sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Levin iglut

Pääsin toteuttamaan pitkäaikaisen haaveen, kun suuntasimme työporukalla Leville ja vietimme ensimmäisen yön Levin igluissa, Golden Crownin hyvässä hoivissa. Iglut sijaitsevat noin 10 minuutin ajomatkan päässä Levin keskustasta Levitunturin toisella puolella. Iglut ovat reilun 300 metrin korkeudessa, ja näkymät ovat kieltämättä hienot. Iglukylä on uniikki ja siellä on hyvin kansainvälinen meininki, yli 90 % vieraista tulee ulkomailta.


Iglut ovat kahden hengen igluja, mutta osasta löytyy varavuode, jos majoittujia on kolme, tai jos mukana on lapsi(a). Iglussa on pieni keittiö jääkaappeineen sekä wc, josta löytyy suihku ja kylpytakit. Majoituimme superior-tason iglussa, ja meidän iglusta (nro. 14) oli kiva näkymä kohti metsää, ja sivuikkunoista näki myös  kauempana siintävät laskettelurinteet. Superior-igluja on yhteensä 19 kpl ja premium-igluja 5 kappaletta. Ensi talvena on mahdollista varata myös suurempi Suite-iglu, josta löytyy enemmän tilaa sekä takapihalta oma jacuzzi.

Vastaanoton yhteydestä, samasta rakennuksesta löytyy myös ravintola, Aurora Sky, josta on upeat näkymät koko iglukylän ylle. Jos et majoitu igluissa, mutta oleskelet muuten Levillä, kannattaa käydä edes syömässä Aurora Sky -ravintolassa. Ruoka oli aivan mahtavaa, suosittelen varsinkin poron potkaa pääruoaksi. Ravintolassa on hyvä palvelu ja työntekijät kertoivat mielellään igluista, alueella sijaitsevasta Revontulitalosta sekä ravintolasta ja sen ruoista. 

Tämä reissu oli kyllä lyhyydestään huolimatta yksi elämäni mielenkiintoisimmista, majoittuminen iglussa oli unohtumatonta, eikä igluja ole turhaan hypetetty ympäri median ja sosiaalisen sellaisen. Vaikka yöpyminen iglussa on hintava normaaliin hotelliin nähden, kehotan ehdottomasti panostamaan siihen edes kerran elämässä. Iglussa yöpyminen voisi olla mahtava esim. hääpäivänä tai muuna isompana merkkipäivänä.

Yksi asia, joka jäi uupumaan meidän iglu-kokemuksesta, on se, että revontulet olivat super himmeät tuona yönä. Harmitti, mutta emme jääneet aivan täysin ilman kokemusta. Himmeiden revontulien lisäksi näimme upeaakin upeamman tähtitaivaan, vasta siellä sitä tajuaa, miten taivas on täynnä tähtiä, joita ei näe täällä pk-seudulla päin. Mutta all in all, jos olet suunnitellut reissua igluille, do it! Ehdottomasti kokemisen arvoinen reissu.

2 kommenttia :

  1. Nuo ovat kyllä niin upeita, ihanaa kun niitä on päässyt paljon ihailemaan sosiaalisessa mediassa, ehkäpä itsekin pääsisi katsomaan sängystä revontulia!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.