perjantai 4. tammikuuta 2019

Milloin viimeksi pelkäsin + 10 muuta kysymystä ja vastausta

1. Milloin olisit viimeksi tarvinnut jotakuta? 

Tämä on jännä kysymys. En nimittäin koe tarvitsevani useinkaan muita. Mutta silloin kun tarvitsen, ovat tilanteet usein sellaisia, joissa ärsyynnyn / harmistun jostain mutta esitän että kaikki on ok. Lähes koskaan kukaan ei huomaa, että joku on vialla. Yritin miettiä, miksi teen näin ja piilotan harmituksen, mutta en keksinyt järkevää syytä.


2. Milloin viimeksi pelkäsit?

Suoraan sanottuna nolottaa sanoa tämä, mutta pelkäsin viimeksi tänään, kun ajattelin tulevia lentomatkoja. Sitä ennen pelkäsin muutama yö sitten, kun näin aivan järkyttävää painajaista.


3. Oletko koskaan istunut palmupuun alla?

Olen. Ja maannut. Ja nauranut. Ja nauttinut. Palmut ovat lemppareita, jokin niissä rauhoittaa.


4. Ketä pidit viimeksi kädestä kiinni?

Tuukkaa, eli miestäni. Makoiltiin sängyssä ja käsi oli kädessä.


5. Kuka viimeksi kysyi mitä sinulle kuuluu?

Tuli ehkä vähän jopa harmistunut fiilis, mutta tajusin että tätä kysytään multa aika harvoin. Tämän kysyminen väheni huomattavasti silloin, kun aloin jakamaan kuulumisia somessa. Mutta someen pääsee vain osa kuulumisista.. Paljon keskustellaan ystävien yms. kanssa, mutta tuota kysymystä kuulee aika harvoin.


6. Milloin rakastuit?

Vuonna 2004 ja sen jälkeen palavasti uudelleen samaan ihmiseen vuonna 2011. Ja sen jälkeen monesti yhä uudelleen.


7. Syötkö vihanneksia / kasviksia?

Kyllä. Lemppareita ovat parsakaali ja paprika. Parsakaalista tykkään eniten keitettynä ja paprikasta tuoreena - laitan sitä aina salaatteihin. Tähän muuten saisi vinkkailla hyvistä tavoista syödä vihanneksia, kerro jos tiedät jonkin reseptin, jossa käytetään kasviksia lihan sijaan.


8. Oletko lähtenyt ulos yksinäsi ilman syytä ja määränpäätä?

Kyllä. Teen silloin tällöin retkiä ulos kun pitää päästä ajattelemaan ilman häiriötekijöitä. En pidä talvesta, joten tätä tapahtuu lähes poikkeuksetta vain kesäisin - ellei sitten ole aivan mahdoton aivojumi, joka vaatii selvitystä ja heti.


9. Tykkäätkö käydä saunassa?

Tykkään! Seuraavaan kotiin on pakko saada taas sauna. Parasta on maata yksin saunan korkeimmalla lauteella miedoissa löylyissä ikuisuudelta tuntuvan ajan. Saunaan kuuluu myös kylmä saunajuoma, ainakin viikonloppuisin. Mutta meillä ei tosiaan nyt ole saunaa, harmi vaan!


10. Tykkäätkö piimästä?

Rakastan! Jännä kyllä, että kotiin en osta piimää lähes koskaan. Mutta aina jos ollaan esim. appiukolla syömässä, kinuan piimän perään. Piimä on super hyvää, ai että!


11. Monelta heräsit tänä aamuna?

Klo 07:20 ja sängystä nousin klo 07:39. En pystyisi heräämään joka aamu esim. kuudelta, en vain pysty siihen. Minut on rakennettu niin, että jos kello soi ennen seitsemää aamulla, en käynnisty. Normaalisti kello soi arkisin klo 07:10.

12 kommenttia :

 1. Tuli mieleen tuosta vastauksestasi ekaan kysymykseen; mikä muuttui 2018 -postauksessa mainitsit vaikeista lapsuudenaikaisista kokemuksista. Ainakin omalla kohdallani ärsyyntymisen ja harmituksen piilottelu on perua lapsuudesta, jolloin opettelin selviytymään sillä, että miellytän muita ihmisiä (eli en suutu, häiritse muita tms "epämiellyttävää"). Itsekin ymmärsin asian vasta kun uskaltauduin parikymppisenä terapiaan, ja sitä kautta olen oppinut, että oikeat tunteeni näyttämällä pääsen itse "helpommalla", eikä kukaan musta todella välittävä ihminen häviä mihinkään.
  Ihanaa vuodenjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos kommentista! :) Tuo voi olla totta, täytyy pohtia asiaa vähän syvemmin. Kiva että olet saanut apua terapiasta, mahtava kuulla :) Mukavaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 2. Grillikasviksia/kuumennettuja kasviksia suosittelen. Ja resepteistä esim. ratatouille ja minestrone

  VastaaPoista
 3. 10. Mä herään joka arkiaamu klo 05.00. Usko pois, kaikkeen tottuu! 😀

  -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhuh, en varmana tottuisi! :D Tai ainakaan oppisi tykkäämään.. Kiva kun kävit kommentoimassa ja ihanaa päivää :)

   Poista
 4. Suosittelen tekemään tämän https://www.tunnelukkosi.fi/testi.php

  Olen myös itse tehnyt testin ja sen avulla on helpompi ymmärtää omaa toimintaansa tietyissä tilanteissa. Suosittelen lukemaan myös tunnelukkosi-kirjan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kirja luettu ja testi tehty viime vuonna :) Kiitos kommentista ja kivaa viikonlopun jatkoa! :)

   Poista
 5. Mulla tuo sama pelko... Ens viikolla 7 tunnin lento edessä ja stressaan sitä jo nyt. Vaikka lennän useita kertoja vuodessa, niin aina se vaan pelottaa. Tällaselle kontrollifriikille ihan kauheeta vaan istua ja luottaa että kone pysyy ilmassa, enkä sekoa lennon aikana 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, voin allekirjoittaa tämän! :D Tsemppiä ja kiitos kommentista :)

   Poista
 6. Herään joka arki-aamu klo 4.40 :D nyt siihen alkaa vasta tottua, kun on ollut sellaisessa työpaikassa kohta jo 2 vuotta :) Mutta viikonloppuisin tykkään nukkua pitkään ja heräilenkin usein vasta 9-10 aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on viikonloput! :D kiva kun kommentoit!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.