tiistai 29. joulukuuta 2015

Ajatuksia kuluneesta vuodesta

Kulunut vuosi on ollut yksi parhaista - jälleen. Vaikka vuosi on sisältänyt myös vastoinkäymisiä, on se antanutkin paljon. Tänä vuonna ystävät ovat jälleen saaneet uuden merkityksen ja heidän kanssa onkin tullut vietettyä aikaa paljon. Siis todella paljon. En muista lähivuosilta toista, jolloin lähes joka viikonloppu on ollut sovittuja illanistujaisia, reissuja tai muuta häppeninkiä.

Alkuvuosi meni tehden töitä, esimieheni jäi mammalomalle ja minun vastuuni kasvoi ja työmäärä lisääntyi. Samalla, kun opettelin itse uutta, opastin uusia työntekijöitä tekemään minun vanhoja hommiani. Kevättalvi meni tukka putkella vetäen, mutta töihin oli silti aina kiva mennä. Tuon tiukan ajanjakson päätteeksi lähdettiin Tuukan kanssa rentoutumaan Gran Canarialle - kohde oli osittain pettymys, mutta loma on kuitenkin aina lomaa; saa syödä, nukkua ja nauttia auringosta. Tuohon aikaan on vähän vaikea valita lomakohdetta, kun kriteereinä olivat edullinen hinta, lämpö ja lyhyt lentomatka.

Kesä alkoi koittaa ja sen alkamista odoteltiinkin pitkään, oikeastaan muutamaa päivää lukuunottamatta se ei alkanut lainakaan. Kesällä tuli käytyä ystävän mökillä ja loppukesästä lähdettiin tyttöjen kanssa nauttimaan kunnon kesästä ja lämmöstä Kreikkaan. Reissu oli hurjin ja ikimuistoisin ikinä, vieläkin puhalluttaa sen valvomisen ja riekkumisen määrä. Onneksi seuraavaan tyttöjenreissuun on vielä aikaa, ainakin joitain kuukausia.Ennen tuota reissua olin laittanut pitkän ja hartaan pohdinnan tuloksena blogin pystyyn kahden vuoden tauon jälkeen. Se oli oikeastaan todella hyvä päätös ja hymyssä suin olen saanut koko tämän 5 kuukauden ajan tätä jälleen kirjoitella. Blogi on antanut minulle paljon, on ollut ihana päästä taas kontaktiin teidän, mahtavien lukijoiden kanssa niin täällä blogin, kuin Instagraminkin puolella. Olen päässyt taas kirjoittamisen makuun ja valehtelisin, jos väittäisin, etteikö olisi ollut myös mahtavaa tehdä yhteistyötä hienojen yritysten kanssa. Tämä kokonaisuus toimii ja olen hyvin kotona ja sinut tämän blogin ja itseni kanssa.

Kesällä tapahtui myös ikäviä asioita, kuten se, että menetin työn jossa viihdyin älyttömän hyvin. Rankka kevättalvi tuntui loppukesästä saadun "työ loppuu" -tiedon jälkeen kuin nyrkin iskulta vasten kasvoja. Mutta en valita, niistä opeista joita sain ja hankin tuon alkuvuoden aikana, on varmasti hyötyä jatkossa muuallakin.

Syksy kului alkuun erinäisiä juhlia ja tapahtumia odotellen ja suunnitellen, mutta marraskuun alussa iski totaalinen epätoivo ja kyllästyminen kotielämään. Pari kuukautta työttömänä, töistä ei ollut tietoakaan ja tätä epävarmuus-inhoajaa otti päähän ja kovasti. Onneksi marraskuun loppu toi mukanaan vuoden parhaat uutiset ja sain sanoa hyvästit TE-toimistolle ja YTK:lle. Allekirjoitin työsopimuksen ja nyt kuukauden päivät uudessa paikassa hilluneena haluan sanoa, että olen kovin onnellinen. Normaali arki ja rutiinit ovat itselleni hyvin tärkeitä ja nyt saan jälleen nauttia niistä ja mukavasta, uudesta työympäristöstä.

Tulevalle vuodelle en uskalla asettaa suurempia toiveita, mutta haaveissa olisi pari ulkomaan matkaa ja tämän mukavan elämän rullaaminen. Tänä tulevana vuonna haluan myös vaalia edelleen ystävien tärkeyttä ja viettää aikaa heidän kanssaan mukavissa merkeissä. Elämä tuntuu juuri nyt sellaiselta, kuin sen olen toivonut olevan. Lupauksia en ajatellut uudelle vuodelle tehdä, olen sisäistänyt hyvin hetkessä elämisen ja sitä myös jatkan. Oman itsensä kuuntelu ja ajan ottaminen ovat myös asioita, joita pitää jatkaa, ne auttavat jaksamaan ja mieli on kirkkaampi kun tiedostaa ajan  ja oman itsensä.

Ihanaa ja onnekasta, pian alkavaa uutta vuotta kaikille <3

10 kommenttia :

 1. Mulle tuli tän postauksen lukemisesta jotenkin todella kiva olo. Mukavaa, että asiat ovat järjestyneet. Hyvää uuden vuoden alkua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Samoin sinulle :)

   Poista
 2. Lomakohteen edullisesta hinnasta puheenollen olemme mieheni kanssa lähdössä parin kuukauden päästä Dubaihin ja Abu Dhabiin. Suorat lennot Dubaihin oli 150€/hlö ja perillä olemme 9 päivää. Abu Dhabissa meillä on 4 tähden hotelli lähellä rantaa (keskustassa) ja hinta oli noin 80€/yö. Dubaissa majoitumme viiden tähden hotelliin lähellä Dubai Marinaa ja se maksoi 120€. Molemmissa hotelleissa on upeat uima-allasalueet katolla. Matkan hinnaksi lentoineen ja hotelleineen tulee noin 600€/hlö, mikä on mielestäni kohtuullinen 9 päivän matkasta. En tiedä mihin hintaan saitte Kanarian matkanne, mutta molemmissa paikoissa käyneenä suosittelen Dubaita ehdottomasti. Kyllä sinnekin kohtuuhinnalla pääsee, jos ei ensimmäisenä varaa pakettimatkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kyllä Dubai on ehdottomasti oma suosikkini myös ja tänä keväänä olisi sinne suunnalle taas tarkoitus mennä :) Päivämäärät ovat usein ne, jotka määrittelevät hinnan ja juuri tuolloin ei ollut meidän budjetilla tarjolla matkoja UAE:n huudeille. Ihanaa matkan odottelua! :)

   Poista
 3. Minen ossaa muuta sannoo kuule ku iso syrän <3 Ihana on ollut olla taas osana elämääsi blogin välityksellä, kyllä sitä kaipasikin eikä edes tajunnut kuinka paljon ennenkuin vasta palattuasi takaisin. Toivotaan että uusi vuosi pitäisi sisällään yhtä ihania asioita kuin tämäkin vuosi, kaikki kokemukset ovat tärkeitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana miten kauniisti sanottu, kiitos <3

   Poista
 4. Hyvää uutta vuotta!
  juu on totta että on hieman vaikeaa talvella löytää lämpimiä kohteita, joissa olisi lämmin ja lyhyt lentomatka. Yksi konsti voisi olla se että lentää johonkin kohteeseen jossa on yön tai pari ja jatkaa seuraavana päivänä kauemmas lentämällä. Israeliin voisin matkustaa, Haifa näyttää aika upealta kohteelta. Kanaria ei päässyt minunkaan suosikikseni, mutta Moganista pidin kyllä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jos lomaa on enemmän kuin viikko :) israel kiinnostaisi täälläkin! Kiitos samoin <3

   Poista
  2. Jos Israel kiinnostaa, tehkää poikkeus ja unohtakaa ihan rantalomakohteet. Esim. juuri Haifa, Tel Aviv, Jerusalem tai Genesaretinjärvi. Näissä on nähtävää ja vettä silti myös (paitsi tietysti Jerusalemissa), joten voi viettää myös ns. rantalomaa ja katsella nähtävyyksiä. Ja suht lyhyet välimatkat ajella ympäri maata eli kantsuu vuokrata vaikka auto. Hyvin erilainenhan mesta se on kuin perusrantsulomakohteet, mutta vaihtelu virkistää? :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.