tiistai 24. huhtikuuta 2018

Laivalla Tallinnaan ja takas!

Laivamatka toteutettu yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa

Tallinna on ihan loistava kohde minilomalle tai päiväretkelle, sillä se on niin lähellä - eipä uskoisi että Helsingistä Lahteen on pidempi matka, kuin Helsingistä Tallinnaan! Parin tunnin laivamatka ei tunnu missään ja siksi Tallinnaan on kiva lähteä vaikka ihan extemporekin.

Matkattiin Helsingistä Tallinnaan Tallink Siljan hienolla Megastarilla, jossa olisi saanut kulumaan enemmänkin, kuin pari tuntia. Tuolle laivalle järkätään ihan shoppailuristeilyitä, joten sellainen voisi olla mukava noin isolla ja hyvin varustellulla laivalla. Kulutettiin aikaa miesten seassa (😄) Burger Kingissä ja sen jälkeen suunnattiin tax free -myymälään tutkimaan tuliaisia.
Megastarin myymälä vain jatkui ja jatkui..
Juma, mikä myymälä! Kaksi kerroksinen myymälä kyllä aukaisi silmät ja hyllyiltä löytyi vaikka ja mitä kivaa. Vaatteita, koruja, kosmetiikkaa - sieltä olisi voinut ostaa oikein hyvin esim. lahjat kevään juhliin. Kun myymälä oli koluttu, otimme paikat harmoonisesta Coffee & Co -kahvilasta, kilistelimme kuohuvalla miniloman alkajaisiksi ja teimme matkapläänejä. Tykkään siitä, että yleiset tilat ovat siistit ja avarat, ja tässä laivassa ne todella oli sitä.

Megastar oli ehdottomasti vierailun arvoinen laiva, siitä huokuu edelleen uuden karheus ja laiva on todella siisti. Tämä laiva on seuraavalla matkalla ykkösvaihtoehto kun matkaan etelänaapuriin. Jos Megastarin palvelut kiinnostavat, täältä näkee ravintolavalikoiman ja niitä pääsee katselemaan hauskalla 360° näkymällä. Myymälöitä taas pääsee kurkkimaan täältä.

Meidän matkojen ajat olivat muuten todella sopivat. Lähdimme Helsingistä klo 16:30 lähdöllä, ja olimme Tallinnassa hotellilla seitsemän jälkeen. Siinä ehti hyvin vielä viettää iltaa. Paluumatkamme lähti sunnuntaina myöskin klo 16:30, eli sunnuntaina ehti vielä kivasti käydä kaupungilla ja sai nukkua pitkään. Tällainen lähes tasan parin vuorokauden trippi on mielestäni juuri sopiva viikonloppuvierailulle Tallinnaan.

Tallink Silja Starin Comfort Lounge


Paluumatka sujui rennosti Starin Comfort Loungessa, jossa saimme levätä sohvilla, napostella dippivihanneksia ja juoda mahat täyteen kahvia ja virkistysjuomia koko paluumatkan ajan. Sielu lepäsi siellä, kun sai olla ihmispaljoudesta syrjempänä. Comfort Lounge on sijoitettu aivan laivan keulaan, ylimpään kerrokseen, joten näkymät oli myös huimat paluumatkalla. Loungessa oli todella herttainen työntekijä, joka auttoi meitä tarvittaessa.

Vinkki: Comfort Loungessa sai ostaa tuliaisia etuhintaan, eli senkin takia kannattaa joskus kokeilla tällaista matkustusvaihtoehtoa. Muuten Star on hieman vaatimattomampi ja vanhempi laiva, mutta oikein kelpo menopeli. Comfort Lounge on ihan huippu lisä Starin palveluihin. Comfort Loungeen pääsee 20 euron lisämaksulla, jonka voi suorittaa paikan päällä.

Minulle minilomat ja risteilyt ovat ehdottomasti kivoja arjen piristyksiä, ja käymmekin ystävieni kanssa usein joko risteilyllä tai reittimatkoilla Tukholmassa tai Tallinnassa. Näissä reissuissa vain on sitä jotain; iloa, rentoa meininkiä ja hyvää fiilistä. Ennen tätäkin reissua olin koko viikon aivan innoissani, kun tiesin että viikonloppuna pääsee rentoutumaan kaveriporukalla.

Oletko matkannut uudella Megastarilla tai Starin Comfort Loungessa? 😊

2 kommenttia :

  1. Itsekin olen mennyt sillä Megastarilla Tallinnaan ja oli hyvä laiva! Toi lounge kuulostaa hyvältä täytyypä joskus kokeilla kun käy taas Tallinnassa. Kiitos kivasta postauksesta! Näin paljon laivailevana aina kiinnostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! ☺️ Megastar oli kyllä bueno! 👌🏻

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.