lauantai 17. marraskuuta 2018

Tajunnanräjäyttävä ruokaresepti




Olen löytänyt ruoan, joka onnistuu aina, maistuu aivan taivaalliselta ja on erilainen. Tämä ruoka sopii loistavasti pienen porukan illanistujaisiin tai vaikka romanttiselle illalliselle. Halusin jakaa reseptin, sillä tämä ruoka on rehellisesti sanottuna yksi parhaista mitä olen syönyt. Siinä yhdistyy makeus ja tulisuus mielenkiintoisella tavalla. Kun reseptiä noudattaa, ei voi epäonnistua. Resepti on löydetty Soppa365 -sivulta, ja on ruokatoimittaja Sanna Kekäläisen käsialaa. Teen itse kukkakaalin hieman ohjeesta poiketen, lisään oman tapani reseptin yhteyteen. Huom: jos teet ruoan vain kahdelle, suosittelen vähintään 400 g kassleria ja kastikkeen voi tehdä tällä ohjeella, ei tarvitse puolittaa. Ruoka on niin hyvää, että harmittaa jos se loppuu kesken.

VIETNAMILAINEN KASSLER JA KUKKAKAALI (4:lle)

Tarvitset
4 rkl rypsiöljyä
1 kukkakaali
4 kevätsipulia
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua
1 dl suolapähkinöitä
2 limettiä

Tarvitset myös nämä (inkiväärikastike)
4 rkl rypsiöljyä
3 rkl thaimaalaista kalakastiketta
600 g possun kasslerpaistia (suosittelen 800 g)
8 cm pätkä inkivääriä
2 salottisipulia
2 punaista chilipalkoa
1 1/2 dl fariinisokeria
2 dl vettä



TYÖVAIHEET

  • Ota kasslerpaisti huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Leikkaa liha ohuehkoiksi viipaleiksi. Sipaise kasslerpihveihin öljyä.
  • Tee inkiväärikastike. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chilit. Kuullota inkivääriä, sipulia ja chiliä kuumassa öljyssä kattilassa muutama minuutti sekoitellen. Lisää sokeri, kalakastike ja vesi. Anna porista miedohkolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes kastike muuttuu hieman paksummaksi.
  • Irrota kukkakaali nupuiksi tai leikkaa se poikittain isoiksi ”pihveiksi”. Viipaloi kevätsipulit ja irrota yrteistä lehdet.
  • Kypsennä kasslerpihvejä kuumassa grillissä noin 5 minuuttia molemmin puolin tai kunnes possu on täysin kypsää. Paista kukkakaalipaloja grilliparilalla noin 5 minuuttia. (Itse paahdan kukkakaalit uunissa tarjoiluvadissa.)
  • Laita liha ja kukkakaalit tarjoiluvadille. Kaada päälle maustekastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla, yrteillä ja suolapähkinöillä. Purista päälle limettimehua.
  • Lisäksi tarjoilen riisiä, sillä ilman sitä voi jäädä nälkä :-)

Voilà! Toivon että testaat reseptiä, jos se kuulosti yhtään hyvältä. Kerrothan jos testasit, mitä pidit! :)

2 kommenttia :

  1. Mää katoinki tätä reseptiä jo aiemmin, kun instan puolella vilahti. Menee testiin ihan arkiruokana, kunhan uskallan kokeilla, kun vaikuttaa vaikealta. :)

    -M-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Kuulostaa mutta ei ole kun lähtee tekemään :) Kerro sitten mitä tykkäsit!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.