torstai 8. maaliskuuta 2018

Naistenpäivän blogihaaste

Kenen mukaan sinut on nimetty?

Mielestäni ei tarkalleen ottaen kenenkään mukaan. Ensimmäinen nimeni, joka ei ole kutsumanimeni taisi tulla siitä, että ensin äitini luuli minun olevan poika, ja hän oli miettinyt pojalle nimen valmiiksi. Sitten olinkin tyttö ja sain siitä mietitystä nimestä muunnelman etunimekseni.

Millaisia naisia ihailet ja miksi?

Ihailen sellaisia naisia, jotka ottavat itsensä rennosti, eivät stressaa turhia esim. pode liiaksi ulkonäköpaineita. Ihailen sellaisia naisia, jotka ovat myös vähän ns. poikamaisia, eli uskaltavat laittaa kädet mutaan ja tehdä hommia. Ihailen myös naisia, jotka jaksavat panostaa päivittäin ulkonäköönsä. Itse lähden nykyään ihan liian usein meikittä tai tukka sekaisin töihin.

Sinun on valittava kymmenen elossa olevaa ja tunnettua suomalaisnaista mukaasi autiolle saarelle. Ketkä lähtevät mukaasi?

Äh, tämä kysymys nostatti karvat pystyyn. En oikein seuraa tai ihaile montaakaan tunnettua henkilöä.  En myöskään tiedä monestakaan tarpeeksi, jotta uskaltaisin valita heidät mukaan autiolle saarelle. Olen tylsä enkä osaa vastata tähän, mieluiten ottaisin omia ystäviäni mukaan.

Millaiseksi  naiseksi ystäväsi kuvailisivat sinua?

Laitoin tästä kysymyksen yhdelle ystävälleni, koska en osannut itse kuvitella mitä he sanoisivat. Siispä tässä tulee vastaukset suoraan ystäväni suusta:

M - tunnettu 5 vuotta: "Mahti muija, hottis, avulias ja iloinen. Tarkka ja tiukka tietyissä tilanteissa; esim. silloin kun pitää mennä, niin silloin mennään! Osaat myös kuunnella ja neuvoa."

Kerro tilanteista, joissa sinut on määritelty sukupuolesi kautta?

En muista tällaista tilannetta, joka on hyvä asia. Toki minua on tytötelty mm. kun tein myyjän töitä myymälässä, mutta muita ei tule mieleen.

Mitä haluaisit sanoa 20 vuotta nuoremmalle itsellesi, jos pääsisit palaamaan ajassa taaksepäin?

Silloin olisin siis 10 -vuotias.. Varmaan kertoisin, että muiden mielipiteillä ei ole väliä ja tulisi elää elämää juuri niin kuin itse kokee parhaaksi. Ymmärtäisin sen, että muiden mielipiteet eivät vaikuta lainkaan omaan elämään.

Jos voisit muuttaa naisen asemaa yhteiskunnallisesti, mitä tekisit Suomessa?

Tasottaisin palkkaeroja. Korjaisin sellaisia käsityksiä, joiden mukaan nainen ei olisi ns. yhtä pätevä joissain asioissa kuin mies on. Hyvin vaikea aihe, johon en halua ottaa kantaa sen kummemmin.

Minkä biisin tahtiin tahtoisit tanssia naistenpäivän discossa?

Hahaha mikä kysymys! Vastaan tähän nyt vain tämän hetken lempibiisini: Sofi Tukker & NERVO - Best friend.

Miten kuvailet naista, joka on mielestäsi upea?

Kantaa itsensä hyvin. On rento, mutta samaan aikaan pitää tilanteen hallussa. Ei liian kova. Empaattinen. Huumorintajuinen. 

Nimeä kolme TV-sarjaa, joita suosittelet naisnäkökulmasta?

Kadun että osallistuin tähän haasteeseen, en ole ehkä paras ihminen vastaamaan näihin. Pidän ihmisiä yksilöinä, enkä itse yleensä yleistä naisia tai miehiä. Nimeän vain kolme hyvää TV-sarjaa. Agents of S.H.I.E.L.D, The Fosters ja jostain syystä tykkään katsoa Riverdalea vaikka en ehkä olekaan kohderyhmää.

Mitkä kirjat lojuvat yöpöydälläsi juuri nyt?

"Elämäni listoina" 😂

Jos voisit olla tunnin ajan historiallinen naishahmo, kuka olisit?

Madonna silloin, kun hittejä oli mm. La Isla Bonita (1986)

Mitä neuvoja antaisit nuorille tytöille?

Lopeta heti itsesi haukkuminen, ymmärrä erilaisuutta, ole varovainen.

Twitterissä leviää #Mäosaan-aihetunniste. Mitä sinä osaat?

Puhua väärinpäin, kuunnella, olla järjen ääni, ottaa päikkäreitä vaikka kuinka paljon.

Millaisia ominaisuuksia arvostat naisystävilläsi?

Rehellisyys, hyvä huumori, rentous, empaattisuus. Arvostan sitä, että annetaan toisten olla omia itsejämme eikä paheksuta.

Kenelle naiselle haluat lähettää terveisiä juuri nyt?

Ystävälleni: toivon rohkeutta löytää oikea suunta elämälle, toivon että et joudu kärsimään enää pitkään ja toivon myös, että saat voimia taistella sen elämän eteen, jonka päätät haluta. Olen tukenasi aina. 💜

Oikein ihanaa naistenpäivän iltaa kaikille! Tämä naikkonen suuntaa nyt suihkuun ja sänkyyn - tänään on väsyttänyt aivan  huimasti.

4 kommenttia :

  1. Haluaisin vain sanoa, että Suomessa ei ole palkkaeroja. Tuloerot ovat täällä todella mitättömät.

    VastaaPoista
  2. Eikö siis ensimmäinen nimesi ole Kristiina vai ymmärränsinkö väärin? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.