sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Onko jotain suurempaa, vai sittenkin vain sinä itse?

Mitä sanoisit, jos väitän, että voit itse päättää, miten hyvää elämää elät?

Kyllä. Meillä itsellämme on kaikki valta siihen, millaista elämää voimme elää. Tässä yhteydessä voidaan puhua sekä materialistisesta elämästä, johon kuuluvat mm. koti, työ, omaisuus ja oma ulkonäkö. Voidaan puhua myös henkisestä elämästä, johon kuuluvat esim. omat arvot, käyttäytyminen ja ajatusmaailma. Tuntuuko, että kohtaat kerta toisensa jälkeen haasteita, et ole tyytyväinen tämänhetkiseen elämääsi tai huomaat ajatusmaailmasi olevan negatiivinen? News flash: voit muuttaa näitä asioita. Mutta haluatko sitä? Nimittäin sitä todella täytyy haluta, eikä riitä että asiasta valittaa - se vain syöksee meitä syvemmälle. Fyysisissä asioissa vaaditaan konkreettisia muutoksia. Jos vihaat työtäsi, puret hammasta joka aamu mennessäsi töihin ja toivot työpäivän loppuvan jo puolen päivän maissa, olisiko aika nostaa kissa pöydälle ja marssia esimiehen puheille? Aina työpaikan vaihto ei ole ainoa ratkaisu. Joskus uudet työtehtävät, vastuualueet tai osaston vaihtaminen voi auttaa. Huomaatko valittavasi päivittäin ns. turhista asioista ja takertuvasi negatiivisuuteen? Henkisissä asioissa ei tarvita välttämättä konkreettisia, fyysisiä muutoksia. Tässä tapauksessa pelkkä ajattelutavan muuttaminen voi auttaa. Mutta vaikka sanon ”pelkkä” ei se ole kuitenkaan helppoa. Tästä lisää alempana; opeta aivojasi.


Aivot ovat kuin tietokone - opeta niitä.

Aivot tottuvat tiettyihin malleihin ja alkavat pitää niitä normaaleina. Esimerkiksi jos olet ollut pitkään kärttyinen, negatiivisuuden ympäröimä ja allapäin, alkavat aivot helposti pitää tilaa normaalina. Tästä tilasta voi päästä pois, mutta se vaatii aivojen opettamista. Pakota itsesi ajattelemaan positiivisesti. Pakota itsesi näkemään eri tilanteiden hyvät puolet, pakota itsesi olemaan kiitollinen hyvistä asioista ja pakota itsesi sanomaan ne itsellesi ääneen. Listaa vaikka joka päivä muutama asia, jotka ovat juuri nyt hyvin. Lupaan, että kun jatkat tätä tarpeeksi pitkään, alat huomaamaan, että näetkin nykyään negatiivisuuden sijaan positiivisia asioita. Jos ajatusmaailma on negatiivinen johtuen fyysisistä asioista, tee konkreettiset päätökset ja muutokset jotta henkinen puoli voi myös muuttua. Muista, että selviämme kyllä, jos teemme harkittuja, hyviä päätöksiä. Joskus ne ovat pelottavia, mutta usein palkitsevia. Kuinka monta kertaa olet katunut päätöstä jälkeenpäin, joka on vienyt sinut uuteen tilanteeseen?


Kertaus on opintojen äiti. (Hyi helkkari miten oksettava sanonta, mutta se pitää paikkansa!)

Tämä osio liittyy ylempänä olleeseen aivojen opettamiseen. Aivot ovat kuin tietokone, ja kun ajattelet asioita tarpeeksi usein, alkavat aivot oppia. Luin joskus jostain hyvän jutun siitä, kuinka pahat ja inhottavat ajatukset saa pois painamalla kuvitteellista delete-nappia. Jos huomaat vatvovasi negatiivisia asioita, paina pääsi sisällä deleteä ja vaihda ajatukset hyviin ajatuksiin. Kun teet näin tarpeeksi monta kertaa, huomaat että inhottavat ajatukset tulevat yhä harvemmin mieleesi. Sano ääneen tai ”ääneen” pääsi sisällä kiitollisuuden aiheita ja kertaa asioita, joita toivoisit elämääsi. Toivotko oppivasi uusia asioita töissä, haluaisitko matkustaa enemmän tai olla reippaampi vaikkapa liikunnan saralla? Kerro ne asiat itsellesi - sinä kyllä kuuntelet. Tästä lisää seuraavassa kappaleessa: vetovoiman laki.


Vetovoiman laki - hyvin lyhyesti.

Olet ehkä kuullut aiheesta, muttet ihan ymmärrä mitä se tarkoittaa. Tai sitten olet siinä mestari ja hyödynnät vetovoiman lakia jo elämässäsi. Vetovoiman lakiin kuuluu mm. se, että universumi on valmis antamaan meille sen, mitä todella haluamme. Se, että pääsemme haluamaamme, kuuluu muutama eri vaihe. Pyytäminen on yksi niistä. Voit pyytää asioita universumilta vaikkapa ajattelemalla sitä. Yksi sellainen voi olla vaikka edellisessä kappaleessa mainittu liikunnan lisääminen elämääsi. Saatat olla jumissa, etkä löydä liikunnan iloa millään vippaskonsteillakaan. Jossain vaiheessa saatat huomata, että pyydettyäsi inspiraatiota, eteesi tulee tilaisuus. Kun normaalisti sanoisit tässä tilanteessa ei, kannattaakin nyt sanoa iso kyllä. Se on testi, jossa testataan oletko ns. pyyntösi väärti. Kun sanot kyllä, on aika alkaa toteuttamaan pyyntöä, ottaa se vastaan. Kun otat sen vastaan ja aikaa kuluu, huomaat saaneesi sen, mitä pyysit.

Onko jotain suurempaa, vai sittenkin vain sinä itse?

Onko tämä universumin lahja sinulle, vai sinun itsesi lahja sinulle? Vetovoiman laista voi olla montaa mieltä, ja itse sovellan sitä omalla tavallani. Uskon, että kaikki lähtee meistä itsestämme ja kun oikein kovasti jotain haluamme, alamme alitajuntaisesti tekemään asioita sen eteen joko henkisellä tai fyysisellä tasolla, kunnes huomaamme saaneemme juuri sen, mitä pyysimme.

Tässä vähän ajatuksia siitä, miten voimme olla parempia versioita itsestämme. Meistä jokaisesta on ihan varmasti siihen, kun vain oikeasti sitä haluamme.


Loppuun haluan sanoa, että on asioita, jotka saattavat vaikuttaa elämäämme tahtomattamme. Näissä tilanteissa luonnollisestikaan kirjoittamani asiat eivät aina päde. Tällaisia voivat olla mm. sairaudet tai kriisit, jotka ovat astuneet elämäämme haluamattamme. Tämä oli suppea teksti laajasta aiheesta ja ajatuksistani.


Herättikö teksti ajatuksia, kysymyksiä? Oletko itse huomannut toimivasi näin, tai haluaisitko kokeilla toimintamallia lähitulevaisuudessa?

2 kommenttia :

  1. Allekirjoitan monta kohtaa. Hyvä ja ajatuksia herättävä kirjoitus! Näitä asioita pitääkin tuoda esille koska olen huomannut tässä melkein 40 vuoden elämäni aikana että moni on aivan hukassa itsensä kanssa vielä jopa aikuisena. Hyvää joulun odotusta Kristiina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kiva kuulla että postaus herätti ajatuksia! :) Samoin, oikein mukavaa joulun aikaa sinne!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.