sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Jouluöverit jo ennen jouluaMiten tähän ollaan tultu?

Tämän sanominen ääneen tuntuu jopa vähän nololta, mutta sanonpa sen kuitenkin. Mulla taitaa olla jouluöverit, vaikka itse jouluun on vielä 8 yötä. Virittäydyin joulutunnelmaan jo hyvin ajoissa, marraskuun puolella. Täytin kodin joulukoristeilla ja kynttilöillä, ollaan käyny joululounaalla työporukalla jo useaan otteeseen, pikkujoulut on juhlittu ja muutama konvehtirasia tuhottu (ei sentään ihan yksin). Kynttilät on palaneet kotona jo viikkoja, ja toimistolla on pauhannut joululaulut ties kuinka pitkään. Tällä viikolla huomasin, että en enää jaksanut sytyttää kynttilöitä ja tunnelmavaloja kotiin tullessani - vaikka olen niin tehnyt jo viikkoja. Kaipa tässä on ainekset jouluövereihin.

Mitäs nyt sitten?

Ensi viikon aikana aion olla, kuin joulua ei olisi tulossakaan (jep, tosi helppoa..), en syö yhtäkään konvehtia, piparia enkä kuuntele omatoimisesti joululauluja. En polta kynttilöitä enkä tunnelmavaloja. Yksi pakollinen joululounas on töissä keskiviikkona, mutta noh, ruoka on aina hyvää. Yritän olla ensi viikon ns. normaalisti ja annan joulufiiliksen tulla takaisin mieleen vasta lauantaina. Viikonloppuna teen joulusiivouksen ja käydään jouluruokakaupassa. Maanantaina, kun aatto koittaa, avaan telkkarin aamulla ja nauran Joulupukin kuuman linjan höpsöille lapsille. Siitä saa alkaa joulutunnelma taas täysillä ja sitä kestääkin sitten muutaman päivän. Jep, tässä on toimintasuunnitelma, katsotaan miten onnistun siinä.

Sitten muihin aiheisiin..

Mulla alkaa olla jo terve olo, yskä vaivaa enää vain hieman ja tukkoisuus on tipo tiessään. Huomenna aion palata salille, ai että odotankin jo sitä! Tänään voisin mennä muuten myös, mutta en eilisen kuohuviinin juonnin jälkeen uskalla rasittaa kroppaa. Eilen oli syytä juhlaan, sillä paras ystäväni meni aiemmin tällä viikolla kihloihin ja minua pyydettiin kaasoksi. Kaasoksi pyyntö ei tullut yllätyksenä, mutta olihan se ihana juttu, kun kaikki ns. virallistui. Ja arvatkaa mitä tämän kaason aivot on sen jälkeen tehneet? No suunnitellut polttareita, tietenkin. 😄 Vaikka en vielä haluaisi, aivoni tekevät sitä itsestään ja heittävät mitä ihmeellisimpiä ideoita ilmoille aivan yhtäkkiä. Nyt hiljaa, aivot, shh! Eka yö heidän kihlautumisen jälkeen olikin aika uneton, kun aivoni saivat mission; kuinka järkätä maailman parhaat polttarit maailman parhaalle ystävälle. Mutta ei niistä sen enempää, niihin on vielä pitkä tovi, ja tämä oli about ainoa kerta, kun niistä mitään täällä mainitsen ennen itse tapahtumaa.

Ensi viikosta on tulossa hyvin suurella todennäköisyydellä ihanan hirveä. Meillä on töissä aikamoinen hullumylly, noh, koska joulu. En ymmärrä miten luulen pääseväni joulua karkuun, mutta yritän olla ajattelematta, että hulabaloo johtuu joulusta. Paljon on siis vielä tehtävää ja pistetään parin edellisen viikon tavoin kädet mutaan ja hoidetaan homma kotiin. Onneksi viime yönä tuli nukuttua paljon, sillä tarvitsen kaiken energian ensi viikolle. Pieni joululoma tulee niin tarpeeseen, melkein itkettää kun ajattelen, että kohta saa vain olla ja ajatella mitä tahansa muuta, kuin työjuttuja. Vaikka työ onkin todella rakas ja mieluinen minulle, kyllä sitä joskus vaan tarvitsee sitä omaa aikaa. Ja kohta sitä saa, viikko enää!

Miltä teidän viimeinen viikko ennen joulua näyttää? Onko siellä jouluövereitä näkyvissä?

PS. jos haluat uudet postaukset FB-feediisi, klikkaa tästä CAVA:n Facebookiin ja pistä seurantaan :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.