tiistai 24. lokakuuta 2017

AddiktioistaKirjoittelin viime joulukuussa, että olin lopettanut suurelta osin Cola Zeron juomisen monen vuoden litkimisen jälkeen. Tarkoituksena oli päästä eroon päivittäisestä Zeron juomisesta ja näin 10 kk jälkeen voin todeta, että samalla tiellä ollaan edelleen. Joskus naurattaa, kun tajuaa, että niin monen vuoden tavasta on päässyt eroon kertaheitolla ilman mitään vaikeuksia. Zeroa tosin juon silloin tällöin edelleen, mutta vain harvoin. Esimerkiksi ravintolassa saatan tilata, ja joskus ostaa 0,5l pullon "erikoispäivinä". Juurikin tällainen ns. tavallinen Zeron nautiskelu oli tavoitteena, ja olen kyllä tosi iloinen että pääsin siihen. Päivittäinen Zero vaihtui veteen ja vissyyn.

Olen ilmeisesti päättänyt jatkaa tätä "lopeta kuin seinään" -meininkiä tänäkin vuonna, sillä uusin addkitio, josta olen päässyt ihmeellisen helposti eroon, on energiajuomat. Vielä muutama kuukausi sitten ahdistuin, jos aamulla ei ollut jääkaappissa Batterya odottamassa. Siis oikeasti ahdistuin. Siitä oli tullut niin vankka tapa, että ilman sitä oli vaikea aloittaa aamut. Entisen työpaikkani toimistoassari jopa hankki minua varten firman jääkaappiin Batterya muiden limujen ja juomien joukkoon - olin hyvä bisnes firmalle. ;)

Loppukesästä Battery alkoi oksettaa (kirjaimellisesti) ja vaihdoin sen Red Bulliin. Red Bullin vaihdoin hetken päästä light -versioon ja reilu kuukausi sitten kun keuhkokivut pahenivat, lopetin energiajuomien juomisen kokonaan. Tämäkin tapahtui "vahingossa" eikä lainkaan harkitusti, en vain halunnut juoda niitä, jos ne saattoivat vaikuttaa olotilaan negatiivisesti. Ja kappas, enpä ole ostanut sen jälkeen sitäkään enää.

Voisiko tämä sama tapahtua vaikka karkin syömiselle? Kiitos.

Hassua että näin tapahtuu, mutta olen enemmän kuin iloinen tästä muutoksesta. Muita vastaavia addiktioita ei taidakaan sitten enää olla. Kahvia juon ehkä kerran viikossa enkä polta tupakkaa. Toki ihan yleisellä tasolla olisi paljonkin parannettavaa, mutta jos nyt hetken aikaa keskittyisi olemaan onnellinen näistä hyvistä muutoksista ja jatkaa sitä muiden juttujen murehtimista sitten myöhemmin.


Mihin sinä olet addiktoitunut? Oletko ehkä myöskin juuri päässyt eroon jostain tavaksi muodostuneesta juomasta tai paheesta?

12 kommenttia :

 1. En valitettavasti ole päässyt eroon :( Päivittäinen ruokajuoma on cokis zero ja jos haluaa "hyvän päivän" aikaiseksi, täytyy olla redbull/edi kaapissa. En kyllä juo kuin sen 1. päivässä, enkä ole koskaan juonut. Olen yrittänyt päästä eroon energiajuomista, mutta vieroitusoireeni (väsymys, ärtymys, järkyttävä päänsärky) on niin kovia, että luovutin viikon vieroituksen jälkeen. :/ Pitäisi myös vaihtaa enemmän veteen......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä! Jos haluat vaihtaa nuo pois niin kyllä varmana pystyt siihen, kun löydät ns. oikean kulman minkä kautta lähestyä asiaa. You can do it!! :)

   Poista
 2. Vanha Pepsi Max -addikti täällä hei! Olen samalla tavalla päässyt pois Pepsi Maxin päivittäisestä kittaamisesta ja nykyään juon kyseistä herkkua vain poikkeustilanteissa :) Tuntuu hassulta ajatella miten ennen korvasin veden lähes kokonaan Pepsi Maxilla, vaikka tuosta ajasta ei ole vasta kun reilu vuosi. Toinen paheeni on ehdottomasti karkit ja vaikka olen aikanaan ollut jopa vuoden karkkilakossa, en usko että suhteeni karkkeihin tulee koskaan olemaan ns. normaali :D Toki yritän rajoittaa karkin syömiset yhteen päivään viikossa, mutta välillä on viikkoja jolloin syö karkkia jokaisena päivänä. Ei mikään paras tapa, mutta toisaalta minäkään en tupakoi, kahvia juon vain kupin päivässä, syön pääosin terveellisesti ja alkoholia en käytä paljon, joten voisi kai sitä asiat huonomminkin olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkit on paha! Eli samassa veneessä ollaan ;( Kiva kun kommentoit! Mukavaa viikon jatkoa :)

   Poista
 3. Painin itse samojen ongelmien kanssa. Lopetin muutama kuukausi sitten tupakoinnin yli kymmenen vuoden polttamisen jälkeen ja se oli yllättävän helppoa, vaikka vielä vuosi sitten olin varma etten koskaan tule lopettamaan kokonaan. En kaipaa tupakointia yhtään ja ajatukseni kääntyivät tupakoinnin suhteen todella nopeasti, nykyään huomaan jopa hieman halveksivani tupakoitsijoita. Nyt edessä olisi energiajuomien ja limujen lopettaminen. Juon energiajuomista ainoastaan sokeritonta Batterya ja limuista Pepsi Max tai Cocis Zeroa. Toi limu on helpompi lopettaa, mutta Batteryyn olen todella pahasti koukussa. Järkyttää ajatella kuinka paljon siihen menee rahaa, jos juo 1-2 tölkkiä joka päivä. Pahinta on selvästi autolla ajo, sillä olen tottunut juomaan Batterya samalla ja olen pitänyt tätä hemmotteluhetkenä. Rahan lisäksi huolestuttaa hampaideni terveys, sillä mulla on kiille jo vaurioitunut paikoitellen näiden juomien takia ja hampaitani on alkanut vihlomaan. Haluan kyllä viimeistään 2018 olla kokonaan erossa energiajuomista ja limuista, korkeintaan ns. juhlajuomana. Toivottavasti onnistuisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei auta kun aloittaa NYT! Nopeasti vaan :) pystyt siihen! Tsemppiä 😘

   Poista
 4. Hyvä aihe. Ostin ennen suklaata joka päivä, sitten aloin ajatella asiaa tarkemmin ja ostan nykyään mieluummin myslipatukoita, voileipäkeksejä tms. Tosin saan jotain allergiaa myös pähkinöistä ja tietyistä voileipäkekseistä. Kahviin en ole jäänyt koukkuun. Karkeista olen luopunut kun huomasin että niistä tulee pahaolo jos on liikaa sokeria+aurinkoa. Limuja joita joskus join olen vaihtanut ne jääteehen ja teehen

  VastaaPoista
 5. Olen koukussa vain kahviin, mutta omasta mielestä ”normaalilla tavalla”. Kolme-neljä kuppia päivässä. Kahvin juonti on niin tavallista ja sosiaalista, että en edes yritä lopettaa. Pää tulee kipeäksi ja olo väsyneeksi jos en saa kahvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvi taitaakin olla aika pieni ”paha”, jos paha ollenkaan 😊👍🏻

   Poista
 6. Karkki. Syön sitä joka päivä ja jos sitä ei ole niin on pakko saada. Olen yrittänyt rajoittaa sen syöntiä, mutta välillä saatan ostaa pussin ja ahmia yksinäni. Joskus taas onnistun tsemppaamaan itseäni enkä osta ollenkaan tai ostan vain yhden lakupatukan tms. Tästä riippuvuudesta pitäisi kyllä päästä eroon, koska on tosi epäterveellistä. :( Toki niin että vaikka kerran viikossa saa syödä ja normaalissa määrin, mutta itselle tämä on ollut tosi hankalaa. Ihan suututtaa ja ällöttää se sokerimäärä, mutta silti sitä vaan tunkee sitä karkkia suuhunsa.

  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, karkki on varmasti monen naisen ja miksei miehenkin pahe.. Pitäisi itsekin hillitä! Tsemppiä meille :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.