torstai 3. tammikuuta 2019

Sohvaperunasta treeni-intoilijaksi. Mutta miten?Pakko avautua vähän. Olen hyvin yllättynyt..

Olen ollut aina tosi mukavuudenhaluinen. Olen aina ollut nautiskelija. Puen aina mukavat vaatteet päälle, rakastan sohvalla loikoilua. Annan itseni herkutella ja syödä hyvää ruokaa ja juoda hyviä juomia. Mun mielestä elämän yksi tarkoitus on nauttia siitä. Ja mm. näistä edellämainituista asioista nautin. Edelleen.

Tunnen myös joitain asioita tosi tarkasti, esim. epämukavat vaatteet on mulle kuin tikku kynnen alla. Painava sauma vaikkapa alusvaatteissa voi saada ”raivon partaalle”. Käytän hyvin vähän ja harvoin koruja, sillä ne eivät ole mukavia, olen hyvin tarkka siitä, mitä tunnen ihoani vasten ja mitä tunnen vartalossani.

Näistä syistä en olisi ikinä uskonut, että voisin nauttia vaikkapa painojen nostelusta - koska ”eihän se tunnu kivalta kun lihaksia polttelee ja syke hakkaa rinnassa”. Mutta jollain ihmeen kaupalla olen löytänyt siitä sen ”mukavuuden” ja hyvän olon. En rehellisesti tajua mitä on tapahtunut, sillä tähän asti oon aina pitänyt salia paikkana, jonne viimeiseksi menisin.

Ystävän ehdotuksesta kaikki alkoi..

Olen yrittänyt vaalia uutta ajatustapaa lähikuukaudet - sano enemmän kyllä. Sano kyllä asioille, joita et normaalisti lähtisi tekemään, mutta haluaisit. Sano kyllä vaikka et meinaa uskaltaa, koska jälkeenpäin kaduttaa. Sano ylipäätään kyllä, ja voit saada uusia, upeita kokemuksia elämääsi. Viime syksynä sain yhtenä päivänä parhaalta ystävältäni WhatsApp -viestin, jossa hän ehdotti salikorttien hankintaa. Säikähdin ja syke nousi pelkästä ajatuksesta, mutta sanoin kyllä. "Mietin et haluisitko alkaa käymään salilla mun kaa?" "Mmmm, täytyy miettiä vakavasti.. Haluisin mut pelkään että ahistun niinkun aina kun sitoudun johonkin." Näin alkoi meidän jutustelu salilla käymisestä, ja pian käytiin ostamassa kortit. Ai juma, miten kiitollinen oon ystävälleni, että hän ehdotti asiaa.

Nykyään treenaan noin 3-4 kertaa viikossa ja teen sekä salitreeniä, että jumppaan kotona. Useimmiten oikein hingun salille, nautin siellä hikoilusta ja sen jälkeinen fiilis on mitä parhain. On tosi palkitsevaa nähdä, kuinka kehitystä tapahtuu ja miten urheilusta saa kokoajan enemmän parempaa fiilistä. En olisi uskonut, en ikinä. Treenaan siksi, että pysyn terveenä. Siksi, että jaksan kantaa itseni ja siksi, että sen kautta voin paremmin myös henkisesti. En havittele fitness-kroppaa eikä mielessäni kiiltele kuva Barbie-kroppaisesta minästä. Teen tätä siksi, koska se tuntuu hyvältä ja tekee minulle hyvää.

Huhhuh, tää on vielä niin uutta ja outoa mulle, että varmaan kestää hetken ymmärtää.


Millaisia tarinoita ja taustoja teillä on liikunnan suhteen? Oletteko aina pitäneet siitä, löytäneet sen vaikeuksien kautta vai etsittekö ehkä edelleen kipinää?

Kuulisin mielelläni teidän kokemuksia ja ajatuksia aiheesta. 😊

6 kommenttia :

 1. Oon iloinen sun puolesta :) Kai sitä täytyisi itsekin sinne salile jaksaa raahautua. :D T. toinen samanlainen mukavuudenhaluinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, on hieno taito osata olla toisen puolesta iloinen / onnellinen! Ja kiitos kun kommentoit! :) Tsemppiä, ihan varmana pääset sinäkin taas reenailemaan! :)

   Poista
 2. Pakko kommentoida, että olen ihan samanlailla mukavuudenhaluinen, etenkin vaatteiden suhteen. Niin ärsyttävää kun ei voi pitää kaikkia kivan näköisiä vaatteita kun ne tuntuvat epämukavilta ja se tunne tosiaan ajaa raivon partaalle :D Eli pääasiassa leggareissa mennään.😂 Paljon tsemppiä treenailuihin! 💪

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oo ärsyttävää!! :D Kiitos ja hei ihana kun kävit kommentoimassa! <3

   Poista
 3. Tosi kiva postaus ja ihana rehellinen kirjoitus. Mäkin oon tosi mukavuuden haluinen ja salille lähtö usein jää juuri mukavuuden halun takia pois. Itselle on mukavempaa lähteä, vaikka lenkille, koska siihen lähtöön ei tarvitse käyttää aikaa tai pakkailla mitään mukaan. Vitsi mäkin haluisin saada mun entisen treenausmotivaation käyntiin ja käydä salilla sen 3-4 kertaa viikossa. Tosi kiva postaus ja ehkä tästä lähdenkin salille... Nyt enkä siirrä sitä taas! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja pahoittelut että julkaisin kommentin näin myöhässä! Lomalla ei ole tullut käytyä blogissa ollenkaan. Lähditkö salille? 😄❤️

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.