keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Sushia ja samppanjaa bussissa

Tiistai oli pitkä päivä, tarkalleen ottaen 17 tuntinen. Meidät oli kollegani kanssa kutsuttu yhteistyökumppanimme järjestämälle retkelle Tampereelle. Lopetimme työt hieman etuajassa, ja suuntasimme keskustaan. Mukaan oli kutsuttu yhteensä kymmenkunta yhteistyökumppania ja bussi tuli noutamaan meitä. Eikä se ollut ihan mikä tahansa bussi, vaan sanoisin, että se oli bussi kaikilla herkuilla. Heti bussiin istuttuamme, käsiimme lyötiin kuoharilasit, ja lasiin kaadettiin samppanjaa. Huomasin hyvin nopeasti, että jos lasi tyhjeni, siihen kaadettiin kuin taikaiskusta lisää. Siispä päätin parin lasillisen jälkeen alkaa hieman hiljentää tahtia, jotta kokisin illan tapahtumat kirkkain silmin. Bussi otti suunnan kohti Tamperetta ja ennen kuin ehdin nälkää valittelemaan, laskettiin edessä olevalle pöydälle sushi-lajitelma. Täytyy sanoa, että sushin ja samppanjan kera tuo parin tunnin bussimatka meni kuin siivillä.

Ilta pimeni ja saavuimme Tampere-talon eteen. Alkuun saimme pienen opastetun kierroksen uudistetussa Tampere-talossa, jonka jälkeen meidät ohjattiin alakerrassa sijaitsevaan Tuhto-ravintolaan. Ravintola oli mielestäni todella kaunis ja hyvin sisustettu. Lempparisarjani lasit odottivat meitä pöydässä, ja pian jo kyseltiin mitä ruokajuomaa halusimme - juurihan vasta söimme sushit bussissa samppanjan kera! Ruoasta ei kuitenkaan koskaan tule kieltäytyä, ja nautimme alkuruoaksi punajuurikeittoa (kuvassa keittoa ei oltu vielä kaadettu lautaselle) ja pääruokana meitä odotti ehkä mureinta lihaa, mitä olen hetkeen syönyt.

Aika meni nopeasti, ja nyt olikin aika siirtyä Tampere-talon konserttisaliin. Olimme jännityksellä odotelleet, millaisen shown Olavi Uusivirta meille tarjoaisi. Konsertti oli kaksiosainen, ja ensimmäinen osa koostui hitaammista kappaleista. Olin ensimmäistä kertaa Uusivirran konsertissa, enkä tiennyt ollenkaan, mitä odottaa. Alkuosa oli omaan makuuni hieman liian taiteellinen, sotkuiseksi olohuoneeksi rakennettu lava ja kylpytakki päällä hengailevat artistit eivät ihan sytyttäneet minua, mutta kyllähän se mies osaa laulaa. Vaikka kaikki ei miellytä aina itseään, on kiinnostavaa seurata jotain uutta ja erilaista.

Väliajalla suuntasimme takaisin Tuhtoon, ja nautimme jälkiruoat ja kahvit. Vajaan puolen tunnin päästä tuli kutsu takaisin konserttisaliin, ja esityksen toinen osa sai alkaa. Myönnän, että hieman jänskätti olisiko kakkos-osio yhtä taiteellinen. Saliin päästyäni sotkuinen lavaste oli loihdittu silmälleni mieluisammaksi esiintymislavaksi ja koko toinen osa olikin yhtä tykitystä ja pääsin vihdoin kuulemaan Uusivirran tunnetumpia kappaleita. Toinen osa keikasta oli ehdottomasti mieleeni enemmän ja pidin siitä todella paljon. Super taitava laulaja ja bändi, niin monipuolinen ääni ja tyylilaji. Koko konsertista jäi kivat muistot mieleen ja olin tosi iloinen siitä, että yleisö oli hyvin mukana koko keikan ajan.Esityksen jälkeen hypättiinkin jo takaisin bussimme kyytiin ja otettiin suunta takaisin kohti Helsinkiä. Samppislasit naaman eteen ja hetken päästä alkoi tuoksua pizza. Eikös me oltu syöty jo moneen otteeseen?! Mutta eikai siinä, pizzaa naamaan samppanjan huuhtelemana - ei voi valittaa. Saatiin mukavia juttutuokioita aikaan muiden vieraiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa, ja nautin kyllä olostani vaikka joskus tällaiset pitkät päivät ja sosiaaliset kekkerit ottavat voimille. Olenkin joskus tainnut sanoa, että pieni introvertti minussa kaipaa usein omaa rauhaa melskeen keskellä. Päivä oli samaan aikaan hieman rankka, mutta oikein mukava. Sänkyyn pääsin yhden maissa yöllä ja herätyskello herätti aamulla. Myönnettäköön, että hieman väsytti, kun tuli aika kammeta itsensä ylös sängystä.

Sellainen päivä oli eilen. Mitäs teille kuuluu? 😘

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.