tiistai 3. heinäkuuta 2018

Ensimmäistä kertaa lentämässä tuulitunnelissa
Muutama viikko sitten otettiin ystäväni (ylempänä kuvassa) kanssa suunta kohti Pyhtäätä ja ajettiin Sirius Sport Resortiin. Parkkipaikalle päästyämme en voinut välttyä kuulemasta kovaa huminaa, joka kuului rakennuksen toisesta päädystä. Siinä vaiheessa tajusin ensimmäistä kertaa, kuinka kovaa tuulitunnelin tuuli oikein puhaltaa. Vähän alkoi jännittää, mutta marssittiin sisälle reippaasti.

Meidät otti vastaan iloinen respa-kaksikko, täytimme lomakkeet ja pääsimme aloittamaan turvallisuuskoulutuksen. Opastuksen aikana harjoiteltiin oikeaa lentoasentoa ja muutama käsimerkki, joilla kommunikoisimme lento-ohjaajien kanssa tuulitunnelissa. Meininki oli selkeää ja pääsimme pian tuulitunnelin odotusalueelle. Meidän lentoryhmässä taisi olla kahdeksan henkeä, ikähaarukka oli noin 8-50 vuotta.

Tuulitunneliin mennään kädet pystyssä kaatuen suoraan eteenpäin - lento-ohjaaja ottaa sinut vastaan ja korjaa asentoasi tai antaa käsimerkkejä, jotta saat itse korjattua asennon oikeaksi. Lentäessä pitäisi katsoa ylöspäin ja olla rentona - jep jep, helppo homma, kun tuuli puhaltaa altasi 180 km / tunnissa... Meille oli varattu lentoa 5 minuuttia per nassu, ja se lennettiin 3 osassa; ensin minuutti harjoittelua ja sen jälkeen kaksi 2 minuutin settiä. Tuo 2 minuuttia kerrallaan tunnelissa on todellakin sopiva aika aloittelijalle, sillä lentäminen on kropan hallinnan kannalta hyvin haastavaa ensikertalaisille.

Alla lyhyt video yhdestä lennostani, en muista oliko tämä lento toinen vai kolmas kierros, mutta tässä mentiin jo vähän korkeammalle yhdessä lento-ohjaajan kanssa.


Jokaisella lennolla mennään hieman eteenpäin, ensin pysytään matalalla ja viimeisellä lennolla pääsin ohjaajan kanssa jo useamman metrin korkeuteen. Alastulo ottaa kivasti vatsanpohjasta ja muutenkin lentäminen tuulitunnelissa on ihan superhauskaa puuhaa. Adrenaliini virtaa ja lentämiseen jää koukkuun. Aion mennä ehdottomasti uudelleen, niin jännää ja erilaista se oli!

Lahjakortteja tuulitunneliin voi ostaa eri pituisia, suosittelen vähintään 5 minuutin lentoa, sillä silloin siitä saa paljon enemmän irti ja alkujännityksen jälkeen ehtii jo rentoutua sekä nauttia lennosta. Me menimme tuulitunneliin Elämyslahjojen lahjakortilla (ei blogiyhteistyö) ja  aion hankkia tällaisen lahjaksi jollekin tutulle, viimeistään ensi jouluna. Tuonne tuulitunneliin pääsee myös katsomaan jos joku tuttu tai perheenjäsen menee lentämään - sieltä saa tosi hauskaa kuva- ja videomateriaalia. Paras kohta oli, kun lento-ohjaaja näytti mihin tunnelissa oikeasti voi pystyä - ihan uskomattomia taitureita!

Oletko sinä käynyt tuulitunnelilennolla, tai harkinnut sellaista?

4 kommenttia :

 1. Vau näyttää todella kivalta, olen nähnyt lapsena unia lentämisestä joten haluaisin kokeilla

  VastaaPoista
 2. Näyttää kivalta! Tohon mäkin uskaltaisin mennä ja voisi olla hauska mennä miehen kanssa. Kaikki bentsihypyt on ihan no no mulle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan super hauskaa! :) Suosittelen kyllä testaamaan :) Mulle myös benjit yms. on nounou! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.