torstai 13. joulukuuta 2018

Tammikuussa kutsuu Abu Dhabi

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä

Kuva: ApollomatkatMiksi Abu Dhabi?

Vielä muutama vuosi sitten Abu Dhabi tuntui hyvin kaukaiselta matkakohdevaihtoehdolta. Vuonna 2012 käytiin ensimmäisen kerran Dubaissa ja 2017 vietettiin maaliskuinen viikko toisessa Emiraatissa, Ajmanissa. Näiden reissujen jälkeen on ollut selvää, että haluaisin nähdä vielä muitakin Emiraatteja, ja yksi unelma on täyttymässä tammikuussa, kun suuntaamme mieheni ja ystäväpariskunnan kanssa Abu Dhabiin talvilomalle. Matkaamme ensimmäistä kertaa Emiraatteihin tammikuussa, aiemmat reissut ovat olleet juurikin maaliskuussa.

Hotelli: Beach Rotana Abu Dhabi

Meille sopivan hotellin löysimme Apollomatkojen valikoimasta, jonka kautta matkasimme myös vuonna 2017 Ajmaniin. Hotelliksi valikoitui Beach Rotana Abu Dhabi, josta varasimme meille Deluxe-huoneen jokinäkymällä. Abu Dhabi on siitä hauska kohde, että kaupungin seassa virtaa monia "jokia" ja vettä on siis näkyvillä mukavasti. Tähän hotelliin saa näköjään vielä matkoja alk. 1424 € / a henkeä sisältäen lennot ja hotellin aamupaloineen. Mielestäni oikein kohtuullinen hinta siihen nähden, että kyseessä on upea talvikohde lyhyellä (n. 6h) lennolla.

Kuva: Apollomatkat, Beach Rotana Abu Dhabi hotellin allasalue


Ekaa kertaa pariskuntalomalla

Olen matkustanut kaikkien matkaseurueemme jäsenten kanssa, mutta tällä kokoonpanolla emme ole koskaan yhdessä vielä reissanneet. On kyllä tosi mukavaa lähteä ystäväpariskunnan kanssa lomalle, kun voi viettää välillä aikaa oman rakkaan kanssa, mutta välillä on kiva myös supista tyttöjen juttuja ystävän kanssa ja miehistä on toisilleen seuraa silloin, kun meidän naisten jutut menee yli - tai toisinpäin. Otettiin samanlaiset huoneet, joten ne tulevat todennäköisesti olemaan sijainniltaan samalla suunnalla isossa hotellissa.

Kuva: Apollomatkat


Arabiemiraateista yleisesti

Tämä on siis kolmas kerta, kun suuntaan tuolle suunnalle ja jonkin verran jo tiedän maasta ja sen tavoista. Yllätyksenä ei tule varmaan kenellekään, että kyseessä on aika hintava kohde. Joudun ottamaan Emiraatteihin aina tuplabudjetin, kuin jos vertaan esim. Etelä-Euroopan lomakohteisiin. Emiraateissa jopa pullovesi voi maksaa 15 euroa, jos ei huomaa pyytää paikallista merkkiä. Eikä se vesi silloinkaan ole halpaa. Ruoka ja juoma ovat kalliita ja shoppailumahdollisuuksia on paljon, joten rahaa kuluu. Taksimatkat ovat edullisia, näissä Emiraateissa kun tulee matkustettua taksilla aika paljon pitkien välimatkojen vuoksi. Emiraatteihin reissatessa kannattaa ladata ns. etu applikaatioita, joista saa mm. nähtävyyslippuja 2 for 1 hintaperiaatteella, samoin ravintoloihin voi löytää etukuponkeja. Sain IG-seuraajalta vinkin ja latasin valmiiksi Entertainer appin, jolla saa juuri näitä 2 for 1 etuja monesta paikasta. Tämä oli hyvä vinkki ja haluan jakaa sen eteenpäin!

Emiraatteihin lähtiessä ei kannata pakata pelkkiä minimekkoja ja shortseja matkalaukkuun. Dubaissa meininki on vapaampaa, mutta on silti kunnioittavaa peittää olkapäät ja polvet esim. kauppakeskuksissa ja nähtävyyksillä. Lisäksi läpinäkyvää vaatetta, syviä kaula-aukkoja tai ihonmyötäisiä vaatteita kannattaa välttää jos liikkuu julkisilla paikoilla. Kukaan tästä ei välttämättä tule sanomaan, mutta yleisen kunnioituksen vuoksi pyrin ainakin itse pukeutumaan säädyllisesti.

Kuva: Apollomatkat, Louvre Abu DhabiMitä aiotaan tehdä Abu Dhabissa?

Minuuttiaikataulua en halua lomallani suorittaa, mutta muutamia asioita ollaan pohdittu etukäteen. Olisi kiva käydä ainakin Abu Dhabin Louvressa ja Sheikh Zayedin moskeijassa. Ferrari World olisi myös varmasti näkemisen arvoinen, ja jos eläintarha vaikuttaa siistiltä ja fiksulta, ehkä sielläkin voisi pyörähtää. Toki myös itse kaupungin ja kauppakeskuksien tutkiminen kuuluu varmasti ohjelmaamme. Toivon että sää hellisi meitä auringonpaisteella, jotta voisi viettää muutaman päivän myös allasalueella, joka vaikuttaa upealta kuvien perusteella.

Odotan mielenkiinnolla Abu Dhabiin tutustumista ja ihana päästä lomalle suhteellisen hektisen loppuvuoden jälkeen. Kerron reissun jälkeen kohteesta ja hotellistamme enemmän.


Onko teillä tiedossa talvilomaa tai -reissua? 😎

4 kommenttia :

 1. Tuo moskeija on kyllä maailman kauneimpia paikkoja!

  VastaaPoista
 2. Mikä sun kanta on emiraatteihin matkustamiseen liittyen maan tekemiin ihmisoikeusrikoksiin ja muihin eettisiin kysymyksiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tämä on aihe, jota en ota käsittelyyn täällä blogin kommenttilootassa muutaman muun aiheen ohella.

   Mukavaa ja rauhallista joulun aikaa ja kiitos kommentistasi! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.