1. Moikka! Kiva että oot taas alkanut pitämään blogia, olin sillon niin surullinen koska lopetit :D :( sulla on nimittäin niin hyvä blogi ja tyyli ja teillä on aivan ihana koti ! Tykkään :) saanko kysyä miksi silloin lopetit blogin ja mihin päin muutitte? :) ei ole pakko vastata jollet halua näitä kertoa :) -satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos, mukava kuulla :) Blogin lopettamisesta olenkin täällä uudessa blogissa jo puhunutkin, eli tosiaan se oli monen asian summa; halusin selvät työ- ja loma-ajat, en jaksanut enää oikeastaan koko blogimaailmaa ja sitä, että vaikka lähdin mihin päin maailmaa, aina piti päivittää aktiivisesti blogia jotta sai leivän pöytään jne. Into hiipui loppua kohden ja sitten koko blogi alkoi tuntua ahdistavalta. Parin vuoden tauko teki todella hyvää! :) Kiitos kommentista!

   Poista
 2. Mistä nuo teidän tabletit on? Olen yrittänyt pitkään löytää kivoja, mutta tuntuu, että kaikki on muovisen näköisiä, tai sitten sellaisia, joita on vaikea pitää puhtaana.

  Mekin ostetiin ensimmäinen oma koti viime syksynä, ja rahaa menee aivan eri tavalla kotiin kuin aiemmin. Paitsi sisustustavaraan, myös kaikkeen muuhun pikkusälään. Nyt ollaan remontoitu työhuonetta, ja budjetti kasvaa sitä mukaa kun remontti etenee. Kaikki vanha näyttää uuden rinnalla surkealta :D Alunperin piti vain tapetoida ja maalata, mutta sitten kuitenkin ostettiin uudet listat, verhojärjestelmät ym. ja nyt päätin, että haluan uuden oven, ja ikkunapokat pitää maalata. Jospa se joskus valmistuisi, ei meinaa selkä kestää näitä etätyöpäiviä, jotka tapahtuu sohvalla läppärin kanssa maatessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ne ovat Pentikiltä :) ostan sieltä lähes aina tabletit meille. Olisiko teillä ruokapöytää jolla työskennellä? Sympatiat selkätuskalle, täällä myös selkä vaivaa aika ajoin.. Kiitos kun kommentoit! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.