sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Heinäkuun muistoja kännykän kamerasta
1. Viime kesänä en käynyt kertaakaan Suomen luonnonvesissä uimassa. Tänä kesänä on tullut käytyä rannalla ja järvillä useamman kerran. Kesä on ollut super kuuma, joten se on ajanut veden äärelle viikottain jollain tavoin.

2. Superkesä on ollut myös koirille poikkeuksellinen. Rajoitetaan koirien ulkonaoloa tällä hetkellä tarkasti, ja silloin kun ne saavat olla ulkona, on niillä kokoajan tarjolla uima-allas ja kastellaan niitä vesisuihkulla. Kaapo rakastaa olla ulkona, ja ottaisi aurinkoakin mielellään enemmän. Pilvi on voinut koko kesän tosi hyvin, eikä se ole joutunut kärsimään kuumuudesta liiaksi - pelkäsin tätä kesää, sillä lyhytkuonoisilla on tunnetusti rankkoja nämä kuumat kaudet. Ollaan tehty kaikkemme, että niillä olisi viileä ja hyvä olla sekä sisällä, että ulkona. Koirat rakastaa tuota uima-allasta ja viihtyvätkin siellä ihan omatoimisesti.

3. Kokeiltiin Tuukan kanssa tänä kesänä ekaa kertaa suppailua, ja vitsit miten mukava tapa se on viettää kesäpäivää. Itse olen käynyt kaksi kertaa suppailemassa, eka kerta meni polviltaan ja tokalla kerralla ilmeisesti lauta oli niin paljon tasapainoisempi että seisomaan nousu tuntui tuhat kertaa helpommalta.

4. Tuukka on viettänyt suuren osan heinäkuusta lomaa, ja ollaan tehty paljon kaikkea yhdessä. Yritetty nauttia tästä uskomattomasta kesästä täysin rinnoin ja käyty mm. korkeasaaressa, terassilounaalla, kotieläinpihalla, rannalla ja muutenkin vietetty aikaa ulkona.

5. Tänä viikonloppuna käytiin Porvoossa, ja vitsit mikä floppi se oli! :D Toki meillä oli hauskaa ja Porvoo on kaunis paikka, mutta flopin siitä teki mm. se, että valitsemamme ravintola oli sekä osittain palvelultaan että tarjoamaltaan aika huono. Lisäksi meitä odotti auton tuulilasissa pysäköintivirhemaksu, kun palasimme autolle. Toki tämä oli meidän oma moka, kun emme  vain olleet tajunneet että olimme maksullisella paikalla - muutenhan olisimme mielellämme maksaneet sen muutaman euron pysäköinnistämme. Noh, kesä tekee selvästi kepposia myös mielelle, eikä kukaan taida käydä ihan täysillä näillä helteillä.
6. Olen myös viettänyt aikaa ystävien kanssa, kesälle on kippistelty ja nautittu hyvästä ruoasta juuri sopivasti. Tähän on yleensä myös liittynyt vahvasti tappelu ja huutaminen - mutta kohteena on ollut ystävien sijaan ampparit :D Oletteko te joutuneet amppareiden saartamaksi lähiaikoina? Tuntuu että niitä on aivan liikaa tällä hetkellä ja erilaiset amppariansat on tulleet tutuksi.

Meillä on yläkerta niin kuuma, että ei ole tullut oltua koneella juuri ollenkaan työpäivien jälkeen - nytkin kaivoin vanhan läppärin jotta pääsen kirjoittamaan tänne ja saan olla alakerrassa tuulettimen edessä. Ärsyttävää kun haluaisi myös maalata, mutta ei tuolla ylhäällä pysty olemaan. Saa nähdä milloin tämä talo viilenee ja pääsee elämään taas kahdessa kerroksessa.

Mitä teille kuuluu? Onko lomat lusittu vai edessä päin? :)

11 kommenttia :

 1. Siis noita ampiaisia (ja paarmoja) on aivan älyttömästi! Me muutettiin viikko sitten kerrostalosta omakotitaloon, ja oon joka ilta joutunut tekemään ampparitarkistuksen sisällä, koska ne perhanat tietenkin eksyy terasseilta sisälle, kun ovet on auki (lapsiperheessä täysi mahdottomuus yrittää pitää ovet kiinni 😅). Mies värkkäsi jonkun sortin ansoja, mutta vähän huonolla menestyksellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea uuteen kotiin! 😊☀️ Ampparit on ärsyttäviä 😰

   Poista
 2. Ampiaiset ovat inhottavinta mitä tiedän! Onneksi asumme hyvin ilmastoidussa kerrostalossa joten ovet ja ikkunat voi pitää kiinni eikä tarvitse sisällä pelätä niitä. Mutta ulkona ajanviettäminen on ihan painajaista nyt! Juuri eilen piti jättää auton tankkaaminen kesken kun ampiaiset alkoivat vaania 🙈

  VastaaPoista
 3. Tää kesä on kyl oli ihan järkyttävä kaikille koirille. Näkee niin monia läkähtymässä helteeseen. Ensimmäistä kertaa jopa meidän perheen koira on suostunut menemään suihkuun pienelle kastelulle ja jopa juossut uimaan kun rannalla on käyty. Ja koira siis vihaa vettä yli kaiken. Toi pikku allas on kyllä hyvä idea! Vois käydä tollasen ostamassa omallekin koiralle

  VastaaPoista
 4. Amppariansat? Miten ihmisillä ensimmäinen ajatus ampiaisten kanssa on, että ne pitää tappaa - keinolla millä hyvänsä? Meillä on koti- ja mökin pihalla todella paljon ampiaisia, keksitty luomuratkaisu. Amppareille on sekä vettä että ruokaa - jättävät meidät rauhaan.
  Ja kyllä niiden kanssa muutenkin oppii elämään, jättää sen huitomisen vähemmälle yms. Vähän luonnonläheisempää katsantoa elämään. Ei kaikkea, joka itseä ei miellytä tarvitse tappaa. Myös ampparit ovat ekosysteemissä tarpeellisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisiä on erilaisia 😊☀️

   Poista
  2. Täysin samaa mieltä. Ilman ampiaisia meillä ei ole ruokaa... Niitä nyt jo tapetaan miljoonittain Monsanton kaltaisten yritysten toimesta. Ja sitten vielä ihmiset rakentaa ansoja yms. kun todellisuudessa pitäisi antaa sokerivettä, mikäli näkee väsyneen ampparin. Kärsivällisesti odotan, että ihmiset heräävät tästä itsekeskeisyyskoomasta ja alkavat kunnioittaa luontoa. Juttu on että luonto ei tarvitse meitä, mutta me tarvitaan luontoa...

   Poista
 5. Hei mikä se hupno ravintola Porvoossa oli? Voi välttää sitten sitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halua ”mustamaalata” joten en sanonut nimeä. Kyseessä on pihvipaikka ☺️

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.