tiistai 24. marraskuuta 2015

Mikä on elämän tarkoitus?

Sain mielenkiintoisen haasteen, jossa ei puhutakaan ihan kevyistä asioista. Pidemmittä puheitta, aloitetaan.

1. Mistä olet kiitollinen juuri nyt?

Kiitollisuus on asia, joka on mukana jokapäiväisessä elämässäni. Muutaman vuoden sisään olen oppinut pitämään sen läsnä ja miettimään aina aika ajoin, mistä olen kiitollinen. Ja vastaus on, että todella monesta asiasta. Terveys, tuo tärkein arvo kaikista, on asia, josta jaksan kiittää joka päivä. Lisäksi elintaso (ruoka, juoma) on sellainen, mistä pitää aina olla kiitollinen. Upeat ystävät ja läheiset tulevat tietenkin myös heti kärjessä ja erityisesti niin rakas aviomies. Karvalapset ja niiden terveys on toki myös hyvin tärkeää ja herättää kiitollisuutta. Kyllä ne kiitollisuuden aiheet taitavat pyöriä niiden perusarvojen ympärillä paljolti. 

2. Minkä valinnan tai asian haluaisit muuttaa elämässäsi, jos pystyisit?

Tämä kysymys on todella vaikea ja ristiriitainen. Toisaalta, haluaisin sanoa, että kaikella on tarkoituksensa ja kaikki tapahtumat elämässämme kasvattavat meitä sellaiseksi, kuin nyt olemme. Toisaalta taas meidän kaikkien elämässä on varmasti asioita, joista ei niin välitä. Toki voisin sanoa, että haluaisin muuttaa sen, että äitini ei olisi vaikkapa sairastunut syöpään tai sen, että isäni olisi minulle läheisempi. Mutta olisinko sitten minä? Ehkä olisin, mutta erilainen minä. Kaiken jälkeen, olen kuitenkin todella tyytyväinen nyky-minääni, eli vastaan nyt lyhyesti ja ytimekkäästi, että ehkä en muuttaisikaan mitään. Tai muuttaisin, olisi mahtavaa jos en olisi niin suuri karkin ystävä - siinä säästyisi kukkaro, hampaat ja hermot! :D3. Mikä on mielestäsi elämän tarkoitus?

No huh, ei sitten yhtään syvällisempiä voisi nämä kysymykset olla! Ei se mitään, näitä on todellakin hyvä pohtia aina välillä. En usko, että kaikkien elämällä on sama tarkoitus. Uskon, että kaikilla meillä on oma tarkoituksensa tällä pallolla ja uskon myös siihen, että jokainen meistä myös rakentaa tarkoitustaan elämänsä varrella. Uskon, että joku on luotu tuomaan tälle maailmalle rauhaa, toinen taas järjestystä ja osa on luotu äideiksi ja osa isiksi. Elämän tarkoitus on oppia itsestään läpi annetun elämän ja auttaa muita oppimaan toisistaan. Onnellisuus, tasapainoisuus, auttaminen ja hyvyys. Siinä muutama voimasana, joilla päästään kohti elämän tarkoitusta.

Kiitos haasteesta, Taru. :) Haluaisin haastaa tähän jokaisen halukkaan, tulee muuten hyvä ja tyhjentävä olo kun miettii tällaisia! Ja toki saatte laittaa vastauksia vaikka omaan blogiin tai tämän postauksen kommenttiboksiinkin, jos haluatte. Mukavaa  ja energistä päivää! :)

2 kommenttia :

 1. Voi, olipas kysymykset ja aloinkin miettimään omia vastauksia. Voisinpa postata tämän myös ;)
  Sun pohdinnat on aika pitkälti samaa, mitä kyllä itsekin ajattelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä! :) Tulen sitten kurkkimaan <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.