keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Passio Keittiö & Baari

Passio teki niin hyvän vaikutuksen, että täytyy tulla ihan tänne bloginkin puolelle aiheesta möyhöämään. Kävimme työporukalla syömässä Passiossa tiistaina, kun toimarimme oli vierailulla Suomessa. Teimme pöytävarauksen heti kello viideksi, kun ravintola aukeaa. Värjöttelimme jo hyvissä ajoin ulkosalla, ja ystävällinen henkilökunta päästi meidät sisälle lämpimään, vaikka ravintola ei ollut vielä virallisesti auennut. Pääsimme heti pöytään ja pääsimme tilailemaan juomia.

Michelin suosituksen saanut Passio on siisti ja mukava paikka, ja sinne alkoi tulla heti auettuaan ihmisiä ihan näin arki-iltanakin. Meidän "päätarjoilijana" toimi aivan ihana nuori nainen, joka otti hyvin huomioon meidän seurueemme yhden englanninkielisen jäsenen ja palveli meitä koko illallisen ajan englanniksi, ettei vieraamme tuntenut oloaan ns. ulkopuoliseksi ja pysyi hyvin kärryillä.

JUOMA

Olimme varanneet meille kaikille kolmen ruokalajin yllätysmenun, josta kerron hetken kuluttua tarkemmin. Suurin osa seurueesta oli alkoholittomalla linjalla, mutta mitä alkoholillisiin juomiin tulee, uskallan suositella Gin & Tonicia, joka on tehty kotimaiseen Napue Giniin. En itse juo tätä juomaa lähes koskaan, mutta maistettuani sitä toimariltamme, oli se kieltämättä maistuva drinkki. Juoman valinnut henkilö tuntee nämä juomat hyvin, ja kehui "excellentiksi". Oluita löytyi myös kotimaisilta panimoilta, kahta vaaleampaa ja yksi tummempi. Siideriä Passiosta ei löydy, jota itse siduniekkana olisin toivonut, ja jokin pienpanimon kuiva siideri listalle voisi sopiakin. Mutta kaikkea muuta viineistä olueen ja cocktaileihin oli saatavilla. Itse menin sitten Cola Zero linjalla, aikas maukasta sekin. 😉
RUOKA

No nyt päästään sitten asiaan, nimittäin ruokiin. Vaikka olimme tilanneet kolmen ruokalajin menun, kuului siihen yhteensä viisi ruokalajia keittiön tervehdyksineen ja tuplajälkkäreineen. Kolmen ruokalajin menu maksaa 52 euroa, ja saatuamme viisi annosta, osasin laskea päässä olemattomalla matikalla, että sehän tekee juuri ja juuri reilun 10 euroa per annos. Aivan uskomatonta - ruoan laatu oli nimittäin kohdillaan, eikä nälkäkään jäänyt piinaamaan.

Keittiön tervehdys oli valkosipulikeitto, joka vei kielen mennessään. Keitto oli niin pehmeää, aivan samettista suorastaan. Olisin voinut syödä tätä keittoa pelkästään yhden soppakattilallisen verran, nam! Virallinen alkuruoka sisälsi mm. kaalia, lohta, mätiä sekä mallasleivän murusia. Alkuruoka oli maukas, en ole varmaan ikinä syönyt niin hyvänmakuista "raakaa" kalaa. En tajunnut olla hyvä bloggaaja, ja ottaa ravintolassa tarkasti kaikkien annosten sisältöjä ylös, jotenkin sitä eli niin hetkessä tuolloin. Pahoittelen siis myöhemmin tulevia puutteellisia listauksia ja sanoja.

Keittiön tervehdys & pääruoka


Alkuruoka


Pääruokana lihallisilla oli poron lihaa sekä poron kieltä puolukalla, kaveriksi oli makeaa pyreetä. Tämä annos oli ihana, ai jumantsuikka - poro on hyvää ja liha oli laitettu täydelliseksi. Poron kieli oli maultaan herkullista, mutta koostumus oli itselleni hieman jännä. Söin kuitenkin kaiken mukisematta. Olen syönyt aiemmin hirven kieltä joskus lapsena, ja muistelen että se on tosi erilainen kuin poron kieli. Mutta aika voi kullata muistot, enkä enää muista millainen makuelämys se oli.

Jälkkäreitä oli tosiaan kaksin kappalein, ja ensimmäinen oli vähän kuin oreokeksi, jossa välissä oli yuzu-hedelmästä tehtyä jäädykkeen tyylistä ihanaa asiaa. Tuon keksin alla oli vielä toista hyvää asiaa, mitä en tietenkään jälleen muista tarkasti. Mutta kokonaisuudessaan eksoottinen ja herkullinen jälkkäri. Toinen jälkiruoka sisälsi jäädykettä, tyrniä ja suklaamoussemaista herkkua. Potkua tälle antoi lakritsa-asia, ja kun näitä kaikkia sekoitti keskenään oli makuelämys sellainen, etten ole koskaan aiemmin maistanut - super hyvää tämäkin! Tämä viimeinen jälkkäri ja keittiön tervehdyksenä tuotu valkosipulikeitto olivat suosikkejani, enkä voi tietenkään unohtaa täydellistä poroakaan. Vaikea eritellä, kaikki oli niin hyvää.

Jälkkärit


Kaiken kaikkiaan paikka, ruoka ja palvelu kokonaisuutena oli loistavaa ja erityiskiitoksen haluaisinkin antaa mukavalle henkilökunnalle, joka otti kaikki hyvin huomioon ja oli vilpittömästi hyväntuulisia ja palvelualttiita ihmisiä. Tänne aion ehdottomasti mennä uudelleenkin, todella miellyttävä paikka!

Passio Keittiö & Baari, Kalevankatu 13, Helsinki

Onko joku muu käynyt täällä? Mitä tykkäsitte?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.