maanantai 23. huhtikuuta 2018

The Times we had.


Viikonloppuna tapahtunutta...

Liplateltiin kahden ystäväni kanssa Tallinnaan viettämään tyttöjen viikonloppua. Tammikuussa jo sovittiin, että lähdetään viettämään tyttöjen viikonloppua etelänaapuriin. Etsittiin meille sopiva hotelli ja reissun suunnittelu sai alkaa. Miniloma tuli kaikille tarpeeseen, sillä muuten talven aikana ei ollut oikein lomaa, ainakaan itselläni. Siksi olikin kiva buukata reissu keväälle, niin oli jotain mitä odottaa.

Pulikoitiin poreissa ja saunottiin. Meille oli varattu saunaosasto, ja aloitimmekin loman heti rentoutumalla poreissa ja saunassa. Saunalla meitä odotti suuri hedelmä- ja vihanneslautanen ja huoneesta otimme mukaan pullon kuohuvaa. Näillä lähti loma mukavasti käyntiin!

Testattiin kieltolaki-henkistä salakapakkaa, yllätyttiin positiivisesti ja negatiivisesti. Olin lukenut paikasta Tripadvisorista, ja tiesin että sisään pääsee vain soittamalla ovessa olevaan puhelinnumeroon. Meidät tuli hakemaan mukava nuori mies ja saattoi pöytään istumaan. Paikka oli aivan täynnä, ja meidät saatiin juuri mahtumaan yhteen vapaana olleeseen pöytään. Tilasimme tarjoilijan suosituksesta kolme erilaista cocktailia, ja ilmeemme oli kyllä näkemisen arvoiset, kun otimme ensimmäiset siemaisut.. Drinkit maistuivat pelkälle rommille ja mitä viinaa mihinkin oli sitten laitettu. Ehkä se kuului baarin teemaan, mene ja tiedä ;) Muuten hauska kokemus! Kyseessä oli Whisper Sister -niminen salakapakka.


Käytiin Day Spassa hemmottelussa, josta jäi ristiriitaiset fiilikset. Olin varannut itselleni kasvohieronnan ja ystävälleni klassisen hieronnan. Minun hoito oli kyllä kaikinpuolin hyvä ja rentouttava, mutta kyllä hieman pisti etomaan se, että hoitaja otti kaikki aineet suoraan purkista paljain sormin ja levitti iholle. Eli kaikkien asiakkaiden mahdolliset pöpöt on nyt siellä purkissa ja kulkee sieltä muiden asiakkaiden kasvoille. Se oli hieman ihmetystä aiheuttava asia, mutta yritin silti ottaa hoidosta kaiken irti ja nauttia.

Kierreltiin ja kaarreltiin Tallinnan vanhaa kaupunkia ja lähiympäristöä. Käveltiin aika paljon viikonlopun aikana, ja käytiin kiertämässä mm. vanhaa kaupunkia sekä trendikästä Telliskiven aluetta. Yleensä on tullut liikuttua vain ihan keskustassa ja vanhassa kaupungissa, nyt oli mukava käydä vähän uusillakin kulmilla. Telliskiven alue on paljon kehuttu, itse kävimme siellä lauantaina aamupäivällä, uskon että se on tunnelmallisempi paikka iltaisin. Tuli myös kierrettyä markkinoilla ja kirppareilla peruskauppojen lisäksi.

Vedettiin sushiöverit. Kaikilla meistä oli ihan tajuton nälkä, suunnattiin lauantaina keskustassa olevaan Sushi Pandaan ja tilattiin ihan liikaa ruokaa. Tuolla oli muuten todella siisti konsepti tuoda juomat pöytään; juomat ladottiin puiselle tarjottimelle, jossa oli korkeat reunat ja koko tarjoiluastia höyrysi (nestetypen tmv. ansiosta) kun juomat tuotiin pöytään. Tästä on video Instagramissani: @kristiinamu.Söin elämäni parhaan jälkiruoan, josta haaveilen vieläkin. Hotellimme L'Ermitagen ravintola oli ihan huippu ja sitä jälkiruokaa (kts. kuva yllä) ricottaa, suklaata, marjoja.. tulee kyllä ikävä. Kirjoittelen ruoasta ja hotellista lisää myöhemmin.

Löydettiin vahingossa vanhan kaupungin paras näköalapaikka. Käytiin aamukävelyllä ennen kasvohoitoon menoa, ja löydettiin vahingossa tämä monesti kuvissa nähty näköalapaikka. Postauksen kuvat ovat kyseisestä paikasta.
Nautittiin Tallinnan (Suomea paremmasta) ravintola- ja baarielämästä. Tykkään Tallinnasta todella paljon mm. siksi, että sieltä löytyy erilaisia ja minun mieleeni sopivia ravintoloita sekä baareja ja illanviettopaikkoja. Teen erillisen suosituslistan myöhemmin tänne bloginkin puolelle.

Avattiin terassikausi kuumalla kaakaolla. Sunnuntaina vielä ennen lähtöä ehdittiin käydä kävelyllä ja vanhan kaupungin terassilla kaakaolla. Ilmat suosi kivasti lauantaipäivän kovaa tuulta lukuunottamatta. Varsinkin perjantai-ilta oli todella lämmin, kun mittari näytti huhtikuuksi huimat 17 astetta.

Naurettiin, nautittiin hyvästä seurasta ja rentouduttiin. Teki hyvää olla pari vuorokautta pois arkiympyröistä, mutta ai että miten ihana oli nukahtaa eilen myös omaan sänkyyn. Tällaisia reissuja on kiva tehdä pari kertaa vuodessa ja viettää kunnolla aikaa myös ystävien kanssa.


Olisiko teillä mielessä jotain tiettyä, mistä kaipaatte juttua tai vinkkejä seuraaviin Tallinna-postauksiin?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.