torstai 22. kesäkuuta 2017

Next up: Vodice, Kroatia

kuva: Aurinkomatkat
Olemme suunnitelleet jo muutaman vuoden, että pitäisi lähteä tutustumaan Kroatiaan, kumpikaan meistä, en minä eikä Tuukka ole käynyt Kroatiassa. Jotenkin joka vuosi on vain tullut aina jokin este sille, ettemme ole lähteneet ja olemme valinneet jonkun toisen kohteen. Meillä on sellainen tyyli, että lähdetään vain, jos "se oikea" tulee vastaan. tässä tapauksessa kaupunki + hotelli kohtaavat meidän kunkin loman tarpeen / toiveet. Tänä vuonna niin kävi, ja suuntaamme Splitistä pohjoiseen, Vodicen kaupunkiin.

Paikka on pienehkö, mutta niin taitavat olla kaikki Kroatian lomakaupungit. Kuitenkin Googleteltuani ko. kohdetta, selvisi, että se on kesäisin varsin eloisa ja hyvät palvelut tarjoava paikka. Pieni koko ei sinällään haittaa, jos puuhaa löytyy. Pidän myös siitä, että kaupungin lähellä on paikkoja joissa käydä tutustumassa, kuten Sibenikin kaupunki, Krkan luonnonpuisto upeine vesiputouksineen sekä lähisaaria, joille tehdä retkiä.

kuva: krkatours.com


Luonnonpuisto kiehtoo kovasti, en ole koskaan käynyt kunnon luonnonpuistossa. Parhaiten vastaa ehkä Thaimaassa tekemämme viidakkokävely, mutta siellä en nauttinut lainkaan, sillä pelkäsin kokoajan jonkun eksoottisen otuksen hyppäävän tielle - niitä kun siellä oli äänten perusteella. Varsinkin yöaikaan hotellimme pihalle kaikui viereisen viidakon huudot ja omituiset luonnonäänet. Joten pitkä kävelyretki sinne nostatti lähinnä ihokarvat pystyyn. Tällä kertaa onkin mukava mennä luonnonpuistoon Kroatiassa, kun ei tarvitse pelätä niin kovin. 😉

kuva: AurinkomatkatVodicessa kiehtoo toki myös se, että siellä on historiaa ja vanhankaupungin tunnelmaa. Jotenkin vanhat kaupungit ovat aina niin tunnelmallisia ja mukavia. Kivisillä kujilla on mukava tepastella (mutta ei korkkareilla 😅), tutkia pieniä putiikkeja ja hienoja ikkunanpokia.

Ainoa asia, mikä nykyään reissuissani harmittaa on se, etten voi nauttia vedestä yhtälailla kuin ennen. Saan nykyään pienestäkin veden menosta korvaan korvatulehduksen, oli se sitten allas tai meri. Niin tiiviitä korvatulppia en ole löytänyt, jotka pitäisivät korvan täysin kuivana. Snorklailu ja vedessä riehuminen ovat siis minulle kiellettyjen listalla, joka harmittaa kovasti. Mutta onneksi vedestä voi nauttia rauhallisestikin.

Tällainen reissu edessä, ihana päästä Tuukan kanssa lomamatkalle - kyllä se vaan tuo sitä kivaa vaihtelua arkeen.

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta Vodicessa käyneitä? 🌴

13 kommenttia :

 1. Apteekissa näytti olevan korvatulppien kanssa samalla hyllyllä sellainen korvia suojaava ilmeisesti vesitiivis panta, auttaisiko sellainen korvatulppien lisäksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suur kiitos vinkistä <3 menen katsomaan! :)

   Poista
  2. Toivottavasti löytyy! :)

   Poista
  3. Lapsille on sellaista korvakittiä, jota käytetään jos ui kun putket korvissa. Koita sitä ja semmoinen panta siihen päälle. Oma tyttäreni pystyi sukeltelaamnkin noikka vermeillä, vaikka oli tosiaan putket korvissa. Piti veden poissa.

   Poista
  4. Kiitos vinkistä! Tutkin asiaa :)

   Poista
 2. Vau mitä maisemia siellä on! Todella kaunista ja vesikin näyttää kristallin kirkkaalta :-) Nauttikaa matkasta!
  https://veeramatilda.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Jotkut laittavat pumpulia korviin tuulisella säällä tai uidessa, oletko kokeillut? tosin pitää varoa etteivät ne jää korviin tai mene liian syvälle, mutta muuten voisi tehota. Kroatiassa olisi ainakin kaksi mielenkiintoista vesiputouspuistoa ja ne olisi hienoa nähdä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pumpuli vain ei valitettavasti aja tarkoitusta, eli pidä vettä :)

   Poista
 4. Avopuolison kanssa myös haaveissa Kroatian matka jossain vaiheessa ehdottomasti! Mua kiinnostaisikin tosi paljon, että mitä kautta hankitte lennot ja hotellin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ostettiin paketti Aurinkomatkoilta 😊 Kivaa lomasuunnittelua!

   Poista
 5. Oltiin viime vuonna reissussa juurikin Vodicessa. Auto oli kolme päivää, jolloin teimme retkiä muualle (mm. Krkan kansallispuisto, Sibenik ja Split). Krkam kansallispuistoon suositeltiin menevän ennen klo 12 tai klo 17 jälkeen, jos haluaa välttää suurimmat turistilaumat. Me oltiin paikalla klo 17 jälkeen ja 3 tuntia riitti meille oikein hyvin :) käytiin lyhyesti uimapaikalla pulahtamassakin :) suosittelen tätä ehdottomasti!! Sibenik oli tunnelmallinen ilta-aikaan ja saimme todistaa upeaa auringonlaskua. Ihania kalaravintoloita löysimme myös:) Viikkoa en olisi Vodicesaa ainoastaan viihtynyt, sillä mieleeni ei ole noin turistipaikat. Kuitenkin söpö pieni paikka ja etenkin vanha kaupunki oli ihana. Teimme myös muutaman tunnin veneretken lähisaarelle Vodicessa. Ihan huippu opas! Tätä voin myös suositella :) Kroatia on ihana ja ainakin itse rakastuin maahan! Seuraavaa reissua sinne odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta! :) kiitos kun kommentoit ja kerroit teidän reissusta ☀️

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.