sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Tallinna: arviot ravintoloista ja baareista

Lupasin Instagramin puolella, että jaan Tallinnan ravintola- ja baarisuosituksia, joten ajattelin koota niistä ihan blogipostauksen. Parissa päivässä ehtii käydä jo muutamassa paikassa, mutta ensi kerralla täytyy taas kokeilla hyväksi todettujen tuttujen lisäksi myös uusia paikkoja.

Ravintola L'Ermitage

Hotellimme samanniminen ravintola yllätti todella. Olin katsonut etukäteen, että kahden ruokalajin menuu maksaa vain 16.50 €. Suomessa tällä rahalla ei saisi kuin laadukkaan alkupalan. Valitsin menu numero 3:n, joka sisälsi naudan sisäfilettä lisukkeilla ja ricotta-tuorejuusto jälkiruoan marjoilla yms. Sekä pääruoka, että jälkkäri olivat todella laadukkaat ja ennen kaikkea herkulliset - jos siis haluat edullisesti heittämällä loistavaa ruokaa, suuntaa L'Ermitageen.

Arvio: paras ruoka ja jälkkäri mitä olen Tallinnassa syönyt. Lisäpisteitä siitä, että lihan sai juuri sellaisessa kypsyydessä kuin pyysi. 5/5.
Sushi Panda

aivan Viru keskuksen kyljessä sijaitseva Sushi Panda valikoitui lounaspaikaksi, kun kaikilla teki mieli sushia ja nälkä oli hirmuinen aamun kävelysession saattelemana.. Astuimme sisään, paikka näytti siistiltä ja avokeittiö on aina hyvä juttu. Istuimme pöytään ja valitsimme mitä kukin halusi syödä. Menu poikkesi hieman Suomessa totutusta sushimenusta, menulla ei esim. ollut lainkaan grillattua lohta ja lähes kaikkiin susheihin oli ängetty tuorejuustoa. Tarjoilija ei puhunut hyvää englantia, mutta saimme kuin saimmekin melkein sen tilauksen, jonka halusimme. Ruokaa oli aivan tajuttomasti, ja sushipalat olivat aika kookkaita. Sushit tarjoiltiin samalta tarjottimelta kaikille. Sushi oli ihan ok, mutta ei ehkä parasta maultaan. Juomat tarjoiltiin ihan superhienolla tavalla, katso kuva kollaasista.

Arvio: ei paras sushikokemus, mutta vie himon ja taatusti myös nälän. 3/5

Linnutee Puhvet

Kävimme täällä sekä ennen Club Hollywoodiin menoa, että sieltä lähtiessä kotiin. Kaipasimme jotain pientä suolaista ennen tanssiurakkaa, joten nappasimme paikasta ranskalaiset ja siiderit. Avokeittiö, pieni paikka, istuimme baaritiskillä ja katselimme keittiöön. Perus grillimesta ja hyvät ruoat. Yöllä haimme hampparit hotellille. Iso hamppari maksoi 4 euroa, ja sillä lähti kyllä nälkä eittämättä. Sijaitsee Vanhassakaupungissa lähellä Laboria ja Hollywoodia, osoite Suur-Karja 11.

Arvio: Tämä on oikein hyvä ns. baariruokapaikka, jos sellaista kaipaa. 3,5/5

Whisper Sister

Salakapakka, jonne pääsi sisään vain soittamalla ovessa olevaan puhelinnumeroon. Tämä paikka ei näytä ulospäin baarilta eli se täytyy tietää. Hyvä palvelu, kalliit ja vahvat drinkit. Hauska teema ja hieno paikka. Musiikki ehkä fiftarityylistä, aika vanhanajan meininkiä. En ehkä kuitenkaan menisi uudelleen kalliiden ja liian vahvojen drinkkien takia, mutta kiva kokemus kuitenkin. Suosittelen jos ei välitä tujuista juomista. Meidän drinkit maksoi 12-13 euroa. Listalla oli myös 9 euron juomia. Osoite Pärnu Maantee 12.

Arvio: hauska kokemus, vahvat juomat. 2/5Route 13

Vanhassakaupungissa sijaitseva baari, jossa soi nykyajan hittimusiikki, pari baaritiskiä, kivasti isoja ja pienempiä pöytiä, pieni tanssilattia. Pubimainen meininki, mutta paljon noin +/- 30 porukkaa. Siideri 3,50 €. Hyvä palvelu.

Arvio: kiva paikka aloittelulle tai jos ei kaipaa clubimeininkiä niin miksei koko illankin menomesta. 4/5

Labor

Supersiisti mesta, labra-tyylinen. Drinkit tarjoillaan mittakupeista ja koeputkista. Sijaitsee myöskin Vanhassakaupungissa, melkein Route 13:sta vastapäätä. Viime kesänä kaikilla työntekijöillä oli valkoiset lääkärintakit päällä, nyt vain osalla. Kiva teemabaari. Musiikki sama kuin edellisessä, nykyajan hittejä. Osoite Suur-Karja 10.

Arvio: ehdottomasti kokeilun arvoinen paikka, hauska teema. 4/5

Club Hollywood

Jos tanssijalkaa vipattaa, kannattaa suunnata tänne. Hyvä turvatarkastus, asiallinen henkilökunta. Edulliset juomat, siideri 3,5 euroa, shotit 3 euroa pääosin. Todella hyvä äänentoisto ja valovehkeet, suht pieni tanssilattia, aina täynnä. Mutta kyllä sinne sekaan aina silti mahtuu. Nykyajan hitit ja hieman tekno-vivahteinen musiikki ollut molemmilla kerroilla kun olen ollut. Kuitenkin monipuolista rapista poppiinkin - riippuu DJ:sta. Aika vähän istumatilaa. Sisäänpääsy 7-10 euroa riippuen illasta ja narikka 1 €. Osoite Vana-Posti 8.

Arvio: yksi parhaista klubeista, joissa olen käynyt. Suosittelen. 4,5/5

Pööbel

Lähtöpäivänä kävimme hotelliamme vastapäätä sijaitsevassa Pööbel -nimisessä ravintolassa, jossa oli kiva tunnelma. Ruoka oli hyvin keskinkertaista, mutta palvelu ja paikka olivat mukavia. Itse söin kanasalaatin, joka oli tehty edullisista raaka-aineista. Tämä voi olla parempi illalla juomapaikkana, joten jos pistäydyt, tee se ilta-aikaan.

Arvio: perusruokaa hyvällä fiiliksellä, parempi ehkä ilta-aikaan. 3/5


Siinäpä nuo paikat, joissa kävimme meidän viikonloppureissun aikana. Jos tulee jotain kysyttävää mieleen, vastaan mielelläni. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.