keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Päivä meidän toimarin kanssa



Eilen oli pitkä, mutta hauska päivä. Haettiin mun pomon kanssa meidän ulkomailta kotoisin oleva toimitusjohtaja lentokentältä päivällä, ja tuotiin meidän toimistolle. Oltiin valmisteltu hänelle päivä meidän kanssa, jonka ensimmäinen etappi oli suomalaisten "herkkujen" maistaminen. Katettiin hänelle mm. mämmiä, HK:n sinistä sinapilla, maksalaatikkoa, turkinpippureita ja piimää. Ilme oli mielenkiintoinen, kun hän näki kattauksen.

Piimä oli ennestään tuttu, samaa tavaraa saa myös hänen kotimaastaan, joten alku oli helppo. Seuraavaksi hän maistoi haarukallisen maksalaatikkoa, hieman epäillen, sillä maksa ei ollut hänen suosikkiruokansa. Maksalaatikko kuitenkin upposi niin hyvin, ettei lautaselle jäänyt murustakaan. Se oli hänen mielestään jännää, hieman makeaa mutta kuitenkin hyvää. Kolmantena suuhun pääsi palanen HK:n sinistä sinapin kera, ja neljä palaa makkaraa katosi lautaselta ennätysvauhtia. Kerroimme, että HK:n sininen on suomalaisen miehen "perusruokaa" ja että monen jääkaapista sellainen paketti usein löytyy.

Väriltään mustat ja samalla epäilyttävimmät ruoat jäivät viimeiseksi lautaselle, joista ensimmäisenä suuhun pääsi lusikallinen mämmiä. Ilme oli hauska, mietiskelevä ja epäuskoinen. "What is this?" "Why do you eat this?" "When do you eat this?" - kuului toimitusjohtajamme suusta ja tähän asti mämmi oli oudoin asia, eikä päässyt suosikkilistalle. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä nappasi hän suuhunsa turkinpippurin, ja tiesi kyllä heti mistä on kyse. Ulkomaalaiset harvoin pitävät salmiakista, ja tässäkään tapauksessa ei kuultu kehuja. Silmät lähtivät heti hapuilemaan roskakoria ja karkki lensi roskikseen alta aika yksikön! Tällainen tervetuliaisohjelma järjestettiin, joka oli kyllä hänen mieleen ja naurua riitti.

Iltapäivällä lähdettiin pelaamaan hohtogolfia radalle, jossa oli mukana hieman kauhuefektejä. Hohtogolf oli hänelle uusi juttu, eikä heidän maassaan ole oikein vastaavaa. Kauhuefektit olivat myös jännittäviä ja kaikille selkeästi mieluinen, vähän adrenaliinia tuottava juttu. Olen käynyt samalla radalla pari kertaa aiemminkin, ja täytyy kyllä kehua Iso Omenan Hohtogolf Westcoastia. Sinne on aina kiva mennä viettämään aikaa porukalla.

Kun golffailut oli pelailtu, alkoi nälkä kurnimaan ja suunnattiin porukalla syömään kunnon pihvit. Kävin itse ensimmäistä kertaa Goodwin Steak Housessa, mutta olin kuullut siitä hyvää kollegoilta. Kyllähän se pisti hymyilyttämään, kun eteen tarjoiltiin täydellinen medium rare filet mignon, päälle kaadettiin sienikastiketta ja kaverina oli vielä perunamuusia pienellä vivahteella sinihomejuustoa. Herranjestas mitkä ruoat! Kaikki kymmenen henkeä olivat tyytyväisiä ruokiinsa ja kun super herkulliset jälkkärit oli syöty, oli aika hiljaista ja hymyilevää sakkia - kyllä ruoka on hyvää! Tuonne täytyy mennä ehdottomasti uudelleen.

Ruokailun jälkeen otti automme suunnan kohti lentokenttähotellia ja päästiin kaikki mahojemme viereen lepäämään. Tällaiset vieraat ja erilaiset työpäivät ovat kivaa vaihtelua ja päivä oli onnistunut. Tänään olikin sitten taas mukava istua suurin osa päivästä ihan omalla toimistolla ja nauttia rauhasta ja arkirutiineista.


Onko teillä kokemusta Westcoastin hohtogolfista tai tuosta Goodwin pihviravintolasta?

2 kommenttia :

 1. Oi vitsi pakko testata tuo Goodwin! Niin herkkuliselta tuo annos kuulosti ja varsinkin, kun rakastan kunnon pihviä ja ihan sillä rehellisellä muusilla.
  Hauska tuo maistelu idea! Pitäis toteutta tuo ulkomaalaiselle ystävälle ja viedä saunaan. Saisi varmaan kunnon naurut ja mukavan eksoottisen illan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Suosittelen Goodwinia sekä maistelua 🙈👌🏻 Kivaa viikonvaihdetta!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.